Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.07.2010, 18:57   #1
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18
Domyślnie Odp: Problemy z misjami

Mam problem z misją we Francji. Mam znaleźć dziennik w Cheatau de Landgraab, tyle tylko, że nie wiem gdzie go szukać, bo większość pułapek jest nie do rozbrojenia. Znalazłam wejście za wielkimi głazami, ale tam potrzebny jest kamienny klucz uroku, który nie wiem gdzie się znajduje.

EDIT: Już nieaktualne
A jesli ktoś miałby ten sam problem co ja... Dziennik jest w szopie za domem- wymagany jest kamienny klucz w kształcie serca (albo dla leniwych klucz uniwersalny)

Ostatnio edytowane przez Charionette : 08.07.2010 - 19:09
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.07.2010, 13:58   #2
'Mu
Guest

Zwiedzając Chiny napotkałam simkę z rodziny Su, chętną oddać w moje łapki nadzwyczaj wymagające zadanie odnalezienie reliktu w grobowcu pod gorącymi źródłami (tego blokowanego przez 'największy głaz' w okolicy). Po przetrząśnięciu podziemi znalazłam poszukiwany relikt, po czym status zadania zmienił się na dziwaczną akcję. Zazwyczaj pojawiał się przycisk ~"oddaj relikt". Tym razem przycisk nosi nazwę : "Zadzwoń". Po wykonaniu telefonu zleceniodawca, czyli simka z rodziny Su przybiega do mnie. Wybieram akcję przekazania reliktu. Simki rozmawiają przez chwilę i.. tyle. Zadanie wciąż jest aktywne, a waza wciąż tkwi w moim wyposażeniu.
Kolejną niespodzianką jest widok 'złotej' opcji przekazania reliktu u wszystkich handlarzy w mieście (a może nawet wszystkich simów w Chinach?).

Dziwaczne, prawda? Jak w takim wypadku zakończyć zadanie?
Próbowałam już uruchomienia gry bez dodatków package, oraz ponownie zainstalowałam ostatniego patcha do Wymarzonych Podróży.

--edit-
Anulowałam misję
Po jakimś czasie pojawiła się ponownie, lecz od innego sima. Powodem problemów musiało być przejście zleceniodawczyni z wieku dorosłego w starczy. Przy kolejnej próbie zakończyłam misję bez problemu.

Ostatnio edytowane przez 'Mu : 16.07.2010 - 12:18
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.07.2010, 11:25   #3
Akya
Guest

Mam problem z misją w Egipcie.Jestem w komorze na targu i szukam wskazówek związanych z królową Hatszepsut. Ale utknęłam, i nie wiem jak wejść do tego pomieszczenia, które zaznaczyłam na czerwono: http://i32.************/2r26s6f.jpg

Przy okazji, ktoś wie gdzie znajduje się klucz do magazynu targowego nr 5?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2010, 23:42   #4
Master of Disaster

Reputacja: 26

Wybaczcie, że się powtarzam, ale nadal nie znalazłam rozwiązania: muszę dostarczyć pewnemu kupcowi 6 granatów jakości bardzo dobrej lub lepszej. Niestety, kiedy wracam do Twinbrook z wakacji, wszystkie owoce z Chin/Egiptu/Francji mi znikają. A nawet, kiedy już kupię dom wakacyjny, to z zakupionymi "egzotycznymi" owocami NIC nie modę zrobić, co strasznie mnie frustruje. No, mogę je włożyć do maszyny wytwarzającej "nektar" no i ten nektar wytłoczyć, ale to wszystko. Mam podstawę TS3, WP i Karierę. Co jest nie tak z moją grą?
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.08.2010, 10:25   #5
Shiro

Reputacja: 15

O ile pamiętam, egipska galeria jest u góry. Trzeba wejść po schodach w lewym lub prawym skrzydle (obojętnie, bo piętra są połączone).
Shiro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.08.2010, 18:38   #6
zolwik1397
Guest

Domyślnie Pieczec Sanktuarium Horusa

Mam problem ze znalezieniem tej pieczeci. Czy ktos wie gdzie mozna to znalezc?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.09.2010, 19:10   #7
Buddeh
Guest

Mam problem z misją we Francji gdzie trzeba zbadać piwnicę w jakimś domu zlecenie jest od jakiejś Lei czy coś takiego. Zchodzę do piwnicy i przechodzę do pokoju z trzema posągami i tu problem. Jak przejść do następnego pomieszczenie. rzwi są załańcuchowane, ale nie ma żadnego klucza. Przełącznika ani ukrytego przejśćia też nie ma. Proszę pomóżcie mi.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.09.2010, 07:24   #8
jane23
Guest

Domyślnie

Witam, mam problem z przejściem misji we Francji i będę wdzięczna za pomoc. Misja dotyczy przeniesienia szczątków do ukrytej komnaty grobowej ukochanej osoby. Szczątki pochodzą z pomieszczenia w ogrodzie pewnej rodziny. Nijak nie potrafię znaleźć tej ukrytej komnaty. Nawet na cmentarzu w skrzyniach.

Cytat:
Napisał Buddeh Zobacz post
Mam problem z misją we Francji gdzie trzeba zbadać piwnicę w jakimś domu zlecenie jest od jakiejś Lei czy coś takiego. Zchodzę do piwnicy i przechodzę do pokoju z trzema posągami i tu problem. Jak przejść do następnego pomieszczenie. rzwi są załańcuchowane, ale nie ma żadnego klucza. Przełącznika ani ukrytego przejśćia też nie ma. Proszę pomóżcie mi.

Jak chodzi o rodzinę Dutiel, to należy przesunąć ruchome posążki - jeden na środek czerwonego dywanu, a drugi na środek niebieskiego. A potem wystarczy pociągnąć za pochodnię z lewej strony drzwi

Ostatnio edytowane przez Starlight : 05.09.2010 - 10:10 Powód: post pod postem
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.09.2010, 10:52   #9
Owl Finch

Reputacja: 11

Nie jestem pewna, ale chyba na cmentarzu jest ukryty przełącznik, w ziemi. Gdzieś tam z tyłu cmentarza...
Owl Finch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2010, 22:31   #10
wasik18
Guest

Cześć jestem w Egipcie i muszę wejść do świątyni królowej ale nie wiem jak. Czy ktoś powie mi gdzie znajdę wejście??
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania