Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 29.12.2008, 21:56   #561
avenly

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Masz pytanie? Zadaj je tu!

Może masz w okolicy przedsiębiorstwa stare gazety i spleśniałe naleśniki ? Nic innego nie przychodzi mi do głowy...
avenly jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 30.12.2008, 11:39   #562
simswerka
Guest

A wiesz, że może ! Bo moja simka była głodna i poszła na chwilę do kuchni i wyjeła nalesniki ale skreślilam jej to i dałam żeby nadal pracowala. A gazety napewno byly stare
Ale przychodzi prawie codziennie taka stara babka i jej się wyświetla, że jest głodna
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.12.2008, 15:56   #563
Dancia
Guest

Question Restauracja na parceli Prywatnej

Wiem, że restaurację można mieć tylko na parceli publicznej, ale może istnieje jakiś kod, który umożliwi budowanie restauracji jako przedsiębiorstwa domowego.

Jeżdżenie na parcelę publiczną żeby sprawdzić funkcjonowanie restauracji jest irytujące, ładowanie parceli zajmuje mi dużo czasu. Chciałabym tego uniknąć.

Z góry dzięki za informacje.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.12.2008, 16:00   #564
yuppie
Guest

Jak masz przedsiębiorstwo domowe to możesz mieć chyba obojętnie jakie chcesz.
Ale to musi być twoje .
Tak mi się zdaje
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.12.2008, 17:40   #565
Łezka

Reputacja: 17

Z tym przedsiębiorstwem jest tak:
- Można mieć w domu jako (przedsiębiorstwo domowe) pseudo "restaurację", której tak w rzeczywistości zrobić się nie da myślę, że inne osoby potrafią, ale przy użyciu hacków bądź innych kodów, więc można w domu zrobić "cukiernię" sklep z daniami/potrawami ja raz tak zrobiłem robi się to tak: klika się na telefon wiecie co jest dalej mamy biznesik domowy i trzeba wygospodarować ciutke większe pomieszczonko i w nim oczywiście kasa fiskalna ale zamiast półek trzeba kupić w Tryb kupowania --> stoły --> półki/lady --> i wybiera się jakby taką oszkloną półkę która jest jak chłodziarka i tam wsadza się ugotowane potrawy przez siebie także nie można mieć tej kuchni wielkiej do potraw z restauracji tego gostka co sadza ani kelnera tylko taki sklepik z tą chłodziarką w niej jedzenie klienci kupują wychodzą i tyle. Mam nadzieję, że pomogłem.
stare 30.12.2008, 21:24   #566
simswerka
Guest

1. Założyłam przedsiębiorstwo w domu. Zauważyłam, że w telefonie lub komputerze przy opcji 'Nieruchomości' jest tradycyjnie 'kup dom letniskowy' i 'kup parcelę publiczną'. Ale jest też opcja 'sprzedaj własną parcelę'. Jak bym to wybrała to co? Straciłabym dom i trafiła do skrzyni rodzin?
2. I jeszcze wkurza mnie to, że jak kupię coś do mieszkania to idzie mi to w przedsiębiorstwo :/ tzn. jest takie coś w wydatkach w przedsiębiorstwie (bo miałam na zielono już) a teraz mam znowu na czerwono :/ jeśli rozumiecie o co mi chodzi bo kupiłam coś nowego do domu ;/
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.12.2008, 10:09   #567
zelkam

Co do tej opcji nie wiem. Ale zawsze gdy masz biznes na parceli mieszkalnej, wskaźnik finansow bierze takż pod uwagę domowe wydatki, np. kupienie nowego krzesla, rachunki. Łatwo się tego pozbyć, kup w innej rodzince jakąś drogą rzecz, daj ją simowi, który prowadzi biznes w prezencie. Następnie wejdź do rodziny sima prowadzącego biznes i sprzedaj tą rzecz, którą dostał w prezencie, następnie kup rzeczy do domu, lecz ich łączny koszt nie może przekraczać ceny prezentu.
zelkam jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.01.2009, 19:31   #568
justinea4

Mam pytanie czy można w jakiś sposób na parceli mieszkalnej stworzyć restaurację ? Strasznie mnie to denerwuje, że za każdym razem mój sim musi jechać na swoją parcelę publiczną i tam prowadzić biznes
stare 20.01.2009, 20:39   #569
Searle

Może to:

http://forum.thesims.pl/showthread.p...li+mieszkalnej ?

Albo to:

http://forum.thesims.pl/showthread.p...li+mieszkalnej ?

Ostatnio edytowane przez Searle : 20.01.2009 - 20:43
Searle jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.01.2009, 21:15   #570
Łezka

Reputacja: 17

Wiesz co Justinea4 gdybyś czytała co było napisane parę postów wyżej a dokładniej co ja napisałem nie musiałabyś zadawać tego pytania i pisać zbędnego posta. Nie ejstem zgryźliwy tylko przecież po coś to napisałem. No tak czy nie ?

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania