Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.06.2009, 06:27   #1
sympathique.
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Nadine, u mnie czas leci jak w TS2
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.06.2009, 08:37   #2
beata18ns

Reputacja: 10

i jak Wam się podoba? ja sie szczerze mowiac zawiodlam ;/ wszystko takie małe wogole grafika kiszkowata.. w ts2 bylo lepiej ;/ myslalam ze grafika bedzie taka jak w ts 2 albo lepsza a tu wychodzi na to ze gorsza. na pudelku palakatach itp wszystko wyglada ladnie a po zalaczeniu gry grafika jak kurde z zeus pan olimpu albo nie wiem ;/
beata18ns jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2009, 10:06   #3
Ilona
Guest

Cytat:
Napisał beata18ns Zobacz post
i jak Wam się podoba? ja sie szczerze mowiac zawiodlam ;/ wszystko takie małe wogole grafika kiszkowata.. w ts2 bylo lepiej ;/ myslalam ze grafika bedzie taka jak w ts 2 albo lepsza a tu wychodzi na to ze gorsza. na pudelku palakatach itp wszystko wyglada ladnie a po zalaczeniu gry grafika jak kurde z zeus pan olimpu albo nie wiem ;/
to ustaw sobie wszystko na maxa,to wtedy zobaczysz jaka jest grafa
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2009, 10:11   #4
Chryzantem Złocisty
Guest

tylko że na ustawieniach na maxa nie da się grać :]

szkoda,że tego nikt nie bierze pod uwagę.Bo po co mi piękna grafika,skoro nie jestem w stanie nawet ruszyć kamerą?

gra miała działać dobrze nawet na słabych komputerach.I działa,ale i tak z lekkimi lagami,no i oczywiście tylko na średnich/niskich ustawieniach.
niestety,pełne piękno gry mogą odkryć tylko Ci,co mają full wypas komputery.Szkoda...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2009, 10:47   #5
Sulczi
Guest

No cóż, ja też jestem szczęśliwym posiadaczem TS3 od wczoraj, ale mam takie 2 pytania:

1) Czy da się na jednym zapisie zagra więcej niż jedną rodziną? Jeśli tak, to w jaki sposób przejś do innej rodziny?
2) Gdzie w Sunset Valley jest cmentarz?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2009, 11:54   #6
'Mu
Guest

Cytat:
Napisał Chryzantem Złocisty Zobacz post
szkoda,że tego nikt nie bierze pod uwagę.Bo po co mi piękna grafika,skoro nie jestem w stanie nawet ruszyć kamerą?

gra miała działać dobrze nawet na słabych komputerach.I działa,ale i tak z lekkimi lagami,no i oczywiście tylko na średnich/niskich ustawieniach.
(..)
U mnie gra z bez wygładzenia krawędzi i z ograniczonym widzeniem sąsiadujących parceli działa bez jakiegokolwiek zacięcia na komputerze: Athlon 3000+ (2,3GHz), 2 GHz ramu i karcie graficznej 8800GS 384/192.

Sims2 z dodatkami do Cztery Pory Roku włącznie znacznie u mnie zwalnia na poniżej średnich ustawieniach przy 4-6 simach na parceli! Płynne działanie Sims3 mile mnie zaskoczyło.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2009, 12:02   #7
Simoo
Guest

Siema
Mam 2 pytania
1. Czy da się zmienić wygląd sima - nowe ubrania, fryzura?
2. Czy da się dodać nowych simów do bieżącej rozgrywki? Jest funkcja edytuj miasto ale nie wiem czy to nie dotyczy sie gry od nowa a moj sim jest, ze tak powiem dobrze "rozwiniety" i szkoda byloby mi go wykasować i grać zupełnie od nowa
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2009, 12:06   #8
agnieszka130187

Reputacja: 11

A co to jest to wygładzenie krawędzi ? Nigdy nie bawiłam się tą opcją, więc zastanawia mnie co to daje.
stare 05.06.2009, 12:34   #9
gosiaczee
Guest

a w jaki sposob robi sie pasemka na wlosach?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2009, 14:57   #10
'Mu
Guest

Cytat:
Napisał agnieszka130187 Zobacz post
A co to jest to wygładzenie krawędzi ? Nigdy nie bawiłam się tą opcją, więc zastanawia mnie co to daje.
Wygładzenie krawędzi jak sama nazwa wskazuje odpowiada za wygładzenie konturów obiektów. Możesz je ustawiać, jak i wyłączać w samej grze, oraz/lub w ustawieniach sterowników karty graficznej. Bardzo ważne! Jeśli chcesz całkowicie wyłączyć funkcję czasem musisz skorzystać z ustawień sterowników, które mogą wymuszać na Simsach działanie wygładzenia.

Więcej o wygładzeniu krawędzi dowiesz się choćby na Wikipedii:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Antyaliasing

Simsy 3 bez tej opcji działają znacznie szybciej, choć różnicę widać już na pierwszy rzut oka:
http://img20.imageshack.us/img20/781...enshot2hhd.jpg
Hmm? Prawda że nie wielka cena jaką można ponieść w zamian za nieskrępowaną spowolnieniami przyjemność czerpaną z gry? = ^^ =
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 10 (0 użytkownik(ów) i 10 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania