![]() |
#401 |
Reputacja: 10
|
![]()
Na razie Suomii, możesz jedynie częściej zapisywać. Ja zauważyłam, że im więcej 'przycinek' w grze zignorowałam, tym większe prawdopodobieństwo pojawienia się błędu 12 przy zapisywaniu. Gdy zapisuję częściej (minimum raz na dzień simowy, tyle że ja sporo na najszybszym gram) to taki błąd prawie w ogóle nie występuje (czasem sie za dużo dzieje i puff... ścinka - próbuję zapisać - błąd 12
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#402 |
|
![]()
ginsei, też to zauważyłam. W ogóle to błąd pojawia się, kiedy drugie pokolenie dorośnie i wprowadzi się do niego chłopak/dziewczyna. Na mniej zaawansowanych zapisach błędu nie ma. Staram się zapisywać częściej, ale na moim starym zapisie w Bridgeport, gdzie było czwarte pokolenie, nic nie dało się zrobić, bo błąd wyskakiwał przy każdej próbie zapisu. No cóż, tylko to mi zostaje....
![]() |
#403 |
|
![]()
Suomii... U mnie rodzinka jest wieeeeeeeeeeeeeeelka
![]() ![]() ![]() ![]() Mimo to jednak te częste save'y pomagają ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
|
![]()
ginsei - Wooow. Podziwiam cię za to, że mimo błędów grasz już 4 pokoleniem i wytrzymujesz
![]() ![]() ![]()
![]() |
#405 |
|
![]()
W sumie to ma 40 dzieci, 3 wnuków i jedną prawnuczkę... jakbym puściła starzenie się i postęp historii...
![]() Ale to nie jest temat na takie rozmowy ![]() Mnie, jak coś się schrzani, to po prostu wczytuję ostatni save i jadę dalej ![]() ![]() ![]() ![]() Tyle Suomii, że ja zapisuję swoją grę na trzech zapisach, więc jak mi wyskakuje błąd 12, to nie muszę wyciągać save'a z backupu, tylko ostatni wczytuję, który jest cofnięty w fabule o co najwyżej kilka dni simowych, a nie natście, bądź nawet kilka tygodni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
|
![]()
Dobry pomysł z tymi kilkoma zapisami, przynajmniej nie trzeba kombinować. Muszę też tak zrobić i jakoś się przyzwyczaić do tego błędu. ;]
![]() |
#407 |
|
![]()
Będziesz się musiała po prostu przerzucić na 'zapisz jako' oraz przyzwyczaić się do tego, że przy wychodzeniu gra się będzie pytała, czy na pewno chcesz bez zapisywania wyjść
![]() ![]() Ale ja jestem dziwna, więc tak mam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
|
![]()
hehe
![]()
![]() |
#409 |
|
![]()
Suomii spróbuj tego:
http://forum.thesims.pl/blog.php?b=221 I tego: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=55734 Co do drugiego linka, to można olać kwestię edycji plików uruchamiających grę, od którejś łaty EA sami wpadli na to by pozwolić grze na korzystanie z więcej niż 2GB RAM. Ja mam 4 GB RAM. Mam też 2 systemy operacyjne na jednym komputerze, mam Windowsa XP i Windowsa 7 64-bitowego. XP widzi 3,5 GB RAM, 7 widzi 4 GB. Pomimo nieco wyższych wymagań sprzętowych, Windows 7 lepiej radzi sobie z Simsami, niż Windows XP. Nie mogę jednak dać 100% gwarancji, że po wymianie systemu na Windowsa 7 64 bit, wszystkie problemy z Simsami znikną. Ja nie miewam od dawna błędów zapisu. Może to kwestia Windowsa, może faktu, że korzystam z porad z tych dwóch linków, a może dlatego, że zapisuję grę przez "Zapisz Jako...", a nie przez "Zapisz". Wszystkie moje zapisy są podwójne, np. Sunset Valley 1 i Sunset Valley 2. Dzięki temu mam kopię zapasową. |
![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
|
![]()
Dzięki Anie, w takim razie spróbuję. Na pewno po wymianie systemu wszystkie problemy się nie skończą, to oczywiste, przecież T3 jest tak zbugowane, jak nie wiem. Ja się tylko trochę boję, że coś schrzanię
![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|