|
|
Zobacz wyniki ankiety: Co wolisz? | |||
budowac |
![]() ![]() ![]() ![]() |
55 | 42.64% |
wybierac dostepne parcele |
![]() ![]() ![]() ![]() |
74 | 57.36% |
Głosujących: 129. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ja najczęściej buduję, tylko jak brakuje pomysłów na dom to mebluje od nowa gotową parcelę.
Najczęściej robię tak, że wpisuję kod motherlode. Buduję dom jak mi się podoba i gdy skończę, używam kodu na ustalenie ile rodzina ma mieć pieniędzy, zostawiam ok. 2 tyś. na pierwsze rachunki, a potem Simy zarabiają a kasa idzie na wyjazdy, studia, jakieś spa i różne duperele ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
Szczerze powiedziawszy to buduję domy gdy mam czas oraz wenę, aby cokolwiek stworzyć. Ale też mieszkam w zwykłych domach, które są już w grze i czasami ściągam z internetu jak mi się coś naprawdę spodoba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Reputacja: 46
|
![]()
Właściwie to różnie. Jak nie mam ochoty na budowanie to wprowadzam rodziny do gotowych domów. Jeśli mam dokładny pomysł na jakiś dom to buduję. A jak znajdę coś ładnego na necie to pobieram
![]()
![]() |
#4 |
|
![]()
ŻADNEGO BUDOWANIA. Jestem kompletnie pozbawiona talentu w tej dziedzinie.
![]() Najczęściej wprowadzam rodziny do gotowych domów i przemeblowuję je tylko. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 39
|
![]()
To zależy. Czasem zbuduję mały domek, a potem - wprost proporcjonalnie z rozrostem rodziny - robię dobudówki i kolejne piętra (zazwyczaj kosztem ogrodu, niestety). Czasem (jak mnie ogarnie niechcica) wprowadzam rodzinę do gotowego domu, wtedy tylko ewentualnie zmieniam meble.
![]() |
#6 |
|
![]()
Jedną z rzeczy, którą kocham w tej grze, to właśnie możliwość budowania własnych domów. Oczywiście korzystam też z "gotowców", ale nie obejdzie się bez ich przebudowy lub rozbudowy.
![]() |
#7 |
Reputacja: 17
|
![]()
Dawniej byłem bardziej zorganizowany i zdyscyplinowany - budowałem naraz cały dom od podstaw, a teraz... Sam buduję, nigdy nie grałem w gotowcu lub ściąganym z sieci. Oczywiście w gotowcu grałem, ale u rodzin już będących w grze jak zaczynamy, np. u Ćwirów. Nadeszły czasy, że nie mam tylu godzin co dawniej i tyle ochoty... Zaczynam budowę i jej nie kończę - ostatnio zaowocowało to kilkoma nocami spędzonymi w igloo przez moją Simkę, którą zastała zima, a na parceli tylko garaż i ogrodzenie.
![]() ![]()
![]() |
#8 |
|
![]()
Jejku, zdecydowanie wolę zbudować swój dom. Co prawda przez długi okres czasu miałam w grze monstrualne ilości mebli, ozdób i innych elementów budowy, jednak tak spowolniło mi to grę, że zdecydowałam się wszystko usunąć. Przekonałam się, że można budować niesamowite budowle również z maxisowskich mebli. Planuję oczywiście pobrać niektóre, które uznaję za niezbędne, ale będzie ich o wiele mniej. Bardzo niekomfortowo gra mi się w już wcześniej zbudowanych domach, twórcy gry marnują dużo przestrzeni i kiepsko dobierają meble, które same w sobie są piękne, ale w połączeniu z innymi prezentują się paskudnie.
Na forum nawet znajdują się moje dwie budowle, jeszcze z czasów zawartości z internetu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Ja wole budować własne choć, baaardzo często wychodą mi klockowate i salony(przedpokoje też) są prawie zawsze za duże, ale nie zrażam się
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Ja nie mam talentu i kreatywności, by budować własne domy, nad czym ubolewam. Chodzi mi o samo stworzenie "szkieletu", fundamentów, bo meblować i dekorować uwielbiam, nad tym etapem mogę siedzieć i siedzieć, aż będę maksymalnie zadowolona z efektu. Dlatego zawsze wykorzystuję customowe domy z gry lub ściągam jakieś z sieci, zwykle usuwam w nich całe wnętrze do zera i urządzam według swojego uznania. Potem w trakcie rozgrywki w miarę potrzeb, kiedy rodzina mi się rozrasta dobudowuję np. piętro, pokoje, ale sama od podstaw stworzyć ładnego domu nie umiem.
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|