Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 06.08.2014, 13:45   #1
adamo030

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Jak przeczytałem jak ktoś napisał brak zmywarek, to pomyślałem, że oni naprawdę zrobią wodny dodatek i będą tam prysznice, jacuzzi, baseny, zmywarki, wszystko co z wodą. No po prostu
adamo030 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 06.08.2014, 14:43   #2
Tenebris

Irbis ty chyba jesteś jedyna, która ma tu pozytywne myślenie w tym temacie. Wszyscy krytykują i krytykują to jest takie męczące..
Tenebris jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2014, 14:51   #3
Piwusia

Tenebris, dlaczego mówisz, że każdy tylko krytykuje? Ja napisałam naprawdę sporo dobrego o tej grze. Niestety można o niej powiedzieć też wiele złego i nie jest to tylko moje zdanie.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2014, 14:55   #4
Tenebris

Piwusia - nie czytam wszystkich postów z 296 stron od początku, więc mogłam nie zauważyć, wybacz. Można powiedzieć wiele złego, nie zaprzeczę ale na pewno są jakieś dobre strony. Każdy zwraca uwagę na co innego: jeden na interakcje, drugi na grafikę..
stare 06.08.2014, 15:16   #5
NaNiKo

Nie żeby coś, ale krytykowanie jednych może drażnić drugich tak samo jak ciągłe zachwalanie tych drugich może denerwować pierwszych
Dokładnie, każdy zwraca uwagę na co innego i podejmuje swoją decyzję. Chociaż obawiam się, że nie wszyscy wydają swoje zarobione na grę, pieniądze rodziców są jeszcze lepsze
A to, że EA traktuje swoich graczy w porównaniu do kilku innych firm gorzej, czy ma złą renomę to jeszcze inna bajka.
A. France
[img][/img]
Av by Meine Liebe Kitu :*

Ostatnio edytowane przez NaNiKo : 06.08.2014 - 15:18
NaNiKo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2014, 16:27   #6
Malin

Reputacja: 11

Ja również sporo dobrego pisałam, ba, wręcz twierdziłam, że na pewno grę kupię, a nawet odkładać kasę zaczęłam, ale nawet moja granica tolerancji została przekroczona. Baseny, małe dzieci - no ok, nie ma, to nie, dojdą może w dodatkach, ale takie PODSTAWY, jak adopcja, majster, listonosz, a nawet głupia gazeta... no po prostu muszą być! Jestem zawiedziona, cały czas łudzę się, że to jakiś żart, kiepska reklama, cokolwiek, a w dniu premiery okaże się, że chociaż połowa z tych rzeczy jednak się odnajdzie...

Tyle trują o emocjach... emocje, emocje... ale simka rodzi, a sim obok przegląda się w lustrze, zamiast jakoś zareagować. Coś tu nie gra ;(
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2014, 17:25   #7
adamo030

Ahahah no padłem jak zobaczyłem ten filmik z wyskakującym dzieckiem z tej kołyski po prostu nie moge
adamo030 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2014, 17:29   #8
justinea4

Każdej odsłonie gry z serii TS zawsze towarzyszyły emocje. Często bardzo skrajne. Sama sceptycznie podchodziłam do TS3 dopóki nie przełamałam się i zakochałam w tej grze, choć żałuję, że nie zawierała ona tylu rozwiązań co TS2. Na premierę 4 serii czekałam od wyjścia ostatniego dodatku do poprzedniczki. Niekoniecznie by od razu rzucić się do jej zakupu, gdyż uważam, że zdroworozsądkowe podejście - jest jak najbardziej wskazana przy tego typu "inwestycjach", ale czekając czym tym razem zaskoczą nas producenci i jakie smaczki nam zaserwują. Jak już było wielokrotnie wspominane, każdej z odsłon The Sims towarzyszyła jakaś "rewolucja", coś czego nie było lub coś co było udoskonalone lub bardziej rozbudowane, jak choćby otwarty świat i brak ekranów ładowania. Ta innowacje w 3 części miała sporo plusów, ale też wiele minusów, w tym przed wszystkim trochę okrojoną samą rozgrywkę. No ale cóż... coś za coś. Doskonale to rozumiem... Kiedy więc okazało się, że TS4 wraca do korzeni pomyślałam, że te otwarte światy, ciągle wieszające się Simy i długie wczytywanie gry wreszcie odejdą do lamusa, a w zamian zostaną nam sowicie wynagrodzone... Jaka naiwność z mojej strony... Bowiem jak na razie wszystkie informacje, które do nas docierają raczej nie wróżą wielkiego postępu w grze. Brak samochodów, basenów, cmentarzy, duchów, króliczych nor, brak podstawowych karier, małego dziecka, zwykłej gazety i ograniczone dzielnice, a także pełno atrap będących jedynie niezmienialnym elementem wystroju otoczenia... nie wygląda jak postęp na miarę możliwości EA. Oczywiście jest wiele rzeczy, które podobają mi się w 4, a przede wszystkim grafika. Emocje i związane z nimi specyficzne zachowania, też wydają się jakimś urozmaiceniem. No i nie można zapomnieć, że w końcu Sim będzie mógł robić wiele rzeczy jednoczenie, co według mnie powinno już pojawić się w 3. Ale wygląda to dla mnie trochę jak nowe rozszerzenie, niż osobna gra.
Boje się , że producenci zaserwują nam grę, która będzie jedynie przyjemna dla oka, okrojona do granic możliwości (pod pretekstem, że to dla naszego dobra) i w gruncie rzeczy nie wnosząca nic, co mogłoby ją jakoś wyróżnić. Czekam na premierą i liczę, że jednak moje obawy się nie sprawdzą i zakocham się w kolejnej serii TS (trzymając przy okazji kciuki, że do premiery nie wyjdą jeszcze jakieś kolejne "ułatwienia" dla nazbyt wymagających graczy)
stare 06.08.2014, 17:58   #9
Tenebris

Niestety musimy przeboleć, że EA chce dużo zarabiać, dlatego pewnie zabiera wiele rzeczy żeby potem właśnie wydać więcej dodatków. Prawdopodobnie zabrali też wiele rzeczy i w ich miejsce wstawili nowe żeby wymagania gry były mniejsze. Gdyby było dużo nowych rzeczy i podstawy (pory roku i te inne sprawy) gracze narzekaliby, że mają za stare komputery, że gra nie będzie im chodzić. Nie mogli jak widać pogodzić obu tych rzeczy, dlatego usunęli te najważniejsze elementy.
stare 06.08.2014, 18:46   #10
tjzzf

Cool Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Tenebris Zobacz post
Niestety musimy przeboleć, że EA chce dużo zarabiać, dlatego pewnie zabiera wiele rzeczy żeby potem właśnie wydać więcej dodatków.
Przeboleć = kupić?

Cytat:
Napisał Tenebris Zobacz post
Prawdopodobnie zabrali też wiele rzeczy i w ich miejsce wstawili nowe żeby wymagania gry były mniejsze.
Podziwiam twój optymizm, ale jako developer w tej branży śmiem stwierdzić że kompletnie mija się z prawdą. Gra jest tworzona w pośpiechu, a część rzeczy usunięto na potrzeby dodatków. Standardowe ruchy EA.

Jestem zawiedziony kierunkiem w jakim zmierza ta seria. Pomijam już paskudnie sterylny UI rodem z najnowszego sim city oraz styl mapy miasta zerżnięty właśnie z niego. Byłem trochę sceptyczny gdy usłyszałem o braku basenów, głównie przez ich idiotyczną wymówkę że ich developerzy z działu FX... nie mają umiejętności by to wprowadzić

Niezły regres, demencja skoro w TS3 jakoś umieli.

Mniejsza jednak o baseny. Później pojawiły się informacje o braku postępu historii, samochodów, toddlers, CAST -

Byłem w stanie jeszcze jakoś to przełknąć (Silnik gry napisany jest w C++ i pythonie 3.3 więc stworzenie modyfikacji to nie problem) ale po dzisiejszym tweecie że nie będzie nawet duchów - czara się przelała i skreślam tą grę ze swojej listy zakupów.

Gra stworzona w 2014 roku nie będzie miała nawet opcjonalnego 64 bitowego klienta. - spuszczę na to kurtynę milczenia...

Ostatnio edytowane przez tjzzf : 06.08.2014 - 18:48
tjzzf jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania