Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Co ci się najczęściej rodzi?
Dziewczynka 222 29.80%
Chłopiec 239 32.08%
Po równo 115 15.44%
Nie licze! 140 18.79%
Moje simki (simowie ) nie zachodzą w ciąże 29 3.89%
Głosujących: 745. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.08.2007, 16:11   #271
Nikara
Guest

Domyślnie Odp: Przepis Na PŁeĆ Dziecka!!!!

Ja osobiście w życiu nie miałam bliźniaków.
I nie wiem czy ktoś tu już mówił, ale jest kod na owe dzieci. Sama jednak go jeszcze nie wypróbowałam, ale jeśli podany został w gazecie, to chyba się sprawdzi.

twinzr2cute (wpisać chyba podczas ciąży).

Tylko nie wiem, czy potrzeba NŻ
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.08.2007, 16:44   #272
P_iotrek
Guest

Trze wpisać kod!!!
Forcetwins

P.S. Albo,ći którzy mają WB niech zjedzą sernik przed "Postaraj sie o dziecko"

*Nikara,takiego kodu nie ma
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.08.2007, 16:48   #273
Byczu
Guest

a u mnie to tylko wystarczy jak klikam simem na simke to wychodzi mała simka a jak simką na sima to mały sim
Dacie mi kod na blizniaki?

Ostatnio edytowane przez Byku : 23.08.2007 - 17:18
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2007, 15:33   #274
Ylva
Guest

Masz wyżej...
Forcetwins- u mnie działa.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2007, 20:03   #275
RoxyFM

Reputacja: 10

słuchajcie, jak simka jest w ciąży nic już nie zdziałacie.To jest już zamówione co do ilości dzieci.Jak tylko simka zachodzi już wtedy można insimenatorem sprawdzić ile ich będzie.I tak samo można insimenatorem zmienić.
RoxyFM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2007, 21:00   #276
psujka

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał oazowiczka
u mnie podobnie Tylko szkodas że nie znacie przepisu na bliźniaki....
Trzeba mieć WB i zjeść przed zajsciem szernik czy szarlotke nie pamietam i jest jeszczew kod jaest na www.simy.pl
stare 10.09.2007, 14:35   #277
_SIM_
Guest

Znam sposób na bliźniaczki! Najpierw trzeba wpisać kod: "boolProp TestingCheatsEnabled true", chyba każdy to zna. Istnieje kod na bliźniaki: "twinzr2cute". Nie wiem tylko kiedy go trzeba wpisać.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.09.2007, 20:10   #278
miracle
Guest

U mnie dwa razy egzamin na bliźniaki zdał sposób:
Zanim simce urośnie brzuch (np. będzie wymiotować lub będzie ją bolał brzuch) wpisać kod boolprop testingcheatsenabled true zaraz po tym wpisać kod Forcetwins. Następnie kliknąć simką z wciśniętym klawiszem Shift na samą siebie i wybrać opcję "ForceTwins!".
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.10.2007, 11:35   #279
Lizek

Reputacja: 10
ThumbsUp Odp: Przepis Na PŁeĆ Dziecka!!!!

Cytat:
Napisał kassienka14
blondie89- wydaje mi sie ten sposob na blizniaki nie mozliwy bo gdy simka jest juz w ciazy opcja"postaraj sie o dziecko" jest zablokowana.
Ale można dwa razy kliknąć zanim nastąpi opcja "Postaraj się o dziecko". Najpierw klikasz na "Obejmij", simowie się obejmują, włączasz pauzę i dwa razy wybierasz "Postaraj się o dziecko". I voila Co prawda nigdy tego nie próbowałam, ale możliwe, że właśnie tak to się odbywa.

Cytat:
Napisał rainne
nic nie zmieni. geny to geny. i niektóry kolor włosów jest dominujący nad innym. żeby urodziło się blond dziecko, najbezpieczniej stworzyć blondynów rodziców, albo jedno rude, drugie blond. brąz i czarny chyba dominują nad innymi kolorami. tak samo jak kolor brązowy oczu oraz zielony i ciemnoniebieski nad szarym i niebieskim. ale jaki to problem? jak dziecko stanie się dzieckiem właśnie, przecież możesz mu zmienić kolor włosów.

edit:
i tak: kolor brązowy i czarny jest dominujący nad blond i rudym. z czego, jak rodzice są brunetką i szatynem, bądź odwrotnie, to dominuje bardziej brąz.
z kolei w przypadku koloru oczu, dominujące są ciemnoniebieski i brązowy (dominują również nad zielonym), zielony dominuje nad niebieskim i szarym. w przypadku pary o ciemnoniebieskich oczach i brązowych, dominuje kolor brązowy.
tyle że... dominuje, nie znaczy, że za każdym razem nie ma szans na nie dominujący kolor, po prostu te szanse są o wiele mniejsze.
w przypadku kolorów skóry, to jest już różnorodność, ale... jeśli dziecko jest z pary gdzie jeden rodzic ma najjaśniejszą karnacje a drugi jest murzynem wtedy dziecko może urodzić się w każdym z podanych przez grę kolorów.

w przypadku ściągniętej z netu genetyki, wszystko zależy na podstawie jakiego koloru z gry, była ona przerabiana na inny. np. kolor fioletowy oczy stworzony na podstawie koloru ciemnoniebieskiego z gry będzie dominował nad kolorem szarym, ale z kolei kolor fioletowy stworzony na podstawie niebieskiego, nie będzie dominował nad szarym (szanse będą wtedy pół na pół).

załapał to ktoś w ogóle?
Ja załapałam bez problemu A mnie zawsze denerwuje, że gdy mam Simkę z (ściągniętymi) brązowymi oczami i Sima ze (ściągniętymi) zielonymi to dzieci ZAWSZE mają brązowe Ale jeszcze bardziej denerwuje mnie, że jak chcę dziewczynkę, to rodzi się chłopiec, a jak chcę chłopca, standardowo rodzą się dziewczynki I tym sposobem mam 4 dziewczynki w dwóch małżeństwach, chociaż chciałam tylko 2 dziewczyny... na szczęście moje ukochane SimPE radzi sobie z tym i zmieniam płeć...

Odnośnie sposobów na bliźniaki. Sprawdzałam parę najbardziej znanych sposobów, niestety mi się nie udało. Chyba sprawdzę parę innych i naprawdę interesujących, które podaliście.
TYLKO RAZ udało mi się zrobić bliźniaki, a to tym sposobem: wpisałam kod boolprop testingcheatsenabled true, kliknęłam (trzymając Shift) na simkę i wybrałam opcję "Spawn.../Tombstone of L and D". Pojawił się nagrobek, na którym kliknęłam (bez shifta) i wybrałam "Make me alien pregnant". Potem kliknęłam jeszcze i wybrałam opcję "Speed up my pregnancy", żeby przyśpieszyć ciążę. Tuż przed porodem zapisałam grę, bo zawsze tak robię. Po zapisaniu Simka zaczęła rodzić. Myślałam, że będzie to normalny poród, a tu suprise - na moim monitorze widnieje napis "W rodzinie są teraz DWA nowe maluchy!". Zdziwiłam się. Nie zapisując, wyszłam z parceli i ponownie weszłam. Simka znowu urodziła bliźniaki.
To akurat był wyjątek, przypadek losowy. Dlaczego? Bo wiele razy tak robiłam z innymi simkami, a tylko tamta urodziła bliźniaki.

Jeśli ktoś ma jakieś pytania, zapraszam na PW, bo do tego tematu raczej nie wrócę.

EDIT: Wróciłam próbowałam niektórych sposobów, które podawaliście, ale żaden nie zadziałał =/

Ostatnio edytowane przez Lizek : 07.10.2007 - 14:02
Lizek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.10.2007, 12:02   #280
Chryzantem Złocisty
Guest

To ja poszukuję dobrego sposobu na dziewczynkę.
To dla mnie BARDZO ważne =C

Myślałam nad tym,żeby w łóżku kliknąć simem na simkę i wybrać opcję "Postaraj się o dziecko",ale ja potrzebuję sposobu takiego na 100000 procent =/

Macie jakieś naprawdę pewne sposoby?Czy pozostaje mi zapisywanie gry podczas porodu i wczytywanie dopóki nie będę mieć dziewczynki?
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania