![]() |
#31 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
Wkurzyłam się - cała rodzinka się skasowała... Odtworzyłam wygląd Michała i Amelii lecz od początku byli już małżeństwem. Obecnie Michał ma 8 poziom logiki i jest lekarzem szpitalnym. Amelia lubi : gotować, malować, wędkować, uprawiać rośliny i dyskutować ( charyzma). Pragnienia maja takie same - Amelia spełniona. W drodze pierwsze dziecko - dziewczynka ( arbuzy ). Zaplanowałam, jak poprzednio - Lenę. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#32 |
Guest
|
![]()
Cała historia zaczyna się do Daphne i Andrew Krimson'ów. Zamieszkali w małym domku na przedmieściach Sunset Valley, w celu znaleznienia idealnego miasteczka. Andrew to wegetarjanin, kochający ogrodnictwo i przyrodę sprawny, rodzinny wędkarz. Daphne jest dobrą i perfekcyjną artystką, również jak mąż kocha naturę i rodzinę. Natychmaist zaczęła pracę w szpitalu, gdy zwolniło się stanowisko dawcy organów. Celem życia Andrew jest 10 doskonałych roślin, dlatego nie pracuje i ze wszystkich sił dba o swój ogród. Znajduje coraz ciekawsze nasiona, jak nasiono na drzewko pieniężne. W krótkim czasie przyszła na świat ich pierwsza córka, Cameron. Dorastała zdrowo, dużo biegała i ćwiczyła. Daphne nie miała dużo czasu na awanse, ponieważ znowu zaszła w ciążę. Urodziła śliczne bliźniaczki, Lisę i Clover. Niestety, na piątkę osób nie byłó mniejsca w domu. Przeprowadzili się bliżej centrum, do dużego, 2 piętrowego domu tuż obok basenu publicznego. Ich najbliższymi sąsaidami były "Przyjaciółki z pracy" oraz "Współlokatorzy". Cameron pokochała basen, który na szczęście był mało uczęszczany. Za to Daphne miała bliżej do pracy. Dzieci dorasatały. Cameron została złośliwą nastolatką. Otrzymała cechy: Sprawna fizycznie, dusza towarzystwa, flirciara, złośliwa. Rodzice nie znosili jej dzikich imprez ze znajomymi ze szkoły w środku nocy, co osłabiło ich kontakty. Za to Lisa i Clover zostały słodkimi dziewczynkami. W szkole dobrze się uczyły i miały dużo przyjaciół. Andrew rozwijał umiejętności, a Daphne rysowała coraz droższe i piękniejsze obrazy. Niestety, szczęście nie trwało długo. Podczas naprawiania zepsutego telewizora, Daphne poraził prąd. Śmiertelnie. Wszystko przez ogromne kałuże wody spowodowane awarią zlewu. Rodzina długo nie mogła pogodzić się z odejściem ukochanje żony i wspaniałej matki. Cameron zaczęła topić smutki... w bara-bara z chłopakami. Jako flirciara miała ich wielu. Niesety okazało się, że zaszła w nastoletnią ciążę z Drakiem, jednym ze swoich pięciu chłopaków. Był palantem, więc nic mu nie powiedziała i zerwała z nim. Po krótkim czasie żałoby do Andrew przyszedł telefon z laboratorium naukowego, że mogą ożywić jego żonę, ale do stanu ducha. Uradowany Andrew wziął nagrobek do kieszeni i pognał do samochodu. Po wielu godzinach badań nad szczątkami Daphne udało się ją przywrócić do pół-życia. Mogła lwitować, przenikać ściany i obiekty. Ale z łatwością wróciła do pracy i malowania arcydzieł. Rodzina (oprócz ciężarnej Cameron) była w niebo wzięta. Daphne znowu zaszła w ciążę, a bliźniaczki zostały nastolatkami. Lisa wzięła się za pisanie książek. Cameron w końcu urodziła. Na świat przyszedł śliczny synek Beniamin. Po krótkim czasie została młodą drosłą. Wyprowadziła z Beniaminem i wzięła ślub z Erickiem Morganem, którego poznała na basenie. Daphne urodziła małego dziecko-duszka, córkę Lilian.
To już koniec dziejów rodziny Krimson, bo usunął mi się ten save. Grałem nimi dość dawno i nie pamiętam, czy dobrze zapamiętałem ich imiona i cechy xD |
![]() |
![]() |
#33 | |
|
![]() Cytat:
Michał wykształcił logikę na 10 poziom i spełnił wszystkie zadania w dzienniczku okazji, nie licząc wspaniałego nauczyciela. Obecnie jest Neurochirurieem, ponieważ przyjmował okazję za okazją i szybko zdobywał awanse. Amelia namalował 1 wspaniały obraz i po raz pierwszy zrobiła ambrozję i wyhodowała drzewko pieniężne, złowiła rybę-mumię, rybę śmierci i wampirzą. To dowodzi, że jest mistrzem : malowania, gotowania, ogrodnictwa, wędkarstwa. Lena, dzięki pomocy tortu w jakieś 12 simowych dni przeszła przez grupy wiekowe aż do nastolatki. Wraz z rodzicami pojechała do Francji, gdzie kupiła wszystkie książki dostępne... Zaczęła pasjonować się wyrobem nektaru... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Reputacja: 17
|
![]()
Stworzenie rodziny, o której opowiem plasuje się mniej więcej na 5 czerwca (dotąd nimi gram). Emma Johnson urocza ruda panienka z piegami na twarzy w zielonej mini, marzyła o staniu się Prezenterką wiadomości, ale wyszło inaczej. Otóż moja panna Emma wprowadziła się na pustą parcelę przy ulicy lub alei Jarzębinowej w każdym razie za domem miała mały park z przecudnymi różowymi różami w Sunset Valley. Zaraz po wybudowaniu jej gniazdka zatrudniła się zgodnie ze swym pragnieniem w biurowcu "Wyniosłym" gdzie zdobyła zaledwie 3 awanse. Karierę zburzyła jej adopcja obecnego i jedynego dziecka Ellisa ówczesnego niemowlęcia przez co musiała rzucić pracę w dziennikarstwie i zająć się opieką oraz wychowaniem latorośli sprezentowanej przez władcę Sunset Valley (Dziurawca ). Wtenczas na bezrobociu zarabiała łapaniem motylim, które sprzedawała w Ośrodku Naukowym Landgrabba, znajdywaniem kamieni szlachetnych oraz uprawą roli (czytaj ogródka warzywnego), na którym to dorobiła się nie małych pieniędzy w przybliżeniu 15 000 simoleonów. Ellis rósł jak na drożdżach, ponieważ mamusia mu nieźle dogadzała, a to ciasto cytrynowe, a to stek z polędwicy... trzeba również dodać, iż Emma świetnie kucharzyła. Dom Johnsonów był najbardziej gościnnym lokum w osiedlu, wiele razy odwiedzała ich dom przyjaciółka rodziny Justine Keaton, która odeszła do świata zmarłych przed Emmą dożywając w spokojnej starości 93 dni. Tak więc życie rodzinne było unormowane, i mimo iż Ellis nie miał ojca dorósł na przystojnego lecz grubego kawalera. Jednak nadarzyła się okazja, aby dziecko miało ojczyma... John Woiter mówi wam to coś? (nie) A to niedobrze, bo był to bogacz jakich mało wręcz dobrobyt zadek mu rozpierał, Bohaterka mej opowieści kręciła przy jego zadzie swoją pupką lecz na marne Morgana Wolff zdradzając męża podbiła serce John'a. Kobieta ze złamanym sercem, opuszczone dziecko bez ojca, naturalna śmierć przyjaciółki domu, atak insektów na rolne płody to wszystko spowodowało załamanie psychiczne u Pani małej klitki przy Jarzębinowej bodajże 19. Emma poczęła grzebać w śmietnikach, zaniedbała ogród, syna ostatniego przyjaciela Michała Kawalera i byłaby się utopiła, ale los chciał inaczej... Jej syn z rozpaczy za matką jadł jak oszalały, wtem stał się gruby niczym beczkowóz walk z otyłością nie było końca, oficjalnie nie udało się zwalczyć jego złych nawyków oraz skutków tych przyzwyczajeń. I nagle żeby nie powiedzieć grom, nagle jak Pani Zadecka z jasnego nieba Emma zażegnała brud, ubóstwo, robaki i chwasty. Przypomniała sobie o urodzinach syna (z nastolatka na młodego dorosłego). Zapowiadał się wielki come back lecz jak to mówią nie mów hop zanim nie zjesz, okazało się iż straciła wszystkie plony (dodając, że były doskonałe) przez opuszczenie i zaniedbanie, ale udało się jej wysprzątać dom i odbudować sad, który obumarł przez nią. Ellis zaczął wierzyć w matkę. Zdołała nawet zorganizować imprezę urodzinową "pod chmurką" w sadzie jabłonnym. Ellis stał się młodym dorosłym jego marzeniem zostało bycie Gwiazdą Rocka, dlatego też z powodzeniem zatrudnił się w miejscowym Teatrze Publicznym Wacława, gdzie to spotkało go wiele przyjemności i awansów. Emma stała się staruszką i odnalazła w sobie naturalny talent do pisania, więc ponownie rozpoczęła karierę w dziennikarstwie... nawet napisała biografię sima Cyk0a Sw0rd'a za co zdzierca zapłacił jej 250 simoleonów, za co obraziła się na niego. W tym samym czasie kiedy Emma wystawiała pochlebne recenzje miejscowym barom i wypisywała artukuły do coraz to nowszej gazetki Ellis poznał Danielle Cavanaugh, z która po niespełna pięciu dniach wziął ślub na plaży iż była brzemienna, na pewno jego dziecko. Danielle wprowadziła się do nich przynosząc z rodzinnego domu, którego nie miała 3 000 simoleonów. Miłość rozkwitła w zupełności nie tylko między młodymi, ale i teściowa pokochała Danielle jak się okazało młodszą o dwa tygodnie otóż synowa Emmy miała 10 dni do stania się staruszką. (przerażony) Pomijając jej wiek i ciążę przeprowadzili się do większego gniazdka w Sunset Valley. Tam po jednym dniu urodziła się córeczka Ellisa i Danielle - Stella Johnson. Po jej urodzeniu, a dokładnie po czterech dniach Danielle została staruszką. Emma w tym samym dniu jak to mówią : "poszła wąchać kwiatki" i odeszła w wieku 91 dni Simowych. (pochowana została w ogródku).
Na razie żałoba okryła oczy członków rodziny oprócz Stelli, ponieważ jest za młoda na to. (wiek : małe dziecko). I tak się kończy dzisiejsza opowieść edytnę jak poprowadzę dalej te nieszczęsne losy. Pozdrawiam Dziurawiec. Kontynuacja... Po dwudniowej żałobie (patrz wyżej - śmierć Emmy) cała rodzina doszła do siebie i na ich twarze wstąpił uśmiech promienny. Ponieważ Emma nauczyła wnuczkę chodzić i mówić Stella miała tylko jeszcze jedną ważną umiejętność do poznania korzystanie z toalety co niebawem nastąpiło. W międzyczasie Ellis awansował na śpiewaka w chórkach w karierze muzycznej (poziom 6 lub 7). Danielle uprawiała pokaźny ogródek pozostawiony przez swą teściową na pastwę wyschnięcia. Wyhodowała doskonały czosnek, paprykę, sałatę, pomidora i jabłoń oraz wyjątkowe drzewo pieniężne. Stella miała urodziny i stała się dzieckiem - odziedziczyła po tacie figurę (czyt. otyłą) oczy po babci Emmie (zielone) oraz po tacie włosy (czerwono-rude). Już jako dziecko nawiązała przyjaźń z Pawłem Kawalerem (synem Belli i Mortiego Kawalerów). Czas mijał, ąż w końcu Stella miała urodziny na nastolatkę. Nie miała robionej imprezy, ale zaprosiła jedynie swojego przyjaciela Pawła na tort. Po zdmuchnięciu świeczek jej tata dał występ grając na gitarze piosenkę "Improwizacje". Wszyscy bawili się wyśmienicie. Aktualnie Ellis ma za 6 lub 8 dni stać się emerytem, Danielle ma 95 lub 94 dni, a Stella 7 lub 9 dni do stania się młodym dorosłym. Emma co noc odwiedza swoich bliskich wychodząc z urny, którą umieściłem na komodzie w jej pokoju. Danielle napisała książkę pt. "Zamek - a kluczy brak". Stella podjęła się kuracji odchudzającej - po szkole chodzi na siłownię lub basen. Ellis ma za sobą 6 koncertów i niebawem (3 awanse) stanie się Gwiazdą Rocka. Jak dalej ich losy się potoczą... Edytnę. Edit: Właśnie zmarła Danielle ze starości w wieku 97 dni Simowych. Pogrążeni w żałobie państwo Johnson powrócili z tego stanu do normalności 3 dni po tym fakcie. Wtenczas Stella miała urodziny na młoda dorosłą, oczywiście została urządzona impreza, na której nie omieszkali byc: chłopak Stelki Paweł Kawaler z kuzynami i braćmi, sąsiadów oraz Terri Wan - przyjaciółki domu. Przyjęcie uznane za wspaniałe zwinszowało zdmuchnięcie świeczek przez jubilatkę - TAaaak wreszcie stała się młodą dorosłą... Ellis i Stelka spali do 12 po tej imprze kiedy wstali to młoda dorosła rozpoczęła kurację odchudzającą pełną parą, a Ellis awansował na głównego gitarzystę w karierze muzyka (8). Za kilka dni Stella zerwała ze swoich dotychczasowym chłopakiem Oliverem Briody, by zostać czymś więcej niż tylko zauroczeniem dla Pawła Kawalera - Oliver Briody to kuzyn Pawła (Oliver to syn Mary Frio córki Jareda i Claire Ursine, której druga córka Traci jest matką Pawła). Tak więc czym prędzej stała się jego dziewczyną Paweł +Stella. Mijał czas, a Stella sie starzała postanowiłem, że Paweł wprowadzi się do Willi Johnsonów. Tak też się stało zamieszkali razem. Paweł oświadczył się Stelli. Następnie wzięli prywatny ślub w przydomowym ogródku warzywnym. Ellis awansował na Ikonę POPu (9). Po jakichś 4 dniach Stella zaszła w ciążę. Dzisiaj (9 XI 2009) Stella powiła córeczkę - Natalię. Aktualnie Ellis mimo wieku 88 dni nadal jest aktywny zawodowo, Stella nigdzie nie pracuje zajmuje się wychowywaniem swojego niemowlęcia, ma 5 dni do stania się dorosłą, Paweł pracuje jako Żółtodziób w karierze sport (5) ma 4 dni do stania się dorosłym oraz rozwija umiejętność sport. Dalsze losy opiszę, gdy ciut posunę Wielką Sagę Johnsonów-Kawalerów. Kontynuacja... Stella i Paweł wyjechali w podróż do Paryża, a po powrocie okazało się, że Stella jest w ciąży... Po trzech dniach Simowych Stella urodziła zdrowego synka, który dostał imię po "zasłużonej osobie" innymi słowy nazywa się Piotr Kawaler... Malutka Natalia miała urodziny na małe dziecko, obecnie nauczyła się już korzystać z toalety, a także chodzić. Piotr jest niemowlęciem za jeden dzień zostanie małym dzieckiem... Stella wzięła się za odchudzanie, ponieważ mocno utyła po ciąży, a także postanowiła zasadzić grona przywiezione z Francji, łącznie po modernizacji ogrody warzywno owocowego posiada: 1 Grono Cherimola Blan, 1 Grono Renoit, 1 Grono Avornalino, 2 Papryki, 2 Czosnki, 1 Sałatę, 1 Krzew płonących owoców, 1 Krzew Winogronowy, 1 Pomidor, 1 Drzewko limonkowe, 1 Jabłoń, 2 Drzewa pieniężne, z czego papryka, czosnek, pomidor i drzewo pieniężne są jakości doskonałej... Pragnę przypomnieć, iż czosnek jest uprawiany oraz jego jakość pielęgnowania od czasów nestorki rodu Johnsonów Emmy Johnson, czyli teraz uprawą doskonałego czosnku zajmuje się jej wnuczka, apotem prawnuki... Ellis zdobył szczyt kariery muzycznej. Jest Gwiazdą Rock'a. Okresowo rozdaje autografy, a także wydaje koncerty. Mąż, sprawca wielu ciąż Paweł Kawaler... ma 7 poziom w sporcie... Raczej nie planuję już więcej dzieci u Stelli, lecz wyroki Pana Sunset Valley są bliżej nieznane... Edit: Piotr Kawaler urodził się 21 IV 2010 roku w simowy piątek o godz. 23:59, czyli niemalże w sobotę... =D
![]() |
#35 |
Guest
|
![]()
Ja niedawno stworzyłam Alex Wilk, która postanowiła zostać urodzoną kucharką. Aby mieć z czego żyć zatrudniła się w salonie kosmetycznym. W parku poznała Jared'a Frio, co się potem okazało, że est jej sąsiadem. Zakochali się w sobie. Po kolacji, na którą zaprosiła swojego chłopaka do siebie na noc (Wiadomo co się działo). Gdy wstała Jared'a nie było, a ona zaczęła mieć nudności. Zaczęła się niepokoić, że zachorowała, ponieważ w okolicy zdarzyły się masowe zatrucia. Następnego dnia dowiedziała się iż zaszła w ciążę ze swoim sąsiadem. Bała się jego reakcji, ale postanowiła poinformować przyszłego ojca o tym, że niedługo zostaną rodzicami. Umówiła się z nim w parku, tam gdzie się pierwszy raz spotkali. Niestety reakcja chłopaka, nie była właściwa, zaczął krzyczeć na biedną Alex, obrażać po czym z nią zerwał. Spłakana wróciła do domu. Kilka dni później urodziła zdrową Łucję. Szczęśliwa mama postanowiła zadbać, aby jej córeczka była szczęśliwa. Zadzwoniła do jej ojca, ale ten olał całą sytuację i nie pojawił się na przyjęciu z okazji narodzin małej. Zdenerwowana Alex zadecydowała, że poszuka sobie męża, który pomoże jej w wychowaniu Łusi. Po długich poszukiwaniach poznała niejakiego ( nie pamiętam jego personaliów mieszkał z przyjaciółmi w starym, dużym domu z widokiem na morze). Wzięli ślub prywatny i przeprowadzili się do niego. Współlokatorzy zaś przenieśli się do mieszkania Alex. Mężczyzna pokochał swoją pasierbicę jak swoją córkę, zabierał ją na wycieczki na ryby oraz uczył ją wielu nowych rzeczy. Gdy Łucja stała się małym dzieckiem w rodzinie pojawił się Amadeusz. Chłopiec nie spowodował, na szczęście, że młodzi rodzice przestali się opiekować Łusią, lecz odwrotnie Alex dbała, aby jej córka nie czuła się samotnie, z powodu błędu, który popełniła jej matka. http://forum.thesims.pl/images/smilies/rolleyes.gif
To tyle jak będziecie chcieli znać dalsze losy rodziny Wilk, to piszcie chetnie napiszę. Swoją drogą zastanawiam się czemu Jared Frio nie jest z kobiętą, z którą ma pierwsze dziecko (córkę podajże)http://forum.thesims.pl/images/smilies/confused.gif |
![]() |
![]() |
#36 |
|
![]()
Dokładnie zaraz po zakupie dodatku Wymarzone Podróże w listopadzie ubiegłego roku, stworzyłem Simkę - podróżniczkę, Bogusławę Unufro. Jej cechy to odważna, zdyscyplinowana, charyzmatyczna, poszukiwacz przygód oraz oko fotografa. Zamieszkała na pustej parceli niedaleko domu sióstr Szarotka w Riverview. Po wybudowaniu jej domu w stylu azjatyckim, wybrała się w pierwszą podróż do Shang Simla w Chinach. Zaraz po przyjeździe na miejsce zdołała zaprzyjaźnić się z Simką Lijannan Lu (chyba tak się to pisze) oraz po dwóch dniach zdobyć pierwszy poziom wizy. Podróż się udała. Gdy Bogusia wróciła do domu to postanowiła się z kimś poznać i akurat, gdy była w bibliotece poznała Jerzego Deana. Ich znajomość z biegiem czasu nabierała kolorów. W końcu panna Unufro wybrała się w drugą podróż do Chin. Szczęśliwie wróciwszy z drugim poziomem wizy chińskiej, poznała Bartka Caspiana i jego współlokatora Hala Breckernidge'a, z którym wdała się w przelotny romans. Jednakże następnego dnia zmądrzała i poprosiła Hala tylko o przyjaźń, zgodził się bowiem był Simem unikającym zobowiązań. Jerzy został chłopakiem Bogusi, a Bartek jej serdecznym przyjacielem.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#37 |
|
![]()
no to i ja wam opowiem moją rodzinę mam 2 rodziny o nazwisku Przybysz
zacznę od 1 którą przestałam grać xd Stworzyłam simke Natalkę i ona poznała fajnego chłopaka Pawła oczywiście miłość na max'a i łózko ^^ ciąża ;-) a więc szybki ślub, i urodził się piękny Damian. Damian rósł jego tata był dyrektorem spa , także kasy mieli dużo. Kiedy Damian stał się nastolatkiem rodzice postanowili mieć drugie bebe no i urodziła się Oktawia. Oktawia rosła.. w tym czasie damian skończył szkołę i zaczał dorosłe życie. Poznał Sylwusie <tak.tak. rozchichotaaną blondyneczkę> , która zakochała się w nim i chciała złapać go na dziecko , gdyż on nie obdarzal jej milością. Zaszła w ciąże, damian przejrzal naq oczy , dał jej jasne warunki że urodzi mu jego dziecko i wyprowadzi się.. Tak sie stało Sylwusia urodziła Damianowi syna Teo , Damian potem poznał cudowną dziewczynę Ewelinę w której zakochał się, ona akceptowała Tea gdyż nie mogla mieć wlasnych dzieci, postanowili wychowywać go wspólnie , pobrali się i stworzyli rodzinę. <fotki w temacie śluby>. Tymczasem Oktawia dorosła i poznała przystojnego murzynka imieniem obini abusladama , za ktorego bez namysłu , lecz z wielkiej miłości wyszla, potem zaszła w ciąże i urodziła cudowną murzynkę Emilkę. Tymczasem Natalka i Paweł zmarli ,[*] |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
|
![]()
Ja często tworzę samotne matki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
|
![]()
A najciekawszą chyba moją Simką była Evelina Lawrence.To była ładna, młoda kobieta, którą stworzyłam aby sprawdzić, czy możliwe jest urodzenie dziecka Mrocznego Kosiarza. Grałam na kodach, żeby nie pozabijać za wiele Simów. Najpierw wpisałam (z shiftem i myszką na skrzynce pocztowej stojącej przed domem) kod testingCheatsEnabled true (na takim niebieskim pasku na górze ekranu). Evelina zaprosiła jakiegoś staruszka, kliknęłam na niego z shiftem i myszką "wywołaj zmianę wieku". Wtedy umarł, a gdy zjawił się Kosiarz, ustawiłam pasek ze stosunkami na naj. przyjaciel. Potem Evela od razu z nim flirtowała, aż był nią zauroczony, a potem chłopakiem (dalej się chyba nie da). Potem weszłam do edycji miasta i koło Baru Głęboki Tłuszcz, bo tam jest miejsce, wstawiłam łóżko i zbudowałam taki mały pokoik z drzwiami. Sima, który się obok przechadzał zabiłam kodem i gdy zjawił się Kosiarz ,czekałam na niego w wybudowanym pokoju. Wszedł, tam była już Evelina i dalej bez problemu : ) Dziecko rodzi się całe czarne, prawie nie widać twarzy tylko oczy. U mnie zawsze jest chłopiec. UWAGA: Kosiarzy jest kilku, więc raz jego potomek miał normalną skórę. Wypróbujcie ; )
Ostatnio edytowane przez Kinga : 28.05.2010 - 12:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
|
![]()
Przepraszam za OffTop, ale Droga Kingo... nie potrzeba pisać dwóch postów na raz, bo to jest nawet nie dozwolone... jeśli chciałaś coś dodać to jest opcja Edytuj.
![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|