|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
nie za bardzo rozumiem tych, którzy uważają, że 3 ma lepsze krajobrazy i grafike niz 4. Kiedy w trójce tekstury drzew z bliska są okropne, kora wygląda jak plamki w paincie malowane, w czwórce roślinność wygląda przepięknie. Można narzekać na czwórke i jej braki, bo sam uważam, że wersja finalna gry wygląda jak demo, ale grafika to jedna z rzeczy, która jest cudowna.
Everybody need somebody. I'm somebody, need your body. Ostatnio edytowane przez octavessens : 17.08.2014 - 22:07 |
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Reputacja: 12
|
Cytat:
Naprawdę czekałem na TS4... Spodziewałem się cudów ale to co oni oferują jest dla mnie śmieszne... Caseum dał mi linka do tego... SERIO? Chciałem zamówić tą gre przed premierą, w sumie to mega ciesze się że tego nie zrobiłem bo nie mam dostępu do komputer, a poza tym na to coś, to mi pieniędzy szkoda... Chyba zostanę sobie przy dwójeczce, bo tam mogę mieć to samo i więcej (chociażby ufo, czy cmentarzyk... Ups, to jest nawet w jedynce) -> ściany to ja se bez najmniejszego problemu zrobie wyższe czy niższe za pomocąkodu... -> dorosłych simów też se mogę podwyższyć. I to wcale nie wygląda tak źle (wydaje mi sieże ten sim od KAthy bytł podwyższany, ale tu proszęautorkę o potwierdzenie ![]() -> dopisałbym coś jeszcze ale w sumie nie wiem co ma ts4 czego nie ma dwójka... z jedynką miałbym nawet problem. Reasumując, czwórka zapowiadała się świetnie, podobała mi się kraskówkowa grafika, ale to gra o wymaganiach graficznych takich jak ts3, ma fajnego CaS'a ale pod względem opcji jest okrojoną wersją ts/ts2. Pewnie sie jeszcze będzie zacinać :3 Pozdrawiam, Kenny. ![]() edit: dobrze, w takim razie ujmę to inaczej. Jeśli będę miał chęć kupić se czwóreczkę a ea nie wypuści oficjalnego dema to poproszę pewnego wujka o pożyczenie mi tej gry w celu przetestowania.
![]() Ostatnio edytowane przez Kenny McCormick : 17.08.2014 - 23:07 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Administrator
Reputacja: 103
|
lol octavesnesese, pojechałeś z tymi zdjęciami.
Faktycznie ta płaska ziemia i namalowana góra na niebie są takie piękne. Czwórka ma może ciekawy design otoczenia, ale modele i tekstury są straszne, a do tego ta masa ograniczeń. To ja już wolę trójkę, gdzie przynajmniej wszystko jest w pełni trójwymiarowe, w jednym świecie, z możliwością edycji terenu oraz swobodnego tworzenia i modyfikacji parcel.
Ostatnio edytowane przez Caesum : 17.08.2014 - 22:21 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
W czwórce jest jak dla mnie zbytnio przesłodzona grafika.Owszem,lubie jak jest kolorowo,ale nie aż tak jak na tym screenie powyżej.Z kolei zdjęcie z trójki jest robione w MF ,a ta okolica z natury jest bardziej szara niż inne miasta.W IP są ładne kraobrazy .Ale nie ma co na ten temat dyskusji ciągnąć,bo każdy ma tutaj inny gust ,jednemu się podoba grafika w trójce innemu w czwórce,to są 2 różne klimaty.Kto co lubi.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
octavessens, z tą cudownością czwórkowej grafiki bym nie przesadzała bo nawet już w tym nieszczęsnym CAS po przybliżeniu twarzy Sima widać jak bardzo kanciasty jest nos i podbródek Sima i jaką niską rozdzielczość ma jego skin. Jest to wywołane małą ilością polygonów i pod względem tej kanciastości jest tak jak w dwójce, grze z 2004 roku! Dlaczego dziesięć lat później otrzymujemy przestarzały silnik graficzny? Kreskówkowy styl jest w porządku, ale nadal jest kanciasto i na domiar złego jaskrawo. Na plus wypada wygląd roślinności, ale poza tym grafika czwórki jest trochę taką mieszanką przestarzałej i nowoczesnej grafiki. Niby jest nowoczesne rozmycie obiektów w tle, ładny wygląd otoczenia, ale są też kanciaste obiekty i buźki Simów. Nie przyglądam się aż tak twarzom postaci, więc dla mnie to nie problem, ale dostrzegam problem całej grafiki. Mogłaby być sporo lepsza i nie da się temu zaprzeczyć.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
|
Masz na myśli to, że w tle jest wrażenie, jakby wszystko było rozmyte? Patrząc na screeny nie mogę znaleźć tego efektu(który jest znany od 2006 roku). Jeśli masz na myśli rozmytą górę to jest to dlatego, bo jest ona płaską teksturą na tle nieba. Podobnie niektóre drzewa w tle(widać to np. tutaj).
Ostatnio edytowane przez Caesum : 17.08.2014 - 22:40 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Caesum, no to wychodzi, że ten efekt też nie jest niczym szczególnym i że w grze mamy grafikę sprzed conajmniej 6-7 lat. :p
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Administrator
|
Piwusiu, chyba widzę to TUTAJ, te budynki w tle, tak? No ten efekt głębi pola był już w Gothicu 3, czyli grze z 2006 roku. Nic nowego. Zabawne jest to, że ledwie rok później wyszedł pierwszy Crysis, który grafiką bije na głowę wszelkie Gothici, simsy i w ogólę masę innych produkcji.
Ostatnio edytowane przez Caesum : 17.08.2014 - 22:44 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
btw zauwazylem, ze gra nie swieci sie jak psu ... tak jak to bylo wczesniej na screenach. (no na pewno nie tak bardzo jak wczesniej)
|
|
|
#10 |
|
|
Ze względu na to, że gra jest tak okrojona i uproszczona, że przypomina wersję testową lub demo nie zamierzam jej narazie kupić. Uważam, że dzielenie na sektory, teleportacja, brak samochodów i małych dzieci to tak naprawdę wynik lenistwa. Gra mi się podoba pod resztą względów, ale ekrany ładowania i brak tylu rzeczy nie wynagrodziliby mi nawet gdyby dodali srylion emocji. Może jeśli po aktualizacjach i paru dodatkach gra zacznie przypominać coś co zasługuje na nazwę czwartej generacji to grę zakupie.
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|