![]() |
#261 |
Reputacja: 19
|
![]()
czyzby ea teraz stawialo na wersje mobilne?
nie ma co ukrywac ze wyglada to okropnie. mowie tu o interfejsie, bo grafiki nie ma co oceniac, choc pozwolilem sobie zazartowac co widac powyzej ![]()
|
![]() |
#262 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
Przecież trójka wcale a wcale nie jest realistyczna, no chyba że wzorowana na amerykańskiej prowincji, bo tam to może i faktycznie ludzie wyglądają jak zrobione z plasteliny kluchy, ale świat nie kończy się na tym! Jest również Nowy Jork, gdzie ludzie są szczupli, modni i najnormalniej w świecie piękni - i tego właśnie chcę w The Sims 4. Gdy próbowałem grać w trójkę, kojarzyła mi się z Vistą - pierdylion możliwości, ale podstawowe elementy są zwyczajnie odpychające. O ile w Viście były to ustawienia bezpieczeństwa, kompatybilność, sterowniki, to w The Sims 3 były to simy - okropne! Nawet dodatki nie pomogły ukryć tych ohydnych, rozlazłych twarzy, podwójnych podbródków i wiecznie opuchniętych policzków. Dodajcie do tego ciągłe bugi, crashe, zepsute okolice i macie przepis na TS3. Brakuje mi czasów, gdy wszystko było świetnie dopracowane - grafika, gameplay, wymagania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Reputacja: 10
|
![]()
Zgadzam się z wypowiedzą wyżej, oprócz grafiki z simsów 2. W tej części simy bez dodatków z neta wyglądają nienajlepiej, a jak ktoś gra na samym maxisie, to co ma zrobić?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
|
![]()
Ja przewinę temat konsol do gier. Otóż jak każdy zorientowany w konsolach gracz wie, w Ameryce Nintendo wydało już Wii U, Sony pod koniec tego roku wypuszcza PS4, a Microsoft na początek 2014 roku wydaje XBox One (Nikt tego i tak nie kupi w Polsce
![]() Czy sens ma robienie gry na teraźniejszą siódmą generację konsol, a później jeszcze portowanie gry na generację ósmą? |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
|
![]()
Ten temat dotyczy czwórki, a nie trójki, więc nie chcę się tutaj nad trójką za bardzo rozwodzić. Powiem tylko tyle, że sama byłam na początku poważnie zawiedziona trójką, ale z czasem do większości "niedogodności" się przyzwyczaiłam, a niektóre nawet polubiłam. Ci którzy grają bez modów itd, faktycznie mogą mieć nieciekawie, ale nie rozumiem np. zarzutów wobec trójki w stylu "Bo Simy są jakieś plastelinowe". Fakt są, na oryginalnej skórce, ale wystarczy ściągnąć skórkę z neta i Simy już nie są plastelinowe... do dwójki nie wrzucaliście skórek? Jeśli nie, to najwyższy czas zacząć
![]() A wracając do tematu czwórki, to po pierwsze, nie wiadomo czy te screeny faktycznie pochodzą z czwórki, bo mogą być fanowskie. Po drugie nie wiadomo jak stare są te screeny, teraz czwórka może wyglądać całkowicie inaczej. Mają jeszcze sporo czasu. Przyznaję że sama jestem ciekawa jak im pójdzie i jakie będziecie mieli opinie o czwórce, gdy już w nią zagracie. Ja zostaję "na starych śmieciach", czyli przy trójce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Administrator
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#267 | ||
Reputacja: 11
|
![]() Cytat:
Cytat:
A żeby nie było, że nie na temat piszę - przeraziłam się tymi screenami, bo w pierwszej chwili przypomniało mi to w jakiejś części TS1, a w jakieś części grafikę z gierek on-line dla dziewczyn (ubieranki itp.). Cały panel jest kompletnie niezrozumiały, wygląda na skomplikowany... No ale trochę uspokoiły mnie te wasze wyjaśnienia odnośnie szkiców - cóż, ja nie mam bladego pojęcia o procesie powstawania gier. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że ta gra nie okaże się porażką, a simy zostaną stworzone kompletnie od podstaw, by w żadnym stopniu nie przypominały tych "aktualnych". No i kwestia grafiki - jeśli dogrzmocą wymagania sprzętowe z kosmosu, to niech liczą się z tym, że gra nie będzie miała szalonego powodzenia. Jednostki, mogące sobie na to pozwolić, może i kupią sobie nowy komputer typowo pod grę (-.-), ale jednak większości użytkowników nie będzie stać na takie przyjemności. Ja wymieniłam sprzęt pół roku temu i nie zamierzam go zmieniać jeszcze przez kilka lat. Jeśli nie będę spełniać wymagań, no to przykro mi, ale będzie o jednego klienta mniej. Myślę, że twórcy biorą to w jakiś sposób pod uwagę. Muszą - nie wierzę, że są aż takimi gamoniami. No i podobnie, jak niektórzy - najpierw poobserwuję, potem ewentualnie kupię. Mnie interesują głównie postacie, nie mam zamiaru tego ukrywać. Jeśli nie będą mi odpowiadać graficznie, to gry najzwyczajniej w świecie nie kupię i pozostanę przy moim ukochanym, nieśmiertelnym TS2. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Moderator
Reputacja: 46
|
![]()
Caesumie, nie przesadzaj, bo aż tak źle to naprawdę nie jest
![]() Poprzeglądaj działy z simami innych userów, aż tak straszne nie są moim zdaniem te trójkowe simy ![]() Chociaż fakt, mogło być lepiej. Bardziej podoba mi się dwójkowa grafika... Ciekawa jestem, jak to będzie wyglądać w czwórce. Moim zdaniem fajnie byłoby, jakby zrobili na bazie dwójkowych simów, tylko troszkę poprawionych ;>
![]() |
#269 | |
Administrator
|
![]() Cytat:
Jeśli wierzyć renderowi simów(który jednak nie był z samej gry) można uznać, że właśnie w takim kierunku idą. Osobiście nie jestem tym zachwycony. Otoczenie w TS3 było cudowne, szkoda że simów jakoś nie potrafią zrobić ładnie. No ale najważniejsze to żeby chociaż podstawy dawały możliwość zrobienia porządnych simów(jak w TS2). Ostatnio edytowane przez Caesum : 16.07.2013 - 16:09 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
|
![]()
Zgadzam się z Caesum. Mi się CAS w trójce w ogóle nie podoba. Simy przypominają plastelinowe lalki. Modulacja głosu sima też mi się nie podoba, a szczególnie u simek bo głos jest taki nienaturalny wręcz przesadnie skomputeryzowany. Wracając do tematu: jeżeli mam kupić "The Sims 4" to tylko po zapoznaniu się z opinią tych, co już grali. Dla mnie najważniejsze są nowe interakcje oraz historia jaką twórcy wymyślą. Czy będą Ćwirowie, Laandgrabowie, siostry Kaliente itd. czy zupełnie co innego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|