![]() |
#42 |
Reputacja: 10
|
![]()
Przepraszam, że tak się wcinam w temat, ale mam problem (trochę inny) właśnie z tym modem, więc chyba lepiej tu napisać niż zakładać nowy
![]() Otóż (kieruję się do tych, którym ten mod działa), sprawa wygląda tak: mam kilku-pokoleniową rodzinę w kilku domach, którą przeniosłam do innego miasta. Najstarsze pokolenie, które żyje to czterej bracia (każdy mieszka w innym domu ze swoją rodziną). Oczywiście ich drzewa genealogiczne się "zresetowały" po przeprowadzce, więc żaden z nich nie ma już w nim swoich pozostałych trzech braci i są dla siebie tylko znajomymi. Ściągając ten mod miałam nadzieję, iż przywrócę ich opcją Sim->Advanced->Family->Add Sibling. Niestety - nic się nie dzieje, do drzewa nie dochodzi żaden sim. I co zauważyłam? Że tak dzieje się tylko z simami z tej rodziny. Gdy np. chcę dodać mojemu simowi, zamiast jego brata, jakiegoś obcego sima - wszystko idzie cacy. A jak dodaję jego "byłego" brata to po prostu nie działa. I moje pytanie: dlaczego? Czy ktoś tak miał? Jeśli tak to byłabym wdzięczna za jakąkolwiek pomoc. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Reputacja: 11
|
![]()
Niestety nie wiem dlaczego się tak dzieje, ale... Wreszcie mi działa ten mod!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
|
![]()
Zgadza się, dodatki idą do documents and settings. Plik d3dx9_31.dll Idzie do Game\Bin w podstawce i w każdym dodatku\Akcesoriach.
Tak jak na obrazkach poniżej: ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Reputacja: 14
|
![]()
Czyli mam zrobić folder mods w moich dokumentach i dać tam pliki DCCache, Packages i Resource.cfg
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
|
![]()
Jeśli masz WP, to ważne jest też, jaką masz łatę. Bo to jest właśnie ten nowy sposób na wrzucanie plików packages (modów, fryzur itd) do gry. Ten sposób wszedł do gry wraz z instalacja Kariery i tych łatek, które wtedy wyszły. Stara metoda, to katalog Mods i plik resources lądowały w najnowszym dodatku, a plik d3dx9_31.dll wrzucało się tylko do Game\Bin w najnowszym dodatku. Wszystko zależy od tego jaką Twoja gra ma wersję. Wersja jest widoczna w Launcherze, na dole po lewo. WP musi mieć wersję 2.7, żeby działał nowy sposób.
EDIT: Tutaj jest poradnik, w dziale poradniki. Ale sądząc po ilościach odpowiedzi, mało kto tam zagląda. No chyba, że jakimś cudem, udało mi się wszystko jasno wytłumaczyć. http://forum.thesims.pl/showthread.p...20#post1298120 Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 02.09.2010 - 17:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
|
![]()
Mam taką wersję 2.0.86.002002
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
|
![]()
To za stara łata na nowy sposób. Musisz wstawić moda starą metodą, albo zaktualizować grę do 2.7 co najmniej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
|
![]()
A jak wstawiam moda starym sposobem to przy wczytywaniu jakiejś rodzinki gra się wyłącza. Czyli muszę zaktualizować grę?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
|
![]()
Sądzę, że tutaj nie chodzi o to, czy wstawiasz starą czy nowa metodą. Moim zdaniem tutaj chodzi o niewłaściwą wersję moda. Na stronie, z której go masz, powinny też być jego starsze wersje. Im nowsza wersja moda tym nowszej wersji gry potrzebujesz, więc musisz pobrać którąś ze starszych wersji NRaas'a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|