Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02.01.2010, 15:56   #311
Mizia
Guest

Domyślnie Odp: 'Why me?'

Pierwsza? Normalnie chyba czytam w Twoich myślach, bo wiedziałam kiedy wejść na forum - no i faktycznie czekała mnie miła niespodzianka w postaci nowego odcinka Skoro bierzesz się za kolejną serię Why Me - to pozostaje mi życzyć Ci tylko powodzenia, wytrwałości i tego żebyś ciągle umiała swoich czytelników zaskakiwać Pozostaje mi tylko dołączyć ten odcinek do reszty już wydrukowanych i czekać na stworzenie obiecanej okładki - nie ma to jak mieć Why Me na wyciągnięcie łapki

Odcinek wcale nie sprawia wrażenia wymęczonego Przyjemnie się go czytało - zwłaszcza jeśli na zdjęciach tylu przystojniaków (ten Mike też jest całkiem całkiem), jednak Iana nie przebije nikt, nawet jego młodszy brat

Voltuś mam nadzieję że na kolejny odcinek nie przyjdzie czekać nam tak długo, a nawet jeśli - to wiem że warto. I życzę żeby to pisanie fs pomogło Ci kiedyś w stworzeniu czegoś na większą skalę - a może Why Me jako książka?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 02.01.2010, 16:46   #312
bubel-96
Guest

Boże, pomyliłam Iana z bratem !
Mike jest słodki ale i tak nie przebija Iana
Nie mogę się doczekać akcji w New Jersey!

Cóż, czekam na następny, później napiszę coś sensownego...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.01.2010, 17:39   #313
Sandy

Reputacja: 12

Cytat:
Iana nie przebije nikt, nawet jego młodszy brat
Popieram! ;D

Wow, wow, wow! Volt, ten odcinek jest genialny! Nie zdziwi cię chyba, że najbardziej podoba mi się początek?

Cytat:
Recepcjonista, tak – nawet ta gderliwa i nieco oschła, uśmiechnęła się do kobiety serdecznie.
Lepiej byłoby "recepcjonistka".

Cytat:
Ale szczerze mówiąc nie będę się tłumaczyć całemu biuru, bo nikt w te bajkę nie uwierzy...
Biurowi

Wiesz co w tym wszystkim jest najlepsze? Że Ian i Emma nie wiedzą jak bardzo są do siebie podobni. Poza tym zaciekawiła mnie jeszcze jedna rzecz - kim jest brat-nieboszczyk Eviganów? (- wiem, i tak mi nie powiesz Wcześniej nic o nim nie słyszałam. No ale ogólnie muszę powiedzieć, że nie spodziewałam się takiego odcinka. Można powiedzieć, że całkowicie zapomniałam kim z zawodu jest Emma Z tego co widzę, szykuje się coś wielkiego - taka wybuchowa mieszanka ma pracować razem? W zgodzie i zaufaniu?
Czarno to widzę ;]

Ps.
Tym odcinkiem przeszłaś samą siebie. Warto było czekać ^^
Mam nadzieję, że kolejny też taki będzie

EDIT:
Zapomniałam jeszcze o jednym:
Cytat:
- Nie mam do ciebie żalu, matka także nie miała i sądzę, że również sam nieboszczyk nie byłby tak zadowolony z twojego towarzystwa jak z Jego...
To kim jest On?

Ostatnio edytowane przez Sandy : 02.01.2010 - 18:15
Sandy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.01.2010, 18:39   #314
Libby
Administrator

Reputacja: 15

Dzięki wielkie za dedykację . Nie spodziewałam się. Zwłaszcza, że już masz pewnie mnie dość
Po pierwsze: nawet się nie pochwaliłaś, że dodałaś odcinek !
Fajny odcinek.
A myślałam, że zdradzisz coś z przeszłości Eviganów... No trudno...
Widać, że coś w Ianie pęka . I bardzo dobrze . W Emmie też coś się tli... Pożyjemy, zobaczymy.
Mika świetnie wyszedł na tym zdjęciu z Ianem . Blondyn fajnie pojechał po Nancy. Choć raz się wykazał przy Emmie .
A ja wiem, kim jest ten cały mafioso .
Ciekawa jestem akcji w New Jersey. Ale bym się śmiała, jakby Emma i Ian dostali wspólny pokój w hotelu . Zostałyby po nich tylko obryzgane krwią ściany . Choć może w końcu by się coś przełamało .
Ile Ian ma jeszcze tego rodzeństwa? Kogo ukrywasz?
Jason... cóż, miałam nadzieję, że bardziej pociągnie braciszka za język. Trzeba było drążyć !
Daj szybko odcinek, bo znów Cię będę męczyć .
Było kilka błędów, ale ja się nie bawię w poprawianie . No ewentualnie wytknę Ci to "stawając" zamiast "stając".

Ostatnio edytowane przez Libby : 02.01.2010 - 18:52
Libby jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.01.2010, 18:49   #315
Mizia
Guest

A ja też się czegoś domyślam, co mi się wcale a wcale nie podoba A tak w ogóle to zapomniałam podziękować za dedykację odcinka
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.01.2010, 19:28   #316
tallje
Guest

Odcinek bardzo ciekawy. Mike jest przecudny, ale w niczym nie dorówna Ianowi Ogólnie bardzo mi się podobał, 10/10
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.01.2010, 20:07   #317
Invidia Semper

Reputacja: 10

no proszę, przynajmniej nowy odcinek Why Me na mój zły humor <ściska> napiszę tak jak lubię- w punktach:
1. Ody na temat Yana mnie nudziły- wolałabym bardziej rozwiniętą rozmowę z Nancy by ocenić pozachwycać się tą postacią, zamiast czytać nudzące kawałki o jego klacie
2. Zauważyłam zmianę stylu pisania- bardzo fajnie, ale zbyt dużo określeń roztrzepane i cyniczny, może się przejeść ten jakże dobitny opis
3. Emma mnie denerwuję. Nie wiem dlaczego, ale mnie denerwuje
4. Trochę więcej akcji z Yanem proszę
5. Zapowiada się fajna akcja, chociaż niewiele zrozumiałam z chaotycznej wypowiedzi tego szefa
6. Mogłaś Yanowi założyć chociaż bokserki, w tych majtkach wygląda jak cieć xd
7. Kevin mi strasznie przypomina moje znajomego:
Cytat:
Napisał Volturia Zobacz post
- Wiesz, masz rację - przytaknął po chwili i łapiąc ostatnią szklankę w powietrzu, mruknął - Trudno uwierzyć, że facet wypuścił taką kobietę ze swojej sypialni.
no identiko

Podejrzewam, że kolejny odcinek za kolejne pół roku, więc życzę weny, bo widzę, że wreszcie się coś zacznie dziać i zamiast opisów klaty czy łez(choć ten był całkiem niezły) poczytam prawdziwie ciekawe historie
Królewnę myszka zjadła.

Atelier
Ostatni Strz
Invidia Semper jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.01.2010, 22:49   #318
Volturia

Dzięki wielkie dziewczęta za komentarze
Mika jest jedną z moich ulubionych postaci, ale Kevina również lubię. Teraz zauważam, że są oni aż zbyt do siebie podobni. Jednak mogę wam zdradzić już dziś, że Mike aka 'Mika' jest o wiele ważniejszą postacią w FS, bo do Kevina specjalnych planów nie mam.
Pytasz się Sandro kto to ten ON a reczej ten od 'Jego' - nie mogę ci tego powiedzieć ;p
Ogółem sprawa nabiera tempa i powoli opowiadając przyjaciółce całe FS o 3 nad ranem, gdy u mnie nocowała, po raz pierwszy opowiedziałam i ułożyłam sobie w głowie akcje Why me?. Opowiedziałam jej co prawda nieco bez początku i bez wątków pobocznych, bo by się dziewczyna zagubiła ;] Wyglądała i tak na mocno zdezorientowaną i zastanawiała się gdzie ja to wszystko mieszcze. Natomiast ja myślałam, czy da się to wszystko ogarnąć i skąd mi się wzięły te pomysły na fabułę.
Spokojnie Invi - w tym odcinku szalenie starałam się o opisy i całe te reakcje po dniu poprzednim a również tym, w którym Emma obudziła się w łóżku Yana.
Będzie teraz nieco więcej z samej akcji a mniej zanudzających opisów Emmy i Iana ( mam nadzieję).
No i mam nadzieję, że moja zmiana stylu ( którą ledwie dostrzegłam, jeżeli w ogóle ) jest pozytywna.
Libby - co do hotelu to jeszcze o tym myślę, ale wykombinuje coś, aby nie było banalnie.

PS Libby możesz szepnąć mi na ucho, kto wydaje ci się być tym mafiozem? ;]

PS2 Jeśli są osoby, które czytają FS tylko od pewnego czasu i nie nadgonili w pełni 12 odc. to radzę to zrobić. Potem trudno się połapać. Jeśli o mnie chodzi to chyba w końcu przeczytam cały cykl, bo naprawdę nie pamiętam z połowy tekstu xp

Pozdrawiam, VOLT.

Ostatnio edytowane przez Volturia : 02.01.2010 - 22:51
Volturia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.01.2010, 11:19   #319
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

A mówiłam Ci kiedyś, że w tego typu tekstach rozwwija się skróty. Here is it:
Cytat:
Nie wykluczam, że gdzieś indziej się może ukrywać, np. w owym biurowcu, gdzie były całe stosy kokainy itp. narkotyków.
na przykład, i tym podobne.
Cytat:
Mamy jedno niewyraźne zdj.
zdjęcie
Cytat:
- Jak mówiłam - zaczęła Nancy, stawając na przeciwko niej
naprzeciwko
Cytat:
Podobno jakiś istny Bóg seksu z nowo poznaną kobietą, która wróciła dopiero niedawno do pracy.
bóg

Nie wiedzieć czemu ale wydaje mi się, że tym razem nie uraczę Cię dłuższym komentarzem.
Ogólnie odcinek mi się spodobał, chociaż musiałam dzisiaj doczytywać (wczoraj po południu zaczęłam, przed chwilą skończyłam).
Mam jakieś przeczucie, że może teraz coś ulegnie zmianie w relacjach I. i E. Facet ma na nią oko (scena z wredną Nancy). Ośmieliłabym ssię nawet stwierdzić, że jest takim aniołem stróżem pani Winkler (z domu Blueberger, i tu Ci coś powiem- końcówka zalatuje tak z niemieckiego, dlatego obie części do siebie nie pasują; wstępnie próbowałam to jakoś ujednolicić- Blauberger po niemiecku, po angielsku już nie mówię, bo nazwisko wychodzi naprawdę nieskładne)
No i miałam rację.
9,5/10
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.01.2010, 11:52   #320
Volturia

@ rację co do czego? bo nie rozumiem

Nazwisko podsunęła mi niegdyś przyjaciółka na wspólnym biwaku i naprawdę nie rozmyślam tu o końcówkach xp bo w wymowie brzmi nieźle.

Co do skrótów - fakt, te rozwinięcia powinny być. Nie mówiłaś mi tego jak mi się zdaję, ale od zawsze dobrze o tym wiem. Tylko ostatnio za bardzo przyzwyczaiłam się do tych skrótów. No z pewnością za mocno.

Ekhm. Może ktoś jeszcze?

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania