|
![]() |
#1 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
Ogólnie, jeśli będziesz każdego dnia usprawniać kurort o te życzenia klientów (lepsze jedzenie, więcej miejsc noclegowych, dodatkowe atrakcje) to następnego dnia kurort zyska np. pół gwiazdki więcej. Nie jest to bardzo skomplikowane, właściwie w troszkę ponad simowy tydzień można spokojnie dobić do piątej gwiazdki, a jak się troszkę zainwestuje na początku to już w ogóle. ![]() Na początku to troszkę nie byłam pewna czy wszystko jest ok, ale później z kolejnymi dniami wszystko robi się jasne i zrozumiałe. Jak np. goście narzekają na sprzątaczy, to trzeba zatrudnić ich więcej, albo lepszej jakości. Tak samo z jedzeniem, usługami w pokojach itp.
![]() Ostatnio edytowane przez ShiinaLP : 26.06.2013 - 13:39 |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
Nie wiedziałam w jakim temacie to napisać, ale wyszperałam coś ciekawego o nowym dodatku. Weszłam na forum NRaas'a, bo często tam chodzę, i trafiłam tutaj:
http://nraas.wikispaces.com/share/view/62964610 Są tam dwa linki do oficjalnego forum, oczywiście najpierw przestawiamy się na angielski\amerykański język: http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/689246.page http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/689285.page Już tłumaczę o co mi chodzi, da się oszukać grę i wstawić parcele do nurkowania do innych miast niż Isla Paradiso... Trzeba tylko wiedzieć jak. Teraz nie mam czasu tłumaczyć z angielskiego, poza tym to nie w moim stylu by tłumaczyć poradnik, którego najpierw nie sprawdziłam u siebie, a gry jeszcze nie mam... W każdym razie poradniki są tu dwa, jeden na skopiowanie gotowych stref nurkowania z IP, a drugi na budowanie własnych... A tu efekt (czyjś, nie mój): http://www.youtube.com/watch?feature...&v=hsZ8ogD5jwo |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
wpierw kod : testingcheatsenabled true, nastepnie kod buydebug a nastepnie enablelotlocking true
potem w skrócie - kopiujemy parcele do nurkowania, w wybranym miescie stawiamy pusty slot o wielkosci 64x64 i ustawiasz typ parceli na : parcela do nurkowania i umieszczasz tam skopiowana parcele. Może wyskoczyć jakiś syf, ale sie nie przejmujemy, potem sprawdzamy czy parcela wciaz ma typ ustawiony jako parcela do nurkowania. zapisujemy gre i wychodzimy do glownego menu by miasto zaladowalo sie od nowa. Po powrocie mamy funkcjonalna parcele do nurkowania ![]()
![]() |
#4 |
|
![]()
O, kurcze, to wspaniała wiadomość! Na pewno to przetestuję
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Na załaczonym filmiku o nurkowaniu w SV, nie widze dookoła tych wielkich glonow (wygladajacych jak jaś fasola z the sims 1) więc nie da sie ich wstawic?
Drugie pytanie: Czy te parcele podwodne da sie ustwiac jedna koło drugiej, w sensie ustawic je w szachownice bez pustego pola, bez pustej przestrzeni, żeby te głębiny były takie bardziej ozdobne i "pełne"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Ja jutro lub pojutrze będę miał już dodatek , pogram kilkanaście godzin (
![]() ![]() Twinbrook nie wiem , nie wydaję mi się by było można postawić je obok siebie. Ale jak parcele zwykłe się da , to też napewno będzie można , ale mówię , nie jestem pewien. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
A czy te kurorty, to normalnie można wstawiać do innych okolic?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Tak. Kurorty można wstawiać/budować w każdej okolicy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
tylko szkoda ze nikt do nich nie przyjedzie oprocz mieszkancow z tego samego miasta:/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Jeśli masz dodatek Wymarzone Podróże, to być może przyjdą turyści z trzech miast wakacyjnych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|