![]() |
#42 |
Reputacja: 10
|
![]()
Nie wiem kiedy wkleję nowy odcinek, lub czy w ogóle wkleję. Zepsuł mi się komputer i muszę korzystać ze starego laptopa, na którym nie mam simów. W ogóle na nim nic nie mam. Ostatnio ledwo czegoś dotkne, to zaraz sie psuje...yh
![]()
![]() |
#43 |
Guest
|
![]()
Świetnie napisane a zdjęcia rewelacyjne.
Szkoda tylko, że ta magia się tutaj wkradła....osobiście wolę kryminały bez dodatków fantastycznych. Nie zmienia to jednak faktu, że FS bardzo mi się podoba ![]() 10/10 |
![]() |
![]() |
#44 |
|
![]()
Dziekuję
![]() Prawdopodobnie w poniedziałek dowiem się, co się stało z moim kompem. Bardzo możliwe, że umarł śmiercią tragiczną i nie będe miała żadnych dodatków do simów. Jakby co... kolejne odcinki zamieszczać będę w dziale z twórczością pisaną. Mam nadzieję, że nie zapomnicie o moim FS i będziecie czytać mimo tego, że zabraknie zdjęć.
![]() |
#45 |
|
![]()
Zdjęcia
![]() Nie zobaczę Siroth'a? Gdzie jest najbliższy most?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
|
![]()
Sama też chciałabym go jeszcze zobaczyć... ale, jeśli nie da się odratować dodatków, to zanim ściągnę nowe... zrobie takie same postacie, to jednak trochę minie. Na szczeście zapisalam opowiadanie.
![]() |
#47 |
Administrator
Reputacja: 15
|
![]()
Tęskniłaś za mną
![]() Wiem, dawno mnie tu nie było, ale miałam taki sajgon, że nie miałam sił ani chęci by cokolwiek czytać. W końcu jednak wzięłam się za czytanie i nadrobiłam zaległości ![]() Widzę, że to znów fantastyczne opowiadanie a już myślałam, że będzie realistyczne ![]() Muszę przyznać, że mi się podoba ![]() ![]() Znów ładne simy ![]() ![]() Wyczuwam jakiś romansik na horyzoncie ![]() Czekam na kolejną część ![]()
![]() |
#48 |
|
![]()
Libby, pewnie, że się stęskniłam
![]() Zawsze milo widzieć twoje komentarze. Powiedzmy, że kolejny odcinek mam juz gotowy... musze go tylko przepisac na worda, ale nie wiem gdzie go wstawić, bo będzie niestety bez zdjęc. Więc... wkleić go tutaj (kiedyś tam dokleję zdjęcia) czy zrobic nowy temat w dziale z twórczością pisaną?
![]() |
#49 |
Guest
|
![]()
Tak przez parę dni się zastanawiałem, czy walnąć tu komentarz, no i ostatecznie przeważyła opcja, że tak.
Początek był bardzo klimatyczny. Dobrze oddana była ponura atmosfera menelskiej dzielnicy, której mieszkańcy alkoholem tłamszą myśli o beznadziei swego życia. Do tego te zdjęcia utrzymane w ciemnej, szaroburej kolorystyce... Zastanawia mnie tylko, dlaczego Zackowi tak łatwo udało się wejść do środka. Opis wszak nic nie wspomina o jakimś wytrychu ani czymkolwiek podobnym; sugeruje wręcz, że on sobie po prostu cicho nacisnął klamkę i wszedł. A dziwne byłoby trochę pozostawienie otwartych drzwi w tak niespokojnej okolicy... Choć główna bohaterka jest złodziejką, w dodatku zarabiającą w ten sposób niemałe pieniądze, to jednak wzbudza sympatię - po pierwsze, z racji swej niezbyt przyjemnej przeszłości (dom dziecka, ciągłe wykluczenie z grupy), po drugie zaś z powodu pragnienia diamentralnej zmiany swojego życia poprzez wejście na uczciwą drogę. Opis akcji pod domem Yasudy wydaje się być dobrze skomponowany, tak że niemalże czuje się tę atmosferę przyczajenia, a później gwałtowne przyspieszenie akcji w związku z nakryciem Lerii przez ochronę (Zack zapewne maczał w tym palce, ale i Siroth może być podejrzany - udaremnienie kradzieży i utrata przytomności przez bohaterkę niewątpliwie pomogły mu w realizacji planu). Muszę jednak przyznać, że jak dla mnie element magiczny mocno zaburzył strukturę tego FS. Nie jestem jakimś hiperracjonalistą, takie paranormalne numery nawet trochę mnie kręcą, ale tu weszły one... zbyt gwałtownie? Jakoś tak trochę ni z gruchy, ni z pietruchy. Krótko mówiąc: nie pasuje mi ta nagła ucieczka (wycieczka?) do innego wymiaru. Nie znaczy to wcale, że już skreślam tę historię. Przecież akcja tego FS wciąż ma szansę potoczyć się ciekawie... Wszystko zależy od Twojej wyobraźni. Gorąco zachęcam do dalszego pisania i pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#50 |
|
![]()
Tutaj, bo jest większa szansa na wklejenie Twoich zdjęć- jak przeniesiesz to do twórczości do amen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|