Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.07.2014, 13:08   #1
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

http://thesimstimes.cba.pl/?p=5121

hej hej, potrzeby będą, tylko po prostu ich nie pokazali na filmiku (zapewne grali na kodach)

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.07.2014, 13:19   #2
NaNiKo

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał krewetka Zobacz post
http://thesimstimes.cba.pl/?p=5121

hej hej, potrzeby będą, tylko po prostu ich nie pokazali na filmiku (zapewne grali na kodach)
I dzięki Ironii, że będą, ale ja uważam, że to jest coś, co POWINNI pokazać w gameplayu.
A. France
[img][/img]
Av by Meine Liebe Kitu :*
NaNiKo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.07.2014, 13:10   #3
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Ja jestem po prostu przerażony po tym gameplayu. Całość wydaje mi się tak słaba, że nawet nie chce mi się tego komentować. O ile wcześniej chciałem zagrać w TS4 chociażby z ciekawości tak teraz chyba podziękuję.
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.07.2014, 13:14   #4
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

"Umysłowo nagrodzony – Ci Simowie jako dorośli będą szybciej polepszać swoje umiejętności. (Wymaga ukończenia odpowiedniej aspiracji – Mądre dziecko)."

Czyli są też aspiracje dla dzieci, nieźle
stare 20.07.2014, 13:47   #5
Deer

"Dudziarz (dop. red. – od gry na dudach) – Dudziarze znają arsenał piosenek, które dają mu władzę nad innymi. (Wymaga ukończenia odpowiedniej aspiracji – Muzyczny geniusz)."
Czyżby miały być dudy? No sam nie wiem gra ogółem słaba, park słaby, siłownia też do niczego. Za to tryb imprez spodobał mi sie bardzo bardzo. Widac że dochodzi tam jakieś okienko z zadowoleniem itd. Zupełnie jak w The Sims 1 balanga albo The Sims 2 Nocne Życie podczas randki
stare 20.07.2014, 13:57   #6
felipe312

ja tam na czwóreczkę ani grosza nie wydam znając życie to powstanie store, i będzie trzeba płacić za toaletę prawdziwymi pieniądzami. Niestety simsy umierają i to jest widoczne. Gdyby EA nie pożarło maxisa to by to jeszcze jakoś wyglądało no ale niestety[*]SimCity[*]TheSims[*]MAXIS ;(
felipe312 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.07.2014, 16:47   #7
stinkfist

whoa, naprawde widac ze wszystko bylo tworzone pod gre online. smiesznie ze zmienili zdanie, a zostalo tak jak jest, czyli bardzo srednio.
stinkfist jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.07.2014, 20:54   #8
Kasztanek

A mnie się ten nowy filmik podoba.

- Interfejs - nareszcie poszli po rozum do głowy. Interfejs w każdej kolejnej części stawał się coraz bardziej chaotyczny. Trójka z dodatkami wzbiła się chyba na szczyty nieczytelności. Minimalizm zdecydowanie bardziej mi się podoba. Trochę żal "głów" wyskakujacych wraz z dostępnym interakcjami

Nie podoba mi się za to obecność ikonki komórki przy podobiźnie sima. Wygląda na to, że każdy będzie miał przy sobie telefon z definicji (tak jak w trójce). Jest to głupie rozwiązanie, nie wiem, dlaczego nie można sobie po prostu telefonu dokupić i wsadzić do plecaka?

- Grafika - jest bajkowa. Dla mnie to niebywały plus, urealnianie tylko zabiłoby tą grę. Wolę styl Disneya niż Crysisa.
Wygląd simów mi raczej odpowiada, mogliby mieć trochę więcej polygonów, ale nie narzekam. Animacje ładne, chyba nawet lepsze niż w trójce. No i podświetlanie obiektów/simów - świetne pomysł, EA - czemu tak późno na to wpadliście?!

- Galeria - super. Tego mi brakowało. Ciekawe, jak będzie działała z połączeniu ze dodatkami/akcesoriami/Store. Czy będziemy mogli pobierać z Galerii domy/simów z elementami, których nie posiadamy?
Generalnie zarówno w przypadku galerii jak i CAS widać wzorowanie się na Spore. Mam nadzieję, że czwórka nie skończy tak samo.

- Emocje - trochę na siłę. Nie podoba mi się połączenie interakcji z cechami simów. Niepotrzebny bajer.

- Doczytywanie - nie jest źle. Widać, że po wczytaniu mamy dostęp do całkiem sporej okolicy, nie będziemy zamknięcie na małej działeczce. Myślę, że pocięcie miasta ma swoje plusy - simowie nie będą się za bardzo "rozchodzić" po okolicy i łatwiej będzie zapanować nad rodzinką.

To tyle ode mnie (weekend bez internetu i dopiero teraz zobaczyłem filmik).

Ostatnio edytowane przez Kasztanek : 20.07.2014 - 21:01
Kasztanek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.07.2014, 21:02   #9
kavoweciastko

Cytat:
Napisał NaNiKo Zobacz post
A jak wyobrażacie sobie 8 akcji w kolejce na dole? Będzie szło do góry ;d?
Nie jestem pewna, ale o ile dobrze widziałam to idzie to do góry, ale pojawiają się chyba tylko 3-4 akcje najbliższe.

Cytat:
Napisał Malin Zobacz post
"Głowa" przy interakcjach - a po kiego grzyba mi to? Nigdy mi to nie było do szczęścia potrzebne, więc nie przeszkadza mi zupełnie, że z niej zrezygnowali. To nawet lepiej, że jej nie ma.
Mi też jakoś nie jest ona potrzebna. Czasem nawet mnie denerwowała :p

Cytat:
Napisał Effie Zobacz post
Ładowanie przy przechodzeniu na parcele od początku było minusem, teraz on się pogłębił przez to, że po wybraniu celu podróży ekran od razu się ładuje, w środku rozmowy. Przecież mogłyby jednak Simy podejść do tego budynku (lub krawędzi mapy w przypadku zmiany dzielnicy) i dopiero aktywować pasek ładowania.
Tak, to dosyć duży minus. Dziwnie to wygląda jak w czasie rozmowy nagle jest ekran ładowania.. Ani nigdzie po taksówke nie chodzą ani nic..

Cytat:
Napisał Skromny Pan Mroczności Zobacz post
Ale ta śmierć była głupia xD W dwójce żeby sima zabić bez kodów to trzeba się trochę nagimnastykować, a tutaj chwila nieuwagi i sim umiera sam. Poza tym jakbym ja grał w taki sposób jak oni, to od razu bym się zanudził Ale same możliwości gry są fajne i mam nadzieję, że całe otoczenie jest takie fajne a nie tylko te elementy które pokazali.
Co do śmierci - obawiam się, że ich obietnice że śmierć sima poprzez śmiech będzie rzadka, okażą się nieprawdą. Nie przeszkadza mi taka śmierć o ile rzeczywiście będzie rzadka, a nie że zrobią byle co, dom im sie podpali, cokolwiek i nagle śmierć.
kavoweciastko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.07.2014, 21:26   #10
anie_1981

Śmierć ze śmiechu jest bardziej niż głupia, ale głowy do góry, zapewne będzie to jeden z pierwszych modów... Komu nie będzie pasowała taka śmierć, to ją sobie wyłączy, ale dla pewności zabrońcie Simom opowiadania dowcipów...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania