![]() |
#3201 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
"Fewer traits in CAS (more traits must be unlocked/earned in-game)" To samo było w trójce i jakoś nikt nie narzekał. Czy ktoś powiedział, że nie będzie podobnego kodu odblokowującego? "Incompatible Simpoint currency - Sims 3 Store Simpoints do not work with TS4" Nie wiem, czy ktoś w ogóle łudził się, że będzie mozna to zrobić. Przecież to wynika jasno z regulaminu. Sama nazwa sklepu dotyczy trzeciej odsłony. Co więcej. simpointsy mogą przepaść, jeśli nie były wykorzystane w ciągu dwóch lat (nie jest to nowość la osób, które czytają regulaminy przed akceptacja warunków) albo w każdej chwili store do trójki może być wyłączone (po miesięcznym uprzedzeniu). Swoją drogą, to ja liczę na kolejny brak. Brak idiotycznego przesyłania prezentów od znajomych simów. Ostatnio edytowane przez Mamełe : 17.08.2014 - 15:11 |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3202 |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
![]()
mamle, jezeli chodzi Ci o wysylanie prezentow, ktore doszlo bodajze w aktu. przed NZTS to jest to bardzo fajna sprawa i licze, ze to wprowadza znow.
![]() |
#3203 | ||
|
![]()
Ale hejtujecie czwórkę. Niektórzy to już chyba etatowo jadą po nowej części ;p Ilekroć tu zajrzę, to te same osoby biadolą.
Cytat:
![]() Gdyby miał wskazać element trójki, który mnie odrzuca, to właśnie wskazałbym na grafikę. Długo nie potrafiłem się przesiąść na tą cześć. Fakt, okolice w trójce są nawet ładne, ale co mi po liczbie wielokątów w domkach, gdy ludziki są po prostu paskudne, CC dużo nie pomaga. Nie wiem, jak komuś może to się podobać. Czwórkę od razu polubiłem właśnie za styl graficzny. Jest uproszczony, bardziej "simowy", trochę nawiązuje do dwójki. I nie, nie lubię realizmu, The Sims nie powinno być realistyczne. Gdyby czwórka wygląda jak Crysis albo inny Battlefield, to bym nawet na to nie spojrzał. Zupełnie psuje klimat. (Tak samo jak angielskie nazwy w grze, ale to już inna historia ![]() Cytat:
Inna sprawa, że nie obraziłbym się, gdyby nowi simowie przypominali postacie z bajek, bo Disneya bardzo lubię. Sims 4 powinno poleżeć jeszcze parę miesięcy na dyskach programistów. Niektórych cięć w ogóle nie rozumiem (brak włamywacza? serio?), inne rzeczy wciśnięto trochę na siłę (krowokwiat czy voodoo mogłyby spokojnie dość w jakimś dodatku). A z brakiem 64bitowego exeka to pojechali po całości. Powiem szczerze, że czwórki jest mi żal. Ta gra ma gigantyczny potencjał (inteligencja simów, emocje, CAS, nowy, klarowniejszy interfejs, pełne spolczczenie), który prawdopodobnie zostanie zaprzepaszczony przez pospiech ze strony wydawcy. Ostatnio edytowane przez Kasztanek : 17.08.2014 - 18:13 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3204 |
|
![]()
Jeśli o mnie chodzi to i tak oglądam Simy głównie od tyłu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3205 |
|
![]()
Grafika w trójce jest ogólnie lepsza niż w czwórce.W czwórce są jedynie lepsze simy,ale nic pozatym.Widzieliście wodę i drzewa na gameplay'u wykonanym przez twórców?Te drzewa są można powiedzieć jedynolitą teksturą,w trójce widać każdą gałąź,woda bardziej mi się podoba w trójce,jest taka przezroczysta i błękitna,a w czwórce jest taka jakaś zielonawa ,jednym słowem brzydsza.Ja już przyzwyczaiłem się do simów z TS3 i szczerze nie przeszkadzają .Zrobić ładnego sima to nie jest wcale trudno,ja nie mam CC ,a i tak na urodę swoich simów nie narzekam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3206 |
|
![]()
nie za bardzo rozumiem tych, którzy uważają, że 3 ma lepsze krajobrazy i grafike niz 4. Kiedy w trójce tekstury drzew z bliska są okropne, kora wygląda jak plamki w paincie malowane, w czwórce roślinność wygląda przepięknie. Można narzekać na czwórke i jej braki, bo sam uważam, że wersja finalna gry wygląda jak demo, ale grafika to jedna z rzeczy, która jest cudowna.
Everybody need somebody. I'm somebody, need your body. Ostatnio edytowane przez octavessens : 17.08.2014 - 21:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3207 |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]()
lol octavesnesese, pojechałeś z tymi zdjęciami.
![]() Ostatnio edytowane przez Caesum : 17.08.2014 - 21:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3208 |
|
![]()
W czwórce jest jak dla mnie zbytnio przesłodzona grafika.Owszem,lubie jak jest kolorowo,ale nie aż tak jak na tym screenie powyżej.Z kolei zdjęcie z trójki jest robione w MF ,a ta okolica z natury jest bardziej szara niż inne miasta.W IP są ładne kraobrazy .Ale nie ma co na ten temat dyskusji ciągnąć,bo każdy ma tutaj inny gust ,jednemu się podoba grafika w trójce innemu w czwórce,to są 2 różne klimaty.Kto co lubi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3209 |
|
![]()
octavessens, z tą cudownością czwórkowej grafiki bym nie przesadzała bo nawet już w tym nieszczęsnym CAS po przybliżeniu twarzy Sima widać jak bardzo kanciasty jest nos i podbródek Sima i jaką niską rozdzielczość ma jego skin. Jest to wywołane małą ilością polygonów i pod względem tej kanciastości jest tak jak w dwójce, grze z 2004 roku! Dlaczego dziesięć lat później otrzymujemy przestarzały silnik graficzny? Kreskówkowy styl jest w porządku, ale nadal jest kanciasto i na domiar złego jaskrawo. Na plus wypada wygląd roślinności, ale poza tym grafika czwórki jest trochę taką mieszanką przestarzałej i nowoczesnej grafiki. Niby jest nowoczesne rozmycie obiektów w tle, ładny wygląd otoczenia, ale są też kanciaste obiekty i buźki Simów. Nie przyglądam się aż tak twarzom postaci, więc dla mnie to nie problem, ale dostrzegam problem całej grafiki. Mogłaby być sporo lepsza i nie da się temu zaprzeczyć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3210 |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]()
Masz na myśli to, że w tle jest wrażenie, jakby wszystko było rozmyte? Patrząc na screeny nie mogę znaleźć tego efektu(który jest znany od 2006 roku). Jeśli masz na myśli rozmytą górę to jest to dlatego, bo jest ona płaską teksturą na tle nieba. Podobnie niektóre drzewa w tle(widać to np. tutaj).
Ostatnio edytowane przez Caesum : 17.08.2014 - 21:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|