Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje fotostory?
5 gwiazdek - Odlotowe 37 66.07%
4 gwiazdki - Całkiem niezłe 11 19.64%
3 gwiazdki - Przeciętne 4 7.14%
2 gwiazdki - Zgroza 1 1.79%
1 gwiazdka - Strach się bać 3 5.36%
Głosujących: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.12.2005, 16:04   #31
Isi

Reputacja: 10
Smile

Dziwne, że nikt nie komentuje
No więc moim zdaniem 3. odcinek jest o wiele lepszy od drugiego, wreszcie coś się zaczęło dziać Zdjęcia są bardzo fajne, może te ostatnie trochę za jasne, ale i tak OK. Te koniczynki dzielące tekst na fragmenty są świetne, lubię takei szczegóły I cieszę się, że wprowadziłaś niedomówienia, zagadki. Tekst bardzo dobry, będę czytać dalej i czekam z niecierpliwością na dalszą część. Wystawiam ocenę "Odlotowe" i pozdrawiam!
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.12.2005, 18:18   #32
Art
Guest

Domyślnie

Wreszcie kolejny odcinek! Teraz już oceniam bez najmniejszych wątpliwości
10/10

Widzę że akcja się już rozkręciła, zdjęcia ładne, tekst piękny. Nie rozwija się za szybko ani nie za wolno. Twój styl pisania jest cudny a to FS....niezwykłe. Nie spotkałam się jeszcze z takim na forum i za to masz u mnie plusa. Czekam zniecierpliwością na kolejny odcinek.

Czy ta encyklopedia to będzie jakaś "łamigłówka literowa"? (czyli czy litery będą się układać w jakieś słowo jak się je odczyta według klucza?)
I pewnie to romazane zdanie będzie ważne, nie?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.12.2005, 05:38   #33
Aprille
Guest

Arrow

Cieszę się, że jak narazie nie narzekacie na brak akcji w tym odcinku. Od siebie tylko dodam, że czwarty odcinek będzie ostatni przed świętami, nie muszę chyba mówić kiedy, bo rozdziały ukazują się w równych odstępach.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.12.2005, 10:59   #34
pieska_SzKoLnA^
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Aprille
1.Denerwujące okazało też postępowanie jej męża, który od początku pałał do nowej sąsiadki sympatią.
2.zresztą niezbyt wierzyła, w prawdziwość rośliny.
3.Lubił kwiaty, co objawiała się w namiętnym uprawianiu ogródka za domem.
4.i przyciągał go do siebie swoim magnetyzmem,
5. pod jego domem ustawiła się biała furgonetka
6.Godzina 10:65.
7.Nie! 10:65! Przecież dobrze o tym wiesz!
8.12 lat temu, kiedy z ciekawości włamał się opuszczonego do domu w sąsiedztwie,
9. Mówią przecież, że tak, zawsze warto.
10.Gdzieś niedaleko niebo rozświetlił blask błyskawicy.
hm...
1.chyba "Denerwujace BYLO tez postepowanie ..."
2.przecinkow po czasownikach nie wstawiamy
3. "Lubil kwiaty,co OBJAWIALO sie w ..."
4.nie rozumiem (hej,wiesz ze maslo jest maslane??)
5. "domem ZAPARKOWALA " ale to nie jest taki powazny blad
6. minut w godzinie jest chyba 60,nie?
7. cos daj zeby bylo ze gada sam do siebie (albo mysli)
8."wlamal sie DO opuszczonego domu ..."
9. nie kapuje
10.niebo jest dosc daleko a chmury tez.
:clap2: brawooo!!!akcja wciagajaca,choc fakt na razie spokojna,ale jak mowisz ze sie rozkreci ,to chyba tak bedzie.ocenka 9/10 (1 pkt - za bledy)
pozdrawiam i zycze weny :*
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.12.2005, 19:56   #35
Aprille
Guest

Domyślnie

Pieska_szkolna - chcę ci zwrócić uwagę - czytanie ze zrozumieniem - czy ty tylko pobieżnie przeczytałaś to FS, zwracając uwagę na co drugie zdanie. Wytykasz mi błędy, rozumiem, ale każesz mnie też za coś, co jest najzupełniej przemyślane i uwzględnione w tekście, a na to się zgodzić nie mogę. I nie chcę, żeby zabrzmiało to grożnie, po prostu chciałam usprawiedliwić niesłuszne zarzuty.

Ja napisałam:
Cytat:
Godzina 10:65.
a ty mi odpowiadasz:
Cytat:
minut w godzinie jest chyba 60,nie?
Przepraszam, czy mi się tylko zdaje czy starałam się wytłumaczyć tą anomalię w bodajże trzecim akapicie od końca?
Piszę:
Cytat:
Gdzieś niedaleko niebo rozświetlił blask błyskawicy.
Odpowiadasz:
Cytat:
niebo jest dosc daleko a chmury tez.
Co do tego mają chmury ? Pozatym Tony zfotografowany jest z lewej, a za nim, choć tego nie widać rosną drzewa. I za tymi drzewami - choć to nieprawdopodobne - też jest niebo. za "aparatem" też jest niebo, więc to tam mogła być błyskawica.
Piszę:
Cytat:
Denerwujące okazało się też postępowanie jej męża, który od początku pałał do nowej sąsiadki sympatią.
Odpisujesz:
Cytat:
chyba "Denerwujace BYLO tez postepowanie ..."
Gdybym napisała "było" wyglądało by to mniej estetycznie. Około trzech wyrazów wcześniej różnież jest "było" (Nie chcemy brnąć w powtórzenia, prawda?)

Dzięki za pozytywną ocenę i za wytknięcie literówek, będę uważniej sprawdzać następne odcinki.
Swiątecznie pozdrawiam,
Aprille
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.12.2005, 16:12   #36
Art
Guest

Domyślnie

Super! IV odcinek.
Nieco mnie rozczarował-mniej akcji i krótki oraz mało zdjęć ale nadal bardzo fajne.
Za IV odcinek 8/10
Czekam na kolejne
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.12.2005, 18:37   #37
Isi

Reputacja: 10
Smile

A ja się właśnie ani trochę nie zawiodłam i bardzo mi się podobało Ja nie lubię, gdy w fs się zbyt wiele dzieje. Klimat "Voyage" bardzo mi się podoba, tak samo zdjęcia, i bardzo lubię czytać Twoje fotostory, Aprille

Co do komentarzy... Twoje fotostory na pewno zasługuje na wiele więcej komentarzy niż dostaje. Myślę, że osoby, które je czytają, powinny dać Ci tego komenta, bo skoro miały czas, aby to przeczytać, to tym bardziej mają go na skomentowanie. Zresztą, ile to zajmuje? Kilka minut? Ja zawsze komentuję fs, które przeczytam. Życzę Ci, żebyś dostała więcej opinii! Twoje fs jest naprawdę super!
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.12.2005, 19:59   #38
Keisy
Guest

Domyślnie

Wiesz... nie komentuje, bo właściwie nie mam nic nowego do powiedzenia. Bardzo ładnie operujesz słowem, utrzymujesz klimat, historia jest co prawda niejasna, ale ciekawa, i chyba o to głównie chodzi, o niejasność i ciekawość. Więc co ja mogę powiedzieć więcej?
Będę czytać dalej.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.12.2005, 20:31   #39
Falcon
Guest

Domyślnie

Ja już Ci mówiłem, że mi się podoba i zdania jak na razie nie zmieniłem Tylko, że po tym odcinku nie wiem czy wytrwam do stycznia Jest bardzo dobrze. Jedyne co mi nie pasuje to pierwsze zdjęcie.
Wesołych świąt
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.12.2005, 21:05   #40
Vanillienné
Guest

Domyślnie

Wiesz Aprille (a może nie wiesz... w każdym razie teraz już wiesz), że uwielbiam twój styl pisania i twoje fotostory. Naprawdę masz talent, i gdybyś pisała książki, byłyby to z pewnością moje ulubione.
Na zdjęcia nigdy nie zwracam specjalnej uwagi, ale to się rzuca w oczy, że w tym odcinku są gorsze niż w poprzednich.
Najbardziej razi brak kropki w jakimś zdaniu... xp
Pozdrawiam i czekam na następny odcinek.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania