Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.06.2010, 16:19   #391
bubel-96
Guest

Domyślnie Odp: Why me?

Przeczytałam, spodobało mi się i czekam na następny
Moje małe "Veni, Vidi, Vici" =D
Chyba się domyślam owego poszukiwanego, ale niczego więcej. Ha, mój mózg jest wyłączony .
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.06.2010, 21:07   #392
Libby
Administrator

Reputacja: 15

Nareszcie odcinek ! Ale lepiej późno niż wcale.
Co do poszukiwanego z fotografii to się domyślam, kto to taki .
Do Emmy zaczynają docierać różne przesłanki, że źle potraktowała tlenionego(wykorzystałaś jednak moje określenie )... W końcu ! Zastanawia mnie ta oziębłość Iana i to ciągłe "Pani Winkler"... Myślałam, że będzie starał się ją udobruchać a tu cisza... Czyżby cisza przed burzą ?
Mika jest śliczny. Szczególnie na tym zdjęciu, gdzie ma taką rozanieloną twarz . Chyba pierwsze z nim. Tekst o wylocie przez okno świetny .
Na jednym zdjęciu Ian znów mi przypominał Chucka .
Nancy mnie zabiła. Jakie okularki na akcję . Co ona robi w tej robocie ?
Czekam na więcej i oby tym razem było szybciej .

Ostatnio edytowane przez Libby : 13.06.2010 - 22:32
Libby jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2010, 06:57   #393
Volturia

Reputacja: 10

Dzięki wielkie za komentarze dziewczyny

Cytat:
Napisał Libby Zobacz post
Do Emmy zaczynają docierać różne przesłanki, że źle potraktowała tlenionego(wykorzystałaś jednak moje określenie )... W końcu !
W końcu? Tleniony wystąpił już wcześniej

Cytat:
Zastanawia mnie ta oziębłość Iana i to ciągłe "Pani Winkler"... Myślałam, że będzie starał się ją udobruchać a tu cisza... Czyżby cisza przed burzą ?
Jak widać samą Emmę dziwi jego zachowanie, chociaż liczyła na infantylne złośliwości czy coś innego, jednak spotkała się z obojętnością. Ian dobrze wiedział, że trudno jej będzie to znieść...
Cytat:
Nancy mnie zabiła. Jakie okularki na akcję . Co ona robi w tej robocie ?
Czekam na więcej i oby tym razem było szybciej .
W sumie to w pierwotnej wersji odcinka sprzed 3 tyg. ona wgl nie powinna mieć tu miejsca. Dlaczego ta landryna jest w agencji? Bo jest mi potrzebna do jeszcze jednej dość istotnej rzeczy i wydaje mi się, że to będzie jeden z tych ulubionych elementów moich i czytelników Dlaczego taką zatrudniono? Nie wiem, może spytaj szefa

Cóż, odcinek miał być dłuższy, ale chciałam zachować element zaskoczenia i muszę sobie dogłębnie nast. część przemyśleć. A teraz czekam na dalszą część komentarzy moi drodzy!

Pozdrawiam, VOLT

Ostatnio edytowane przez Volturia : 14.06.2010 - 07:36
Volturia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2010, 10:33   #394
Libby
Administrator

Reputacja: 15

Cytat:
Napisał Volturia Zobacz post

W końcu? Tleniony wystąpił już wcześniej
"W końcu" było do tego, że Emma w końcu zaczyna coś czuć .
stare 14.06.2010, 12:30   #395
Volturia

@up; no ok ok ;D

ludzie! tak sie wkurzalam na siebie, ze wam odcinka nie daje a tu co? odezwijcie sie albo bedzie kicha. a chcialabym skonczyc kiedys to FS
stare 14.06.2010, 14:07   #396
bubel-96
Guest

Pisz dla siebie. Choćby dla mnie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2010, 21:48   #397
Volturia

@up; i tak apeluje - ludzie obudźcie się! ;D długo trwał sen zimowy, czas na odrobinę lektury!
stare 20.06.2010, 10:58   #398
Invidia Semper

Hej, widzę, że nie tylko mnie jest zastój w czytelnikach i komentarzach!;p

Why Me trwa już około 1,5 roku w ciągu którego napisałaś 14 odcinków. Jestem pewna, że nawet najwytrwalsi z czytelników zdążyli pozapominać lub pogubić istotne fakty tego opowiadania, także czarnulko-może to zabrzmi okrutnie- uważam, że najwyższy czas zakończyć tą historię, bo odpowiedni na to czas minął już dawno. Poza tym- z tego co się orientuję jest to Twoje pierwsze opowiadanie, które jest naznaczone serią prób i błędów, a Twój język, styl(o czym potem) i światopogląd wciąż się zmieniają, a cierpi na tym najbardziej WM. Dlatego czasem warto zakończyć coś z honorem, a-tak jak raz słyszałam na jednym z warsztatów dziennikarskich- dobra końcówka przyćmiewa niedoskonałości całej powieści
Teraz styl- zaczynałaś pisząc dowcipnie, ironicznie, sarkastycznie o rzeczach, można powiedzieć, poważnych, teraz naprawdę ciężko się czyta WM- melancholijnie przemyślenia, pytania retoryczne, mało akcji i dialogów, somnambuliczny nastrój- to nie powinno mieć miejsca w tym opowiadaniu, jakim WM było na początku.
Na pewno wiesz, że tekst więcej niż o bohaterach, mówi o autorze, o czym już wspomniałam- jako młody człowiek wciąż ewoluujesz(mówię, jak stary grzyb, ale myślę, że załapiesz o co mi chodzi;p) a razem z Tobą Twoje opowiadanie. Jeżeli ktoś czytałby je teraz hurtem zauważyłby to wyraźniej, zmianę toru fabuły, stylu. To jest kolejny argument mówiący o zakończeniu tego FS. Albo po prostu wróć do dawnej formy, chociaż wiem, że nie jest to takie proste- wyraźnie widzę tu znużenie autora.
Chyba tyle, mam nadzieję, że nie jesteś rozczarowana, ale mówię to co myślę. Wiem, że nie mam wpływu na Twoje decyzję, uważam, jednak, że byłoby to najlepsze rozwiązanie. Jeżeli zdecydujesz się prowadzić nowe FS(bo naprawdę podoba mi się, to co robisz i powinnaś szlifować swój kunszt) będziesz miała we mnie stałego czytelnika, już Ci to obiecuję, ale ma nadzieję, że nie zadziadujesz go, tak jak WM
Poza tym świetne zdjęcia, akcja, hm... sam pomysł idealny, wykonanie pozostawia dużo do życzenia. I 'czarnowłosa' z małej.
No, to teraz naprawdę tyle, chcę widzieć kolejny, iście czarnulkowy odcinek;p
Królewnę myszka zjadła.

Atelier
Ostatni Strz
Invidia Semper jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.06.2010, 22:07   #399
Searle

Przeczytałam i jakoś nie spodobał mi się ten odcinek. Pomijając fakt, że bardzo długo nic nie wstawiałaś i zdążyłam zapomnieć, co działo się ostatnio, to do tego było dużo tego, czego nie lubię, a mianowicie: za dużo przemyśleń bohaterki. Nie lubię jak snuje swoje filozoficzne rozważania.

Cytat:
ukrycie przyglądała się relacjom blondynów
Jakoś to dziwnie brzmi tak, jakbyś pisała o dwóch facetach.

Cytat:
Jeśli chodziło o Emmę, mierziła ją w niej ta oryginalność
???

Cytat:
Czarnowłosa nie mogla dostrzec mężczyzny z fotografii. Szukała wzrokiem wśród kurzu i szarawego pyłu, ale nigdzie nie mogła go dostrzec.
Powtórzenie.

I w sumie tyle, co mogłam napisać na temat tego odcinka.
stare 21.06.2010, 17:30   #400
Volturia

@up; zauważ, iż całe FS przeczytałaś dopiero niedawno, więc właściwie to że dawno nic nie było dotyka bardziej odległych czytelników. ( m i e r z(zmiękczone xd) i ) ;D
@bezsenna: trudno mi w sumie nie pogubić się w twym odległym monologu, ale przyznam iż on się przydał. Właśnie wiem, iż troche wszystko się 'porozłaziło' niestety zmieniam nieco swój styl. Może trochę to straszne, ale sądzę że to przez podkręcone tępo dorastania, dojrzewania i długą przerwę ;D Na całe szczeście wiem dokładnie co ma się wydarzyć dalej i to będą na pewno o wiele bardziej emocjonujące wątki, wydarzenia.
Mówiłaś o końcówce prawda? - mam w planach coś takiego, czego jeszcze nie było. Uwierz - skoro sam pomysł jak to ujęłaś, był bliski ideału to jeśli wytrwasz do końca ( to nie będzie bolało, raczej WM? kolejnego roku nie przeżyje i autorka również xd ) to przekonasz się, iż końcówka jest naprawdę niesamowita.
Czekam na reszte komentarzy, bo tak to oczywiste, że nic nie ruszy.

Pozdrawiam, VOLT

Ostatnio edytowane przez Volturia : 21.06.2010 - 17:33
Volturia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania