Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.09.2011, 08:03   #1
Estella Sanchez

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Kody vs normalna rozgrywka

Ja używam głównie kodu na pieniądze. Pozostałych używam w wyjątkowych sytuacjach - np przez przypadek urodziły mi się trojaczki , a miałam aktualnie trójkę dzieci w wieku toddler no i musiałam ustalić potrzeby statyczne, bo by mi umarły

Parę razy mi się zdarzyło oszukańczo kogoś w kimś zakochać i ożenić , i zmienić simowi wiek, bo mi to wypadało z fabuły. Nigdy za to nie zmieniam istniejącym simom cech, kocham je takie jakie są

Rozgrywka zakodowana na maksa jest jak dla mnie zwyczajnie nudna. Przepraktykowałam i wiem, że to nie dla mnie.
Estella Sanchez jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.11.2011, 12:41   #2
Masamune

Kody sa dla tych co nie umieja grac ja umiem i wole grac normalnie bez kodów dla mnie kody to jedne wielkie świnstwo i tyle
Masamune jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.12.2011, 18:03   #3
Rosemarie

Ja używam kodów... Oczywiście obowiązkowo motherlode, żeby simów do lepszego domu przeprowadzić, w końcu muszą żyć na wysokim poziomie. Używam też testingcheatsenabled true, aby poprawić relacje simów oraz edytować np. dziecko simowe w CAS'ie.
Oczywiście tego drugiego nie zawsze używam, bo niekiedy dzieci są ładne i nie trzeba ich edytować. Simowych potrzeb nie zwiększam kodem, nawet jak niemowlak płacze w nocy, a rodzice śpią to i tak muszą wstawać, aby go nakarmić.
stare 14.12.2011, 18:40   #4
Morgana

Używanie kodów jest bezsensu. Nie wiem po co w takim razie grac, skoro wszystko można załatwić za ich pomocą? Skoro je wprowadzili, to czemu nie ma tez opcji "Zagraj za mnie"...?
PS Oczywiście nie mowie o kodach resetujących, itd.
Morgana jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.12.2011, 19:22   #5
miłośniczka zwierząt

Reputacja: 11

Ja w obecnej rodzince nie gram z kodami i gra mnie bardziej wciągnęła bo moje simy same zarabiają pieniądze .
miłośniczka zwierząt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.12.2011, 19:48   #6
Rosemarie

@Morgana, kwestia upodobań. Ja na przykład nie chcę, aby moi simowie mieszkali w jakichś brzydkich i malych mieszkankach, bo zanim by awansowali w pracy, i zarobili więcej pieniędzy minęło by troche czasu... Wolę zeby moi simowie troche pokorzystali, a nie w kolko harowali. Co nie oznacza, ze ciagle gram kodami, czasem pozwalam moim simom, zeby sami zapracowali na dom.
stare 16.12.2011, 13:53   #7
Olik605

Ja w ogóle nie używam kodów, chyba, że nie mam kasy na meble.Wolę żeby simowie sami zarabiali na życie.
Olik605 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.12.2011, 17:49   #8
anie_1981

Ja mam takie zdanie, że każdy gra tak jak mu wygodnie, dlatego nie wiem czy ta dyskusja ma jakiś sens... Ja gram na kodach i modach i tak lubię, tak mi wygodnie, gra mi się nie nudzi bardziej lub mniej, niż gdybym grała "normalnie", bo granie z modami i kodami, to właśnie jest dla mnie to "normalnie"...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.12.2011, 19:02   #9
Levkoni

Ja nie używam żadnych kodów bo wtedy mi się nudzi, jak im wszystko przyśpieszam czy coś. Zawsze zarabiają na swoje luksusy i zachcianki i tak mi się gra ciekawie, lubię cele i wyzwania Umiejętności też zdobywają w normalny sposób. Natomiast używam moda, MasterControllera czy jak mu tam, bo dzięki niemu mogę władać całą okolicą z jednego punktu, mogę rozmnażać i wiązać ze sobą kogo chce z kim chce I teraz bez tego kodu to ja sobie życia w simsach nie wyobrażam bo inaczej wszyscy płodziliby mi nieślubne dzieci, albo w ogóle wymierałyby rody, tak było najczęściej...
stare 16.12.2011, 19:29   #10
ultraviolence

Dla mnie używanie kodów nie jest żadnym przestępstwem - używam, bo lubię i nie widzę w tym nic złego... Oczywiście z umiarem. Często zaraz po przeprowadzce rodziny wpisuję "motherlode" i buduję moim simom wspaniały dom, co wcale nie oznacza, że później nie posyłam ich do pracy! Wręcz przeciwnie - u mnie jest to swego rodzaju obowiązek. Jedynymi simami, którzy nie trudnią się pracą zawodową są nastolatkowie. Tak samo z umiejętnościami: NIGDY nie używam kodów do ich rozwoju, bo zwyczajnie tego nie toleruję. Oprócz wcześniej wspomnianego kodu na pieniądze, korzystam jeszcze z kilku modów od Twallana. Wśród nich prym wiedzie NRaas Master Controller, który służy mi TYLKO I WŁĄCZNIE do edycji simów w CASie... Także, jak widać, osoba, która gra z kodami/modami, wcale nie musi używać ich do wszystkiego. Gra mi się nie nudzi, bo zawsze jest coś do zrobienia. Trzeba tyko ruszyć wyobraźnią
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania