Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.05.2008, 15:32   #321
Fiorella

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Losy rodzin Maxisa...jak się potoczyły?

Ja rodzinami maxisowskimi gram tylko w Miłowie, więc tak:
1.Ćwirowie: Mortimer umarł ze starości, Aleksander zniknął w tajemniczych okolicznościach jeszcze jako dziecko (nie wiem co się z nim stało). Kasandara została porzucona przez Dona Lotario przed ołtarzem. Załamała sie po tym wydarzeniu. Postanowiła wyjechać na wakacje. Po powrocie zmieniła się nie do poznania i zrozumiała, że kocha tylko Dariusza Marzyciela. Wzięli ślub. Przemeblowali dom Kasandry. Zrobili pokój dla jednego dziecka, ale urodziły się bliźniaki (widzę, że to się często zdarza) Bartka i Natalię. Kupili wille za ponad 550 000 simleonów (największy dom jaki zbudowałam w simach). Bartek i Natalia sa już dziećmi. Cała rodzina jest bardzo szczęśliwa.

2. Don Lotario: Porzucił Kasandrę i zostawił inne swoje kochanki dla pięknej adoptowanej córki burmistrza miasta, Wirgini Opały (moja simka). Były wspaniałe zaręczyny, piekny ślub. Kupili wspaniały dom na obrzeżach Miłowa. Zaadoptowali dwie dziewczynki Helenę i Teresę. Gdy dziewczynki dorosły Don i Wirginia zostawili i dom i kupili niedużą chatkę i psa Nukę. Córki dorosły i wyszły za mąż. Niedługo później Don i Wirginia zmarli (mieli tyle samo lat). Aktualnie Helena, Teresa i ich mężowie nie żyją. Każda ma dorosłą córkę.

3. Kaltiene: Tą rodziną grałam niedużo. Nina i Dina otrząsnęły się po tym jak dowiedziały się, że Don je zdradza. Polało sie duzo łez, lecz dzieki temu siostry jeszcze bardziej sie ze sobą zaprzyjaźniły. Przyjechały do nich kuzynki z zagranicy (połączyłam je z Kaltiene). Teraz dziewczyny są najepszymi przyjaciółkami i kupiły małego kotka.

4. Przyjemniak: Ta rodziną również grałam niedużo. Marysia porzuciła pracę po tym jak wygrali na loterii. Daniel postanowił zerwać kontakty z Kasią, ale majac wolny dzień od pracy za duzo wypił i gdy przyszła Kasia zaczęli sie goraco całować i nieswiadomy tego co robi zaproponował żeby sie wprowadziła. Oczywiscie sie zgodziła. Wszystko działo sie po nieobecność córek i Marysi. Gdy wytrzeźwiał zdał sobie sprawę jaka głupote zrobił. Zaczęli sie potwornie kłócić. Doszło do bijatyki. Gdy wróciła Marysia i dowiedziała sie o wsystkim zaczęła się prawdziwa wojna. Krzyczały, obrażały się. W koncu pobiły się. Wygrała Marysia. W tym czasie w domu doszło do pożaru. Wszyscy krzyczeli, lecz Kasia nie zwracajac na pożar uwagi, majac obrażona dumę, rzuciła sie na Marysię. daniel je rozdzielił. W tym czasie pożar ugaszono. Ksia doszła do wniosku, po jednym dniu mieszkania u Przyjemniaków, Ze nie bedzie tego dłuzej znosić i wyprowadziła się. Nastepnego dnia przyszła nowa pokojówka. Aktualnie wszyscy znienili wyglad, Liliana i Andżelika idą na studia. Przyjemniakowie wyremontowali sypialnię.

5. Biedacy: tą rodziną nie grałam więcej jak jeden dzień simowy. Nic się u nich nie zmieniło.
Fiorella jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.05.2008, 15:55   #322
shiyo

taak :

rodzinka ćwir :

Kasandra wyszła za mąż za Dona Lotario <mają teraz dzieciaka,nastolatek> i żyją razem chyba szczęśliwie..<ale kasandra i don i tak flirtują z kim popadnie too znaczy częściej Don alee).
Ten młody Olek <Aleksander> wyrósł z niego kawał porządnego chłopa teraz jest już na studiach i pilnie się uczy..no jak nie biega na golasa po akademiku.^^
Mortimer wyszedł za jedną z sióstr Kaliente bodajże Dianę ale nie jestem pewna.
Morti zamieszkał u sióstr Kaliente i zrobił się mały trójkąt miłosny `ala Morti+Diana+Nina=dzieciaki.
Nina i Diana są w ciąży obydwie.=d

Kaliente :

tak jak pisałam Morti wyszedł za Dianę i wprowadził się do nich.
powstał mały trójkąt miłosny.=d
______
gram tylko tymi rodzinami

Dekireba kono mama tsutsumarete owaritai
Sono negai wa yoru wa munashiku asa wo tsuretekuru

Yasashikute atsukute hikyou na KISSU de
Irodotte yo saigo no yoru tsuki ga terashiteru
shiyo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.05.2008, 19:33   #323
iskierka446

miłowo
Ćwir-don wprowadził się do kasandry kasandra urodziła 5 dzieci
Kaliente-don zrobił ninie 2 dzieci corkę i syna i jeszcze nina jest w ciąży don zostawił ja sama
przyjemniaczek-lilianna i angelika poszły na studia a Marysia i Daniel maja ze soba bliźniaki ich małżestwo się odbudowało gdzy córki są na studiach jak wróca powitają swoje rodzeństwo

Ostatnio edytowane przez iskierka446 : 02.07.2008 - 09:01
iskierka446 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.05.2008, 13:10   #324
Hondirenda

Kalienciaki:

Wyprowadzka! Przeniosłam do Dziwnowa xD. Ninie zmieniłam aspirację na pragnienie tworzenia rodziny.

Ćwir:

Jescze jak Kaliente mieszkały to Don na oczach Kasandry zrobił gorące pocałunki z Diną. Kasandra and Dariusz Marzyciel = LOVE.

Lotario:

Postanowiłam wreszcie ukarać Dona zabierając mu kobiety. Dina i Nina jak powyżej. Kasandra z Dariuszem. Z Kasiulką coś zrobię, a Teodozję Podatnik (też ich zeswatałam) chyba uśmiercę. To tylko plany. Don skończy w lochach xDDDDDDDD!
Hondirenda jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.05.2008, 13:40   #325
tenebres
Guest

A ja ostatnio Balbinką grałam (Miłowo). Postanowiłam zrobić ciasto czekoladowe dla starszego synusia ^^, ale Bablinka zaczęła się jarać. Tak też, tym sposobem zabiłam kobietę w ciąży! Teraz mam dwie sieroty ... : (
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.05.2008, 15:36   #326
TrueWildLove

W Miłowie
Kasandra pobrała się z Donem. Mieszkają w domu ojca z Aleksandrem. Mortimer ożenił się z Diną i mieszkali wszyscy razem w dawnym domu. Dina znienawidziła Dona i Kasandrę. Mortimer umarł, a Dina wyprowadziła się z domu. Urodziła córkę Mortimera. Za spadek jaki Mortimer jej zostawił wybudowała sobie mały domek. Mieszka razem z córką Edytą i jakimś psem. U Biedaków Balbina wyszła za mąż za Dariusza Marzyciela. Z całą rodziną wprowadziła się do niego. Damian poszedł na studia razem z Andżeliką. Obecnie jest na 3 roku. Studiuje ekonomie.
Przyjemniakowie się rozstali. Daniel mieszka z Kasią Langerak. Mają córkę Magdę. Andżelika studiuje aktorstwo, a Liliana psychologię.

Dziwnowo
U Kowalów Jasiek stał się dorosły. Ożenił się z Ofelią. Zamieszkali u rodziców Jaśka. Ofelia urodziła bliźniaki kosmitów chłopca i dziewczynkę.
Do Oliwki wprowadził się Nerwus. Oliwka umarła, a Nerwus stał się wilkołakiem.

Werona
Montekowie
Wskrzesiłam rodziców Romea i Merkucja? Pobrali się. Oliwia urodziła dwie córeczki. Patryk umarł. Merkucjo poszedł na studia.
TrueWildLove jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.05.2008, 18:13   #327
brzos

Reputacja: 11

Gram Maxisem tylko w Miłowiańskiej okolicy, a więc:
Balbina Biedak urodziła jeszcze jednego syna, Bernarda (obecnie małe dziecko), Błażej i Damian stali się dorośli. Damian wyszedł za stworzoną przeze mnie córkę, Don poślubił córkę stworzonej przeze mnie rodziny, która nazywała się Eliza, miał z nią trójkę dzieci, z czego jedno zabrała opieka społeczna, obecnie troje chłopców się odnalazło, i żyją razem z rodzicami, jako dzieci. Dariusz Marzyciel wziął ślub z Kasandrą Ćwir, mieszkają osobno. Aleksander dorósł, i przeżył całkowitą transformację na luzaka-buntownika. Morti jest o krok od śmierci. Przyjemniakowie: Marysia jako dorosła poślubiła Mirosława Landgraaba, potem go zdradziła. Daniel jest jako emeryt z już także emerytką Kasią Langerakówną, Andżelika i ta druga dorosły, Andżelika poszła w świat, a na całym piętrze urządziła sobie domek ta druga. I ta druga, nazwijmy ją Tajemna, a więc Tajemna zaszła w ciąże z Damianem Biedakiem, i mieszkała przez chwilę z nim i jego córką razem, byli małżeństwem ale Damian wrócił do żony, z którą ma czwórkę dzieci. Żona zwie się Aniela Kordiałek, ich dzieci to trzy córeczki: nastolatki Mila i <?>, w wieku szkolnym <?>,i niedawno narodzonego <?>. Trzeci brat Damiana Biedaka wziął za żonę siostrę jego żony, Idę Kordiałek. Ma z nią syna, Baltonę. To chyba wszystko, co do Miłowa

Aha, a w Weronie do Monteków wprowadziła się jako pomoc domowa Agatka K<?>, dorosła, która w czasie pobytu w górach z Montekami poznała przystojniaka, z którym też w górach wzięła ślub. Z Kamilem Goźkiem (poprawnie: Goziek) ma dwójkę dzieci, w wieku szkolnym; Zulę i Darka. Romeo i Merkucjo dorośli, Patryk zmarł.

W Dziwnowie nic oprócz tego, że do tych dziwacznych trzech braci dołączyło dziecko-kosmita, jak jej imię.... Pulpecja, o!
brzos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.06.2008, 21:34   #328
menowa
Guest

Jak wyglądały losy tych rodzin , przed reinstalką gry...
Mortimer Ćwir mieszkał razem z Kasandrą, która została porzucona przez Dona przed ołtarzem. Kasandra zmieniła swój image, teraz jest całkiem niezłą blondynką u szczytu kariery zawodowej. Aleksander jest nastolatkiem...i w sumie to nic ciekawego nie robi.

Don Lotario zamieszkał razem z pokojówką Kasią, która zaszła z nim w ciąże... gdy urodziła syna Wiktora wyprowadziła się od Dona.
Zaczęła spotykać się z Dariuszem? Marzycielem i urodziła mu córkę Elizę. Jednak rozstali się. dariusz odwiedzał ją jako przyjaciel.

Don Lotario ożenił się z Diną? (ta blondynką), zamieszkali w większym domu i mieli synka o imieniu Doni.

Balbina Biedak urodziła trzeciego syna... i chyba nic ciekawego się nie wydarzyło.

Daniel? Przyjemniak ułożył sobie na nowo życie ze swoją żoną, a ich córki dalej się nienawidzą.

Nina Kaliente... została na lodzie...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.06.2008, 21:56   #329
Alene
Guest

no więc...Kasandra porzuciła Dona i wzięła ślub z Marzycielem seniorem.szczepan jest zamiast z lilianą to jest z angeliką a liliana z danielem.przyjemnikowie sie pogodzili i są staruszkami na emeryturach.próchno umarli.hakowie mają drugą córkę a ich pierwsza córka jest z błazejem(są obydwoje nastolatkami),dina jest z morti i mają 5 dzieci a jedna ich córka ma ojaca jako dona.nina ma 3 dzieci z donem i sa po slubie jednak don ją zdradza a nina tez.balbina biedak ozeniła sie z kazikiem(z okolicy)sim maxisowy nie mieszkający w miłowie i non stop adoptuje dzieci bo chce miec 10 aż.
moje zamiary.
przyjemniakowie umrą a angelika bedzie ze szczepanem spokojnym rodzinnym małżenstwem,liliana z danielem będą codzioennie balangowac na miescie i bedą miec jedno dziecko.hakowie dozyją starosci i ich druga córka bedzie 'kujonem' a lucynka hak bedą romantycznym małzenstwem z błazejem biedakiem,3 syn balbiny ozeni sie z córką niny i dona lotario,a reszta dzieci balbiny i niny oraz dona są jeszcze mali wiec nie wiem.kasandra spokojnie z dariuszem dozyje starosci.morti umrze a dina bedzie wdową szukającą nowego milionera(mojego sima),loub zbzikuje i bedzie kochaną matką a dzieci mortiego i diny pozenią się z resztą mieszkanców miłowa.a w reszcie sie nie połapiecie to tylko uz moja słodka tajemnica
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.06.2008, 11:18   #330
TrueWildLove

Teraz losy rodzin w Lazurowej Promenadzie.
Rodzina Landgraab
Mirosław otworzył 3 sklep elektroniczny. Jest milionerem. Na wakacjach w Górach poznał Melisę. Ożenił się z nią. Urodziła mu 2 dzieci. Ewę i Weronikę. Pewnego dnia Mirosław przyłapał Melisę na zdradzie z Donem. Wyrzucił ją z domu. Po pewnym czasie poznał Florencję ? Delarosę. Ożenił się z nią. Dał jej 1 swój sklep, żeby urządziła z niego kwiaciarnię. Florencja urodziła mu syna Tomasza. Mieszkają w dawnym domku z synem i dwiema córkami Mirosława z poprzedniego małżeństwa. Melisa spaliła się w pożarze. Ewa i Weronika niedługo pójdą na studia, a Tomek jest niemowlakiem.
TrueWildLove jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania