Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.07.2013, 19:19   #261
Malfurion

Reputacja: 19
Domyślnie Odp: The Sims 4-oficjalnie zapowiedziane

czyzby ea teraz stawialo na wersje mobilne?

nie ma co ukrywac ze wyglada to okropnie. mowie tu o interfejsie, bo grafiki nie ma co oceniac, choc pozwolilem sobie zazartowac co widac powyzej

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.07.2013, 20:25   #262
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Przecież trójka wcale a wcale nie jest realistyczna, no chyba że wzorowana na amerykańskiej prowincji, bo tam to może i faktycznie ludzie wyglądają jak zrobione z plasteliny kluchy, ale świat nie kończy się na tym! Jest również Nowy Jork, gdzie ludzie są szczupli, modni i najnormalniej w świecie piękni - i tego właśnie chcę w The Sims 4. Gdy próbowałem grać w trójkę, kojarzyła mi się z Vistą - pierdylion możliwości, ale podstawowe elementy są zwyczajnie odpychające. O ile w Viście były to ustawienia bezpieczeństwa, kompatybilność, sterowniki, to w The Sims 3 były to simy - okropne! Nawet dodatki nie pomogły ukryć tych ohydnych, rozlazłych twarzy, podwójnych podbródków i wiecznie opuchniętych policzków. Dodajcie do tego ciągłe bugi, crashe, zepsute okolice i macie przepis na TS3. Brakuje mi czasów, gdy wszystko było świetnie dopracowane - grafika, gameplay, wymagania.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2013, 20:42   #263
Arisane

Reputacja: 10

Zgadzam się z wypowiedzą wyżej, oprócz grafiki z simsów 2. W tej części simy bez dodatków z neta wyglądają nienajlepiej, a jak ktoś gra na samym maxisie, to co ma zrobić?
Arisane jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.07.2013, 09:06   #264
marciuMEGA

Ja przewinę temat konsol do gier. Otóż jak każdy zorientowany w konsolach gracz wie, w Ameryce Nintendo wydało już Wii U, Sony pod koniec tego roku wypuszcza PS4, a Microsoft na początek 2014 roku wydaje XBox One (Nikt tego i tak nie kupi w Polsce ).
Czy sens ma robienie gry na teraźniejszą siódmą generację konsol, a później jeszcze portowanie gry na generację ósmą?
marciuMEGA jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.07.2013, 10:10   #265
anie_1981

Ten temat dotyczy czwórki, a nie trójki, więc nie chcę się tutaj nad trójką za bardzo rozwodzić. Powiem tylko tyle, że sama byłam na początku poważnie zawiedziona trójką, ale z czasem do większości "niedogodności" się przyzwyczaiłam, a niektóre nawet polubiłam. Ci którzy grają bez modów itd, faktycznie mogą mieć nieciekawie, ale nie rozumiem np. zarzutów wobec trójki w stylu "Bo Simy są jakieś plastelinowe". Fakt są, na oryginalnej skórce, ale wystarczy ściągnąć skórkę z neta i Simy już nie są plastelinowe... do dwójki nie wrzucaliście skórek? Jeśli nie, to najwyższy czas zacząć

A wracając do tematu czwórki, to po pierwsze, nie wiadomo czy te screeny faktycznie pochodzą z czwórki, bo mogą być fanowskie. Po drugie nie wiadomo jak stare są te screeny, teraz czwórka może wyglądać całkowicie inaczej. Mają jeszcze sporo czasu. Przyznaję że sama jestem ciekawa jak im pójdzie i jakie będziecie mieli opinie o czwórce, gdy już w nią zagracie. Ja zostaję "na starych śmieciach", czyli przy trójce.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.07.2013, 14:12   #266
Caesum
Administrator

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Fakt są, na oryginalnej skórce, ale wystarczy ściągnąć skórkę z neta i Simy już nie są plastelinowe... do dwójki nie wrzucaliście skórek? Jeśli nie, to najwyższy czas zacząć
Żeby to tylko skórka była problemem. O ile w TS2 faktycznie nowy skin zmieniał wiele, w TS3 cokolwiek zrobisz wciąż pozostaje problem bezkształtnej, roztapiającej się twarzy. Wszelkie skiny, mejkapy, photoshopy i co tam jeszcze mają taki sam efekt jak w twarzach w Oblivionie - co z tego, że dodatki piękne, skoro to podstawy wymagają gruntownej zmiany.

stare 15.07.2013, 19:01   #267
Malin

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
nie rozumiem np. zarzutów wobec trójki w stylu "Bo Simy są jakieś plastelinowe". Fakt są, na oryginalnej skórce, ale wystarczy ściągnąć skórkę z neta i Simy już nie są plastelinowe...
Skin nie ma tu absolutnie nic do rzeczy. Simy w trójce są wstrętne, mają ohydne twarze i nigdy nie zamieniłabym dwójki na to trójkowe badziewie (wybaczcie miłośnicy TS3, takie jest moje zdanie). Bez względu na to, czy skin jest realistyczny, czy nie, wciąż pozostają puste, wyłupiaste i szkliste oczy, wyglądające na podwójne podbródki, nienaturalne, trójkątne usta i uśmiech jak z horroru. Te postacie po prostu przerażają. Nie wierzę, że nie widzisz tej różnicy.

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
Żeby to tylko skórka była problemem. O ile w TS2 faktycznie nowy skin zmieniał wiele, w TS3 cokolwiek zrobisz wciąż pozostaje problem bezkształtnej, roztapiającej się twarzy. Wszelkie skiny, mejkapy, photoshopy i co tam jeszcze mają taki sam efekt jak w twarzach w Oblivionie - co z tego, że dodatki piękne, skoro to podstawy wymagają gruntownej zmiany.
O to, to.

A żeby nie było, że nie na temat piszę - przeraziłam się tymi screenami, bo w pierwszej chwili przypomniało mi to w jakiejś części TS1, a w jakieś części grafikę z gierek on-line dla dziewczyn (ubieranki itp.). Cały panel jest kompletnie niezrozumiały, wygląda na skomplikowany... No ale trochę uspokoiły mnie te wasze wyjaśnienia odnośnie szkiców - cóż, ja nie mam bladego pojęcia o procesie powstawania gier. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że ta gra nie okaże się porażką, a simy zostaną stworzone kompletnie od podstaw, by w żadnym stopniu nie przypominały tych "aktualnych". No i kwestia grafiki - jeśli dogrzmocą wymagania sprzętowe z kosmosu, to niech liczą się z tym, że gra nie będzie miała szalonego powodzenia. Jednostki, mogące sobie na to pozwolić, może i kupią sobie nowy komputer typowo pod grę (-.-), ale jednak większości użytkowników nie będzie stać na takie przyjemności. Ja wymieniłam sprzęt pół roku temu i nie zamierzam go zmieniać jeszcze przez kilka lat. Jeśli nie będę spełniać wymagań, no to przykro mi, ale będzie o jednego klienta mniej. Myślę, że twórcy biorą to w jakiś sposób pod uwagę. Muszą - nie wierzę, że są aż takimi gamoniami.
No i podobnie, jak niektórzy - najpierw poobserwuję, potem ewentualnie kupię. Mnie interesują głównie postacie, nie mam zamiaru tego ukrywać. Jeśli nie będą mi odpowiadać graficznie, to gry najzwyczajniej w świecie nie kupię i pozostanę przy moim ukochanym, nieśmiertelnym TS2.
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.07.2013, 19:39   #268
Diana
Moderator

Reputacja: 46

Caesumie, nie przesadzaj, bo aż tak źle to naprawdę nie jest
Poprzeglądaj działy z simami innych userów, aż tak straszne nie są moim zdaniem te trójkowe simy
Chociaż fakt, mogło być lepiej. Bardziej podoba mi się dwójkowa grafika... Ciekawa jestem, jak to będzie wyglądać w czwórce. Moim zdaniem fajnie byłoby, jakby zrobili na bazie dwójkowych simów, tylko troszkę poprawionych ;>
stare 16.07.2013, 14:52   #269
Caesum
Administrator

Cytat:
Napisał Diana Zobacz post
Caesumie, nie przesadzaj, bo aż tak źle to naprawdę nie jest
Poprzeglądaj działy z simami innych userów, aż tak straszne nie są moim zdaniem te trójkowe simy
Właśnie że przeglądałem. Wybaczcie, drodzy fani TS3, ale simy stamtąd, nawet te najlepsze, wciąż nie mogą się równać z TS2. Długie szczęki, podwójne podbródki, szerokie twarze, gigantyczne, rozlazłe usta, leniwe oczy, ja naprawdę nie mogę tego zaakceptować. W The Sims 2 robienie simów to przyjemność, w TS3 to udręka, a efekt końcowy wcale tego nie rekompensuje.

Cytat:
Napisał Diana Zobacz post
Chociaż fakt, mogło być lepiej. Bardziej podoba mi się dwójkowa grafika... Ciekawa jestem, jak to będzie wyglądać w czwórce. Moim zdaniem fajnie byłoby, jakby zrobili na bazie dwójkowych simów, tylko troszkę poprawionych ;>
Jeśli wierzyć renderowi simów(który jednak nie był z samej gry) można uznać, że właśnie w takim kierunku idą. Osobiście nie jestem tym zachwycony. Otoczenie w TS3 było cudowne, szkoda że simów jakoś nie potrafią zrobić ładnie. No ale najważniejsze to żeby chociaż podstawy dawały możliwość zrobienia porządnych simów(jak w TS2).

Ostatnio edytowane przez Caesum : 16.07.2013 - 16:09
stare 16.07.2013, 19:05   #270
Tenebris

Zgadzam się z Caesum. Mi się CAS w trójce w ogóle nie podoba. Simy przypominają plastelinowe lalki. Modulacja głosu sima też mi się nie podoba, a szczególnie u simek bo głos jest taki nienaturalny wręcz przesadnie skomputeryzowany. Wracając do tematu: jeżeli mam kupić "The Sims 4" to tylko po zapoznaniu się z opinią tych, co już grali. Dla mnie najważniejsze są nowe interakcje oraz historia jaką twórcy wymyślą. Czy będą Ćwirowie, Laandgrabowie, siostry Kaliente itd. czy zupełnie co innego.
Tenebris jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania