Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.05.2011, 10:10   #1
my name is not Susan
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Milka, ta simka będzie miała zarówno w ciąży, jak i po urodzeniu dziecka normalny, pozytywny nastrójnik, jak każda z inną cechą. ujemny nastrójnik będzie jej się pojawiał na 3 godziny tylko po kontakcie z jakimś dzieckiem (np. gdy weźmie je na ręce, przytuli)
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.05.2011, 21:04   #2
>>>FiShIp<<<

Reputacja: 10
Question Pozy do The sims 3

Ściągnąłem sobie kilka póz do simsów ale nie mam pojęcia jak ich używać?Tzn. co mam zrobić żeby simy przybrały daną pozę do zdjęcia??
>>>FiShIp<<< jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2011, 21:44   #3
Anonim XVI
Guest

Domyślnie Jak zmienić muzykę w grze?

Witam

Nie wiem, czy piszę w dobrym temacie, ale chyba tak. Jak zmienić muzykę w grze? Mianowicie chodzi mi o to, że nie podoba mi się muzyka w Sims 3 (z otoczenia, z budowania itp.). Chciałbym (jeśli to możliwe) podmienić ją na taką, co była w pierwszej odsłonie simsów. Czy da się to jakoś zrobić? Jeśli się da to jak?

Z góry dziękuję.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2011, 13:49   #4
Master of Disaster

Reputacja: 26

@>>>FiShIp<<< - potrzebujesz PosePlayera stąd: http://www.modthesims.info/download.php?t=438706
Instalujesz go jak każdy mod, kupujesz w grze (jest w ozdobach), w Trybie Życia klikasz na nim, Pose by name... > i wpisujesz nazwę pozy (niestety, obawiam się, że trzeba robić to ręcznie - nie da się kopiować ).
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2011, 16:12   #5
>>>FiShIp<<<

Już wszystko wiem.Poczytałem po innych forach ale dzięki
>>>FiShIp<<< jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2011, 07:28   #6
ABC3003

Może już kiedyś było takie pytanie, ale nie mogę znależć odpowiedzi. Moja simka osiągnęła 10 poziom gotowania i nauczyła się przepisów - tort anielski i ambrozja. Jak może zdobyć produkty, żeby mogła je zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedź.
ABC3003 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2011, 07:43   #7
gangrena

Cytat:
Napisał ABC3003 Zobacz post
Może już kiedyś było takie pytanie, ale nie mogę znależć odpowiedzi. Moja simka osiągnęła 10 poziom gotowania i nauczyła się przepisów - tort anielski i ambrozja. Jak może zdobyć produkty, żeby mogła je zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Do toru anielskiego potrzebuje płonących owoców, a do ambrozji ryby śmierci i owocu życia. Płonące owoce można dość łatwo znaleźć np. w Egipcie. Z ambrozją jest trudniej, bo trzeba złowić rybę śmierci po północy na cmentarzu, a owoce życia wyhodować ze znalezionych nasion wyjątkowych. Mnie akurat ze wszystkich znalezionych nasion wyrastają papryki.
gangrena jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2011, 13:24   #8
Master of Disaster

Reputacja: 26

@up - bo to chyba powinny być "nieznane nasiona specjalne". "Wyjątkowe" to akurat te, co niby są wyjątkowo rzadkie... BTW, nie wiedziałam, że papryka jest "wyjątkowo" rzadka Poza tym, zdaje się, że owoce życia też są w jakimś grobowcu... w Egipcie może, nie pamiętam dokładnie. Z "nieznanego nasiona specjalnego" może wyrosnąć, z tego, co wiem, krzak owoców życia, krzak płonących owoców i drzewo pieniężne, być może również krzak kwiatów śmierci - nie pamiętam dokładnie, teraz gram głównie w 2.

Aha, w Riverview ryby śmierci łowi się chyba nie na cmentarzu, ale w rzece - jest takie miejsce przy rozwidleniu, stoi tam tabliczka z zakazem wędkowania
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2011, 18:06   #9
Czyniąca_Hałas

Od siódmego poziomu. Nasiona mogą leżeć gdziekolwiek, więc najlepiej sadzić owoce, oczywiście według mnie. Płonący owoc rośnie u rodziny Koffi, oraz (jeśli masz Wymarzone Podróże), w Piramidzie Płonących Piasków. A owoc życia w Piramidzie Pustynnego Oceanu. A jak nie chce Ci się czekać, to zawsze możesz wpisać "testingcheatsenabled true", potem "buydebug" (możesz go otworzyć w trybie kupowania w drugiej zakładce klikając "?") i kupić już gotowe do zbioru rośliny w dziale nasiona.
stare 31.05.2011, 07:32   #10
ABC3003

Dziękuję, odpowiedź jest bardzo przydatna.
ABC3003 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 88 (0 użytkownik(ów) i 88 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania