![]() |
#311 |
Reputacja: 14
|
![]()
no bez jaj O.o Brak suwaczka w kolorze skóry? Tylko kilka 'gotowych' kolorów??
|
![]() |
#312 |
Reputacja: 10
|
![]()
Na razie mam jedną uwagę: te włosy. Oh, really?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
|
![]()
Tak!
![]() Cytat:
![]() Niemała porcja zdjęć z CAS: https://www.facebook.com/media/set/?...3&l=276736939a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
|
![]()
Po tych kilku zdjęciach ogarnąłem całkowicie CAS Wydaję się on fajny. Chociaż ubrań i fryzur jest na razie mało, ale twórcy pewnie potworzyli kilka by porobić screeny i coś pokazać, więc jeszcze dojdą
![]()
![]() |
![]() |
#315 | ||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No i nareszcie wiadomo, dlaczego nie ma innych grup wiekowych niż dorośli! ![]() Pooglądałam zdjęcia z fejsa i DOTki na pełnym ekranie i oto, co wyłapałam: - losowo można wygenerować imię i nazwisko sima ![]() - aspiracja do wyboru, - losowe wybieranie głosu, - możemy wybrać, które "elementy składowe" sima będą wybierane losowo, - trzy suwaki jednak są ![]() - nareszcie simowie przy kości wszędzie mają "tłuszczyk" :>, - wywalili wybieranie barw z palety - gotowe opcje co do kolorów ciuchów, skóry,włosów i oczu (a akurat to "samodzielne" wybieranie b. podobało mi się w TS3 ![]() - twarz sima po przybliżeniu wygląda STRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASZNIE! - tekstura włosów widziana z bliska jeszcze bardziej woła o pomstę do nieba! - ogólnie włosy b. nierealistyczne i proste (mam na myśli siatkę, "mesha" ![]() - rozmazane tekstury, - brak szczegółów (np. na zdjęciach z TR b. podobało mi się to, że na twarzy Lary było widać chociażby pory...), - sim leniuch, ale zdrowo odżywiający się wygląda jak kościotrup xDDD - mniej kolorów włosów do wyboru niż przy teksturach pooklet - no me gusta ![]() Z jednej strony jestem więc zachwycona nowym CASem, ale z drugiej rozczarowana, bo chyba trzeba będzie poczekać na dobre zamienniki dla tekstur o ile sami twórcy ich nie zmienią. Ostatnio edytowane przez Liv : 22.08.2013 - 10:26 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
|
![]()
Coraz większy wysyp informacji, na razie nie jest źle, mogliby jakieś demo wypuścić czy coś, tak w okolicy premiery. Można by wtedy sprawdzić, czy komp to uciągnie, bo z wymaganiami na opakowaniu to bywa różnie. Czasem gra powinna dobrze działać, a coś jej nie leży w naszym sprzęcie i odwrotnie. No i można by wtedy sprawdzić, czy w ogóle wciągają takie Simsy.
Mają jeszcze czas na udoskonalenia, kto wie, może poprawią te włosy, bo szczerze, to graficznie ja się czepiam tylko włosów, no i ogólnie za cukiereczkowa grafika, ale da się do niej przyzwyczaić. Interfejs na początku mi się nie podobał, ale skoro przebudowano CAS, to po co aż tyle przycisków. No i fajnie, że interfejs nie zajmuje tyle miejsca na ekranie, co w 2 i 3 (jedynki już tak dobrze nie pamiętam). |
![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Anie - w dziale z newsami podałam prawdopodobne wymagania gry i szczerze mówiąc podejrzewam, że kilkuletnie komputery spokojnie to uciągną...
1,5GB RAMu jak na dzisiejsze czasy to dość mało - podejrzewam, że przykładowo przy moich 4GB gra będzie chodzić bardzo płynnie, no chyba, że coś im nawali z optymalizacją. Byłam zaskoczona, gdy moja karta graficzna znalazła się w liście "obsługiwanych", chociaż już swoje lata ma ![]() No ale chyba grafiki nie zmienią już zważając na to, jak małe są wymagania. No bo powiedzmy sobie szczerze - skoro tyle serii zostało wymienionych, to znaczy, że w zasadzie każda karta graficzna sobie poradzi z "czwórką". Wniosek z tego taki, że silnik graficzny tej gry naprawdę jest o kilka technologicznych lat do tyłu. Rozmiary interfesja zależą też od rozdzielczości gry, co ja zaobserwowałam w "dwójce" ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 22.08.2013 - 11:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
O Boże, co za wymagania! Karta graficzna 128mb! No ja się nie dziwię, że gra ma takie kiepskie tekstury. W ogóle oczekuję już tylko, że finalna wersja będzie również obsługiwać nvidia riva tnt2, albo lepiej, voodoo 3. Graficznie by mogła!
Ot, właśnie! No i teraz intryguje mnie zdanie tych, którzy wcześniej pisali, że gra absolutnie nie nadaje się do renderowania lepszej grafiki przy tych wszystkich "opcjach i rzeczy do obliczania przez procesor", skoro wg wymagań nawet leciwy Pentium 4 poradzi sobie z uciągnięciem gry. Ostatnio edytowane przez Caesum : 22.08.2013 - 11:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
|
![]()
Jak na dzień dzisiejszy mam mieszane uczucia co do gry. Bardzo podoba mi się zmienianie części ciała w CASie, ustalanie sposobów chodzenia, "inteligentne" ubrania, emocje simów itd. Nie podoba mi się jednak to, że mamy tak biedny wybór ubrań/fryzur, grafika, która nadaje się do gier dla małych dziewczynek, oraz to z tymi grupami wiekowymi, gdzie niezbyt wiem o co chodzi. Mamy tylko grupę dorosłych, czy jak?
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 56 (0 użytkownik(ów) i 56 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|