![]() |
#412 |
Reputacja: 12
|
![]()
Kiedy ja ostatnio topiłam moich simów ?
![]() Ten obrazek (żródło - google)najlepiej oddaje moje emocje po tym , jak przypomniałam sobie o tym.
![]() |
#413 |
Reputacja: 10
|
![]()
Topienie było najszybsze, głodzenie trwało trochę dłużej... Ale nie zapomnę, jak moja ciężarna Simka z dwójki zeszła mi w łazience... Nie zapisałam tego oczywiście, ale to było takie groteskowo śmieszne
![]() ![]() A co do cmentarzy, to ja wybudowałam w trójce własny i jest na działce 40x40, płaska działka, bez żadnych udziwnień, wzorowana na typowych cmentarzach komunalnych. Do tego ma... 4 poziomy piwnicy z etażerkami z WP (te kamienne w stylu egipskim, lubię je ![]() ![]() A wracając do tematu, mam nadzieję, że w wodach dookoła lądu (miasto dowolne), nie utopi się nikt ważny... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#414 |
Guest
|
![]()
OMG, ja swoich cmentarzy nie robię... Ale zawsze lubię chodzić tam, jak umrze jakiś sim w rodzinie, znajduję skrawek ziemi i zaklepuje sobie miejsce do następnych członków rodziny
![]() A tak btw, jak miejscowy umiera, to automatycznie przenosi sie ejgo grób na cmentarzz, czy trzeba to zrobić samemu? : o Dobra, koniec offa... Z niecierpliwością czekam na wpis na blogu producenta o jesieni : ) |
![]() |
![]() |
#415 |
|
![]()
W dwójce, gdy zależało mi na szybkim uzyskaniu kilkunastu nagrobków, miałam taki sposób - robiłam osiem osób, budowałam im pomieszczenie bez drzwi, za to z kilkoma kominkami i wyłożone tyloma dywanami, na ile mi jeszcze starczyło kasy (czytałam gdzieś, że szansa na pożar jest większa, gdy przed kominkiem leży dywan). Simowie rozpalali ogień, grzebali sobie w nim, a wtedy wystarczyło już tylko ustawić najszybszy czas i iść po herbatkę - prędzej czy później robił się pożar i wszyscy umierali
![]() EOT |
![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
|
![]()
Omega, odnośnie umierających sąsiadów, to jeśli Twoja rodzina nie znała denata, to gra kasuje jego nagrobek. Jeśli rodzina znała zmarłego, to gra umieszcza jego nagrobek w mauzoleum. Wtedy klikasz na mauzoleum i wybierasz "zajmuj się zmarłymi". Otwiera się okienko z zawartością mauzoleum. Możesz wtedy ustawić nagrobek gdzie zechcesz, a nawet możesz zabrać nagrobek do domu
![]() ![]() Ale off-topujemy! Bany się posypią! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
|
![]()
Ja się kiedyś bawiłem w przydomowe cmentarze
![]() ![]() Teraz jestem grzeczny i zostawiam zmarłych na swoim miejscu ![]() ![]() A co do tematu też czekam na notkę o jesieni ![]() ![]() ![]()
![]() |
#418 |
|
![]()
To jeszcze takie szybkie pytanie - jeśli kliknę na skrzynce "znaj wszystkich", to nie muszę z nimi Sima zaprzyjaźniać, żeby mógł później wyjąć truposza z mauzoleum?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
|
![]()
Ja zawsze robiłam znaj wszystkich i potem ręcznie przesuwałam paski znajomości. Teraz pomaga mi NRaas Master Controller, nim szybciej i wygodniej można poznać i zaprzyjaźnić się z sąsiadami. Mam też NRaas Story Progression i on nawet bez znania sąsiadów podobno nie kasuje nagrobków. Osobiście nigdy tego nie sprawdzałam, bo moi ludzie i tak zawsze znają wszystkich, stare przyzwyczajenia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
|
![]() Cytat:
![]() Ja chcę info o kosmitach bo nic jeszcze nie wspomnieli, a jestem ciekaw ich działania ![]()
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|