|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Mam dwa komputery tzn. jedno stare ma 5 lat, a drugi tj. laptop niedawno kupiłam Lenovo y80. Podaję dane techniczne:
Stary komputer System: Windows 7 Ultimate Procesor: AMD Athlon (TM) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2,19 GHz Pamięć RAM: 3GB Type systemu: 64-bitowy system operacyjny Karta graficzna: Ati Radeon X1950 Nowy laptop System: Windows 8 Enterprise Procesor: Inter (R) Core (TM) i5-3210M CPU @ 2,50GHz Pamięć RAM: 12 GB Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny Karta graficzna: NVIDIA GTX 660M __________________________ Nawet nie wiem, która najlepiej gra i płynnie. Kto wie?
![]() Ostatnio edytowane przez JBronkar : 22.02.2013 - 23:02 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
Więc, mój komputer jest dosyć stary i wolny. Przez co muszę grać z wyłączoną pogodą (gdy tylko zaczyna padać tnie się tak, że nie idzie grać). Niedługo będę miał okazję kupić nowe części do kompa i mam pytanie : W co powinienem zainwestować ? Przy simsach liczy się głównie procesor, ale mam słabą kartę graficzną. Zależy mi głównie na tym, żeby jak jest włączone renderowanie zaawansowane i pada śnieg (to on najbardziej spowalnia grę) to żeby się tak nie cięło.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Witam, ostatnimi miesiącami w ogóle nie gram w The Sims 3 powód: słaba karta graficzna.
Obecnie zakupiłem kartę 8600GT Gigabyte 512 vram DDR2 czy ta karta poradzi sobie ze wszystkimi dodatkami chociaż na średnich ustawieniach bez ścinek ? Pozdrawiam _________ Ostatnio edytowane przez Damian : 22.05.2013 - 11:50 |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Jesteście wprost MEEEEGA pomocni. No to inaczej : chcę kupić kartę graficzną GeForce 210. Czy gra pójdzie bez ścinek na włączonym renderowaniu zaawansowanym ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
![]() Cytat:
http://www.nvidia.pl/object/product_geforce_210_pl.html GeForce 210 zapewnia ponad 10x wyższą wydajność1 niż zintegrowane rozwiązania graficzne Intela! Jeśli chciałbyś grać w takie popularne gry jak World of Warcraft, Spore lub Sims 3, to GeForce 210 jest kluczowym uzupełnieniem konfiguracji Twojego komputera PC. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
anizali - dzięki
![]() black - czytałem to, ale poczytałem opinie i fora i pisało tam, że karta nadje się głównie do oglądania filmów |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Nie wierz tym opiniom bo o mojej też tak twierdzili, że będzie ścinać, karta słaba i nadaję się do wyrzucenia. Jak się okazało śmigają wszystkie gry bez problemów, jeśli masz te minimum *z pudełka* 1,5 GB ram procesor 2,4 GHz to na pewno pójdzie.
|
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Nostradamus - powinno Ci chodzić płynnie
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
To zależy też jaki masz procesor i ile ramu
![]() Ale jak na kartę, to ta którą podałeś, jest nawet lepsza niż dobra moim zdaniem. Powinieneś być z niej zadowolony ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
procesor troszkę przysłaby na TS3, ale jak dokupisz ramu i tą kartę graficzną, to będzie dobrze
![]()
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 19 (0 użytkownik(ów) i 19 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|