Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.07.2008, 11:49   #1
NekoTemari
Guest

Domyślnie Odp: Losy rodzin Maxisa...jak się potoczyły?

U mnie z maxisowskich rodzin została Dina Kaliente (obecnie Wiatr) i Jadźka Kowal, która jest biedną emerytką z zupełnie czerwonym paskiem aspiracji (grałam nią bez kodów...). A, no i są jeszcze te kosmitki, nie pamiętam, jak się nazywają, założyły kwiaciarnię.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.07.2008, 12:06   #2
Souris
Guest

Wczoraj weszłam po raz pierwszy do Doliny Niezbędnej i zachciało mi się grać rodziną Żart...
Nastolatka o jakże dźwięcznym imieniu Wiola, rozbiła małżeństwo Jaromira (!) Dzwonka, rozkochując go w sobie. Tego samego simowego dnia jej ojciec pracujący w gastronomi zaprosił do domu dyrektora, niestety nikt nie wiedział o jego istnieniu, ponieważ samego Marcela nie było w domu. Rozwścieczony mężczyzna o nazwisku Herbatniczek (nie mogę z niego) wrócił do domu mówiąc o rodzinie Żart iż są niewychowani i coś paplał o jakiejś instytucji. Po godzinie do domu wróciła głowa rodziny przywożąc ze sobą koleżankę. Żona nie wiadomo skąd wiedziała o awansie męża i od razu go uściskała, gdy tylko wpadł do mieszknia, jednak on nie próżnował i na jej oczach zaczął flirtować z Iwoną (to ta która przyjechała) przez to dostał z plaskacza od Zofii, która postanowiła się wyprowadzić. Nie chciała zostawiać córki ze zdrajcą więc ją też zabrała. Marcel popełnił samobójstwo kodem boolprop zagładzając się i wykończając na śmierć...Wszystko w jednym dniu, a na koniec wyskoczyła mi informacja zrobiona przez maksisa - Finał, głosił tytuł, pisali że jak by w grze the sims 2 chodziło o jak najszybsze uśmiercenie wszystkich simów to z pewnością pobiłabym rekord świata
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2008, 09:23   #3
Kendra0
Guest

Miłowo:

Ćwir : Don zerwał z Kasandrą i jest z Niną Kaliente , Kasandra jest z Dariuszem Marzycielem i ma z nim córkę Martę ( niemowlę ). Szczepan jest dorosły i jest z Lilianą.

Kaliente : Nina jest z Donem i mają bliźniaczki Matrynę i Marzenę ( w wieku szkolnym ) Dina poślubiła Mortimera ( którego odmłodziłam ) i mają syna Daniela ( w wieku małe dziecko )

Przyjemniak : Liliana i Andżelika pogodziły się . Liliana jest ze szczepanem i mają synka Dominika ( niemowlę ) A Andżelika jest z simem mojej roboty Antonim i mają córkę Anię ( wiek szkolny ) i synka Alberta ( małe dziecko )
Marysia i Daniel pogodzili się i spodziewają się dziecka.

Biedak : Damian (?) zmarł jak jego ojciec . Balbina poznała Jacka i są małżeństwem mają córkę Agnieszkę ( wiek szkolny ) Błażej jest dorosły i poznał simkę mojej roboty Klaudię i mają córeczkę Darię ( wiek szkolny) , a jeśli chodzi o te dziecko co Balbina miała na samym początku gry to była Sara ale ona wyprowadziła się do Werony i jest dorosła.

Próchno,Hak nie gram

Werona :

Kapulet : Hermia ( ? ) poślubiła Puka i Hermia jest w ciąży.
Julia jest z Romeo i mają bliźniaki chłopca Gabriela i dziewczynkę Iwonę ( wiek szkolny obydwoje ).
Rodziny pogodziły się i żyły długo i szczęśliwie!

Mało gram w Weronie a jak gram to tylko w ich

Dziwnowo :
Oliwka poslubila tego kosmite mają 3 córki kosmitki (wiek szkolny ) i żyją długo i szczęsśliwie

Ja przeważnie gram w Miłowie to widać
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.07.2008, 02:36   #4
Lorena
Guest

Hmmm, to tak... Po ostatniej reinstalce sprzed kilku miesięcy, wygląda to tak... Gram tylko w Kwitnących i mojej dzielnicy handlowej do Kwitnących, simy takie jak Julian Kuk [CW] po prostu wprowadzam tam a nie np. do Doliny Niezbędnej.

Siejba - staruszki się wyprowadziły, rodziną Marcin nie grałam na razie. Katarzyna przygarnęła psa, Alegrę. Basia Złotko adoptowała dziewczynkę, Laurę w wieku małe dziecko (która generalnie była biologiczną córką Gienka i Patrycji Łopatka). Krótko po urodzinach Laury, Basia zmarła wskutek pożaru . W domu są więc tylko Kasia i Laura, obie rozwijają muzykę i taniec, no i jest oczywiście Alegra. Więcej będę musiała pograć.

Łopatka - Gieniek poślubił Patrycję [nie pamiętam nazwiska ;p]. Wyprowadzili się, zostawiając córkę Gienka samą w domu [niedługo, gdyż wprowadziła się do córki Aleksandra Łopatka]. Doczekali się córeczki Laury, która niestety zaniedbali i zabrała ją opieka społeczna [małą adoptowała Basia Złotko]. I chyba nic dalej nie ruszyło, nie pamiętam .

Szpadel - ożenił się z Kleopatrą. Doczekali się na razie syna, Jakuba, który obecnie jest w wieku dziecko.

Rodziną Zielonka jeszcze nie grałam dużo, praktycznie nic się nie zmieniło. Nawet Stokrotka jeszcze nie dorosła xD.

Kuk - Julian wprowadził się do centrum handlowego Kwitnących Wzgórz. Do niego wprowadziła się Florencja Delarosa, która teraz chyba jest w ciąży ;p. Z Julianem oczywiście. Julian nie wygrał niestety w zawodach kulinarnych, ale będzie próbował dalej ;p. Kiedyś zamierzam Julianowi zalożyć cukiernię. No i może Florencja będzie miała kwiaciarnię. No i swoją drogą, nie wiem czy ci państwo będą razem... ;p.

Żakiet - Gerwazy przyciśnięty przez swą matkę poślubił niejaką Balbinę [maxisowa simka, to była jedna z dwóch w których był "startowo" zauroczony, ta z kitkami]. Po narodzinach Mikołaja, pierworodnego syna, postanowił w świecie poszukiwać przyjemności, miast kolejnych simek na jedną noc ;]. Krótko po narodzinach Mikołaja, Balbina zaszła w drugą ciążę i powiła bliźniaczki, Jagodę i Malinę. C.D.N.

Ostatnio edytowane przez Lorena : 17.07.2008 - 11:20
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.07.2008, 13:11   #5
Simonka:)

Reputacja: 10

Pamiętam że jak grałam to z rodziną Przyjemniak było tak...
Daniel umarł, spłonął w wielkim pożarze, potem odnowiłam ich chatę, Lilianę wysłałam na studia, kierunek aktorstwo, potem była babką od show biznesu, miałam to coś do zmiany twarzy i ją zmieniłam na śliczną. Była dorosła i pobrała się z Donem Lotario. Diana Kaliente umarła a jej siostra się wyporwadziła i ją usunelam. Andzelika po studiach byla wrozbitką i lesbijką xD Pokochała Balbinę Biedak. A Marysia została emerytką i siedziała sama w chacie...A ten Daniel biedak czy jak mu tam poklocil się z Andzi i dalam go na studia na Psychologie...
Z tą rodziną Ofelią i Oliwką z Dziwnowa
Tą staruchę kodem odmlodzilam, a ta nastolatka byla dorosla i sie wyprowadzila. i dalej nie gralam, bo formata mialam >.<
Simonka:) jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.07.2008, 14:11   #6
sensual_girl
Guest

Miłowo.
Kasandra wyszła za Dona. Urodziła mu 2 synów - bliźniaków: Ksawerego i Karola. Gdy dzieciaki podrosły, Kasandra przyłapała Dona na zdradzie i się z nim rozwiodła. Wykorzystał tą okazję Dariusz Marzyciel, rozkochał w sobie Kasandre. I teraz oczekują dziecka. ;]
Andżelika i Lilianna podrosły. Obie wyprowadziły się z domu. Andżelika wyszła za Damiana Biedaka i urodziła mu bliźniaki - Wiktorię i Daniela. Z powodu biedy przeprowadzili się do teściów - Daniel i Marysi. Teraz wszyscy żyją spokojnie. A Andżelika oczekuje kolejnego potomka. Lilianna wyszła za Szczepana i urodziła mu 2 dzieci - Dawida i Anne. Dorobili się majątku po licznych awansach. Zaprosili do swojego domu dziadków Lilianny - państwo Próchno, którzy się do nich wprowadzili.
Nina Kaliente wyprowadziła się od siostry i dalej romansuje. Przez wpadkę z Donem urodziła dziecko - Nicole.
Esmeralda i Jan Hak żyją bogato w wielkiej willi. Esmeralda urodziła 2 synów - Dominika i Marka. Lucyna wyprowadziła się i zamieszkała z Błażejem Biedakiem. Lucyna niedługo urodzi 1 dziecko.
Balbina Biedak urodziła 3 syna - Szymona. Wyszła za mąż za Kazimierza Siodełkę i urodziła mu syna - Ignasia. Obecnie Balbina przeszła na emeryture, a jej młody mąż na nią zarabia.
Dina Kaliente, Mortimer i Aleksander Ćwir się nie rozwijają bo nimi nie gram.
Dziwnowo.
Anastazy Samotnik zareczył się z Teodorą Brzytwą. Ta urodziła mu bliźniaki - Franciszkę i Łucję. W dzień ich ślubu Teodora zdradziła go z jego kolegą najbliższym [!], rozstali się tego samego dnia. Anastazy znalazł pocieszenie w ramionach Ernestyny Jedynak - długiej jego przyjaciółki. Przeprowadził się do niej i jej córki Julki [chyba]. Urodził im się syn - Antoni. Teodora jak na razie żyje sama. Ale niedługo po przespaniu się z kimś wpadnie i urodzi dziecko. A potem zamieszka z kobietą. [!]
Paskal urodził syna - Olafa. Zamieszkał z Celiną Jedynak. Nie planują ślubu na razie.
Nerwus ożenił się z Lolą Jedynak. Żyją skromnie. Urodzil im się syn. [nie pamiętam imienia ;]]. Planują 2 dziecko.
Celina i Lucjan - na razie nic.
Jesiek Kowal wprowadził się do Ofelii i ożenił się z nią. Oczekują 1 dziecka. Oliwka umarla.
Generał Bolesław dalej gnębi swoich 3 synów.
Technik i Jadźka żyją w spokojnej starości. Janka z nimi.
DALEJ BRAK WIADOMOŚCI ;]]
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.07.2008, 23:04   #7
giannanannini
Guest

Miłowo:
u mnie Mortimer ożenił się z Diną i miał z nią córkę Rittę później adoptowali Beatkę a Mortimer zmarł... Nina wprowadziła się do Dona Lotario i razem spłonęli w wielkim pożaże...
Marzyciel smoli pięty do Kasandry... spodziewają się dziecka ale oficjalnie nie są narzeczenstwem ani małżeństwem.
Do Przyjenniaków wprowadziła się ich pokojówka i romansuje ze staruszkiem. Andzielika wziela ślub z Biedakiem Damianem wyprowadzili sie i mają na razie 2 synków bliźniaków Sammuela i Felixa oraz córkę Elizę i spodziewają się dziecka.
Balbina Biedak urodziła 3-go syna Michała i wyszła za złodzieja Gordona Króla i ma z nim kolejnego syna.
Dziwnowo:
Dwaj bracia dziwacy urodzili synów kosmitów Ambrożego i Gerarda Pascal już jest na emeryturze.
Jasiek Kowal dorósł i ochajtał się z pokojówką Adelą mają córkę juz nastolatkę Chelsea syna Stanley'a w wieku wczesnoszkolnym syna Marcela małe dziecko i teraz spodziewają się kolejnego maluszka...
Technik Zapylacz utopił się w basenie, Janka jest nastolatką a Jadźka przeszła na emeryurę i adoptowała niemowlę Helenkę

No to chyba wszystko jak coś się zmieni to dam znać )
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2008, 12:31   #8
smutna
Guest

u mnie Dina Kaliente wyszła za Mortimera Ćwira(mają 10 dzieci). Natomiast Nina wyprowadziła się ,zmieniła fryzurę , miała nieślubnie dziecko . Niedawno umarła z rozpaczy, ponieważ ten, z którym miała dziecko nie chciał go zaakceptować(dzieckiem zajęła się moja simka, z którą Nina mieszkała).
Don Lotario zerwał z Kasandrą, ponieważ zobaczył ją z innym i jest samotny.Zmieniłam mu fryzurę i jeszcze żyje(narazie).
Balbina Biedak i reszta rodziny nie żyje ( już dawno zresztą).
Został jej syn Błażej , który w adopcji się znajduje.
Maryśka Przyjemniak nie żyje , ale wcześniej dostała porażenia mózgowego i łaziła brudna po Miłowie (łysa).
Danielowi zmieniłam fryzurę, a Andżelika była mojego syna żoną, ale już nie żyje, ponieważ umarła z przerażenia, kiedy zobaczyła, że rodzi.
Odmłodziłam rodzinę Próchno.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.08.2008, 21:48   #9
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Przez awarię dysku i reinstalę Windowsa, a więc i Simsów, nie mogąc zacząć od nowa w Dziwnowie (za dużoo tam straciłam ), przerzuciłam się na Miłowo.
I sprawy wyglądają następująco:
Ćwir- Morti zmarł (nie chciało mi się nim grać), Kasandra wyszła za Dona. Aleksander poszedł na studia- kierunek fizyka, skończył je z wyróżnieniem, i obecnie czeka w skrzyni rodzin aż mu kupię willę (podzielą się z siostrą kasą) i ożenię go z jego miłością ze studiów- Łucją Straszydło.
Lotario- Don zmienił aspirację, ożenił się z Kasandrą i maja dwójkę dzieci: córkę Gabrysię (w wieku szkolnym), oraz synka Wiktora (niemowlę).
Hak (u mnie Szmer)- Esmeralda (Joasia) zaczęła pracować, podczas, gdy jej mąż zajmuje się domem. Lucynka jest nastolatką. Rodzina powiększyła się o nowego członka, którym był Dawid (obecnie w wieku szkolnym).
Przyjemniak (Kumpel)- Marysia i Daniel są emerytami. Mieszkają w domku w lesie (jego zdjęcia wstawiłam na forum). Liliana i Angelika poszły na studia, po czym się chajtnęły.
Próchno- oboje nie żyją.
Biedak vel. Nowy- Balbina urodziła 3 dziecko- Mikołajka (obecnie w wieku szkolnym), po czym wyszła drugi raz za mąż. Jej wybrankiem był miastowy, Brandon Jakiś, któremu zmieniłam nazwisko na Nowy. Po niedługim czasie urodził się Janusz (teraz w wieku szkolnym). Błażej zginął w wypadku samochodowym wracając ze szkoły.
Biedak Jr- Damian poszedł na studia (chyba literackie), jego przyszła zona, Angelika Kumpel, również (biologia). Oboje ukończyli z wyróżnieniem. Zaraz po studiach, jeszcze zanim się pobrali, mieli swój "pierwszy raz"- Angelika zaszła w ciążę. Potem wiadomo- ślub, wesele i narodziny córeczki- Jasmine (w wieku szkolnym). Obecnie mają się przeprowadzić do innego domu (planują drugie dziecko).
Marzyciel- Darek zaczął pracę zawodową jako artysta. Obecnie jest emerytem. Jego syn, Szczepan wraz ze swoją dziewczyną, Lilianą poszli na studia (on- ekonomia, ona- sztuka). Oboje skończyli z wyróżnieniem. Po studiach zalegalizowali swój związek i otworzyli sklep z obrazami ("Dreamer`s Pictures"). Do rodziny wkrótce dołączyła Marlenka (imię po babci; obecnie małe dziecko). Urodziła się w tym samym dniu, co jej kuzynka, Jasmine (chociaż jest starsza- całkiem o tym zapomniałam robiąc pannie Biedak urodzinki).
Kaliente- wybudowałam im chatę. Nina czeka na okazję, by znowu zacząć z Donem. A Dina prawdopodobnie się chajtnie. Póki co nimi nie gram.

Ostatnio edytowane przez Liv : 10.08.2010 - 16:45
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.08.2008, 18:16   #10
brzos

Reputacja: 11

Kiedyś już chyba pisałam tutaj o moich maxisowych rodzinkach, ale nie pisałam chyba o tym.
Jedną rodzinkę opiszę, reszta jest nieciekawa.
W Miłowie żyli sobie...
Biedakowie. Dobrze znana rodzina, choć nie bogata.
Balbina, samotna matka wychowująca dwóch synów - nastolatka Damiana i małego Błażeja - po niedługim czasie ponownie zachodzi w ciążę z trzecim synkiem.
Nazwałam go Bernard. Jeszcze przed narodzinami Bernarda do Biedaków wprowadziła się mała rodzinka, Kordiałkowie.
Było to małżeństwo z córką, nastolatką, piękną Anielą.
Pójdźmy nieco dalej. Mniej więcej dwa dni później Balbinie urósł brzuch.
Dzień później to samo stało się... matce Anieli, której imię jest nieznane z powodu jej wczesnej śmierci.
Aniela i Damian zakochali się. Wkrótce na świat przyszedł wyżej wymieniony Bernard, a deko później światło dzienne ujrzała Ida, siostrzyczka Anieli.
Ponieważ dom był malutki, brakowało miejsca. Aniela i Damian w tym czasie dorośli.
Postanowili że przeprowadzą się wraz z Idą, Bernardem i Błażejem do nowego domu. Tak też zrobili.
A troje starców zostawili w starym domu Biedaków.
W nowym, dużym domu Damian i Aniela pobrali się, a Aniela zaszła w pierwszą ciążę.
Ida i Bernard powolutku dorastali, podobnie jak Błażej.
Aniela rodzi. Para bliźniaczek! Ich imiona zapomniane.
Przy drugiej ciąży Błażej skończył 18 lat i wyprowadził się. Ida i Bernard zostali nastolatkami i podobnie jak rodzeństwo, zakochali się.
Damian stał się w końcu ojcem trójki dziewczynek.
Wkrótce Ida i Bernard dorośli, pobrali się, i niedługo potem Ida urodziła małego Baltonę.
Wyprowadzili się, a wtedy Damian, Aniela i trzy latorośle zostały same.
Wtedy Damianowi znudziło się proste życie, poszedł po szczęście do siostry swej pierwszej miłości - Liliany Przyjemniaczek, która też była już dorosła.
*
Lila jest obecnie w ciąży z Damianem, ale on wrócił do żony.

THE END

Liv, tak, żywcem z Jeżycjady

Ostatnio edytowane przez brzos : 18.08.2008 - 14:51
brzos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania