Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > Forum i Scena The Sims

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19.12.2013, 22:25   #581
La Tortura

Reputacja: 23
Domyślnie Odp: Co sądzisz o tym forum ?

właaśnie, dlatego po prostu kazdy uzytkownik musi się ogarnąć i zostawiać nawet krótki koemntarz tak jak don, mysle ze taka promocja nic nie da. chociaż w gazetce takie ocenianie ojsg byłoby bardzo fajne

La Tortura jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.12.2013, 08:26   #582
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Niestety problem nieaktywności pewnych działów i braku komentarzy dotyczy nie tylko fs i ojsg, ale także domów oraz downloadu. Spójrzmy na dział Anuli - wystawiła ona w tym roku 28 (!) nowych dodatków z czego jakikolwiek komentarz dostało... 6. Wybaczcie, ale nawet z największym zapałem każdy wreszcie sie podda, bo jaki jest sens robić coś jeśli czuje się, że to do nikogo nie trafia. Kiedyś (no z jakieś 4-5 lat temu) byle jaki dom dostawał minimum 2 strony komentarzy. Teraz to wynik trudny do osiągnięcia niestety. Simowa twórczość nie jest już tak popularna jak kiedyś. I albo każdy z nas sam postanowi to zrobić (i zacznie od siebie) albo trzeba się z tym pogodzić Reklamy nic nie pomogą
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.12.2013, 10:58   #583
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

Każdy chce promować OJSG, ale moim zdaniem większość tego jest robiona jak FS. Najlepszym OJSG (!!!) jest temat z historiami ani_ileśtam. Dlaczego, bo ona przedstawia jak żyją jej rodziny tworzone do gry, a nie tworzone pod samo pisanie. To przecież w FS treści powinno być więcej niż zdjęć, niestety, w większości OJSG również tak jest.

Promować można, noale :C

i tak, simowa twórczość też powinna być, jakieś domy czy coś.
stare 20.12.2013, 17:52   #584
Gold_Chocolate

Reputacja: 10

Ktoś wyżej napisał, że lepsze OJSG to takie, które ma pozy, dodatki, cuda wianki. To w takim wypadku, albo ja źle rozumiem ideę tego działu,albo nie wiem co. Przecież to miały być NATURALNE historię z życia naszych simów. Nie pozowane fotki i dopisywanie do tego historii bo to zdecydowanie podchodzi pod FS. Dlatego zupełnie nie zgadzam się z tym podziałem na lepsze i gorsze. Jedyne co tu mogę rozróżnić to ilość tekstu i jakość zdjęć o.O
A co do promocji to popieram pomysł Libby z promocją na facebooku, bo prawda jest taka, ze może to uderzyć również w nowych użytkowników, dużo skuteczniej niż tutaj, na forum. Do tego ktoś wyżej rzucił pomysł na recenzje. I to też jest genialny pomysł. W każdym numerze powinna znajdować się krótka recenzja jednego lub kilku odcinków OJSG i tak samo z działem FS. Reklamy w tych działach nic nie dadzą,bo jak nikt tam nie wejdzie to i tak ich nie zobaczy. Gazetkę czyta jednak szersze grono ludzi.
stare 06.10.2014, 07:23   #585
Weraxera

Reputacja: 10

Narazie jest spoko Wszyscy mili...
stare 17.11.2014, 08:21   #586
Irbis

Reputacja: 14

Widzę, że dyskusja w tym temacie dawno zamarła, więc czas ją ożywić

Powyższa dyskusja z przed niemal roku wciąż jest aktualna, chyba nawet teraz jest jeszcze gorzej. W w dziale ze zdjęciami simów z TS4, gdy zamieszczałam zdjęcia, zajrzałam do 13 innych tematów i skomentowałam zdjęcia, częściowo w odpowiedzi na komentarz zostawiony w moim temacie, a częściowo dla samego skomentowania. Wydawało mi się, że osoby u których zostawiam komentarz, odwdzięczą się tym samym, ale nic podobnego.
Od dawna już smutno jest na forum i zastanawiam się, czy są jakieś szanse na poprawę tej sytuacji? Czy tak jest tylko tutaj? I co właściwie się stało? Czy większość użytkowników wyrosła już z simowego życia?
Sądziłam, że po premierze TS4 forum ożyje. W końcu to nowa odsłona simsów, nowe simowe zajęcia do opisywania: nowe kolekcje simowych zbiorów i znalezisk, nowe kariery, nowe aspiracje itp., itd.. A tu nadal niewiele się dzieje
stare 17.11.2014, 09:39   #587
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Na innych forach dzieje się to samo. Tutaj widać to bardziej tylko dlatego, bo mamy niepotrzebnie dużo sub-for, w których giną te pojedyncze nowe posty. Poza tym jednak na polskiej scenie The Sims jest ogólnie pusto i wieje nudą. Czasy TS2 to to z pewnością nie są, ale co się dziwić. The Sims 3 podpadło wielu fanom, a TS4, mimo wielu zmian wciąż jest odgrzewanym kotletem, do tego wyraźnie kierowanym w stronę najmłodszych.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.11.2014, 18:59   #588
Irbis

Reputacja: 14

Szlachcic nawet gdyby czwórka była skierowana głównie do najmłodszych graczy (choć nie uważam, żeby tak było), to nie jest to przyczyną małej aktywności na forum. Pokazuje to bardzo dobrze przykład, który podałam, dotyczący komentowania zdjęć przez ludzi grających w tą samą grę i również zdjęcia zamieszczających. Po prostu większości osób nie chce się pisać komentarzy, choć jednocześnie chcą, żeby ich zdjęcia były komentowane.

Poza tym, jeśli ktoś lubi grać w simsy, a nie odpowiada mu trójka czy czwórka, zawsze może grać w starą, dobrą dwójkę. Mam teorię, że problem leży nie w tej czy innej odsłonie gry, ale w tym, że starsi gracze w większości po prostu wyrośli z zabawy w simsy. To jest niestety bardzo popularna przypadłość ludzi dorosłych - nie umieją się bawić, jeśli zabawa nie jest (w ich odczuciu oczywiście) wystarczająco dorosła
stare 17.11.2014, 20:01   #589
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

A moim zdaniem to właśnie jest jeden z powodów, dla których na forum jest głucho. Młodsi gracze wolą raczej skorzystać z facebooka, twittera albo pogadać ze znajomymi niż korzystać z for, których idea jest notabene sooo anno domini 2004 i tylko te największe wciąż się trzymają. Podobny efekt jest na polskiej scenie Tomb Raidera. Forum WOTR praktycznie martwe, ale facebook działa całkiem zacnie. Z kolei ci starsi poumykali z forum zająć się własnymi sprawami.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.11.2014, 17:07   #590
Gio

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Co sądzisz o tym forum?

Może ja dodam jak to wygląda z mojej perspektywy, jako osoby, która zagląda na to forum raz na ruski rok i to jedynie w celach towarzyskich.

Obydwoje macie rację, zgadzam się, że teraz większość graczy simsów jest dużo młodsza, niż to było za czasów dwójki (choć cały czas nie rozumiem ogólnego zachwytu nad tą częścią, ale widocznie pozostanie to dla mnie tajemnicą), a to forum po prostu im nie pasuje. Jest stare, brzydkie, nieatrakcyjne i jedynie starzy wyjadacze ogarniają co tu się dzieje.
A potencjał jest ogromny, wystarczy spojrzeć na liczbę odwiedzających - cały czas waha się koło 100. Naprawdę na wielu innych forach mogą tylko pozazdrościć takiego wyniku. Ale mimo tego, że ludzie tu zaglądają, to nie mają ochoty pisać. Bo trzeba się zarejestrować, bo jako gość nie mogę zobaczyć wszystkich tematów, a w sumie to po co mam się odzywać...

Podobnie jak Irbis, też myślałem, że po czwórce nastąpi renesans forum. Że znowu będzie masa domków i nowych fotostory. Ale brakuje ludzi, którzy by to zaczęli, pociągnęli. Brakuje kubussa, który wstawiał milion domków i inni chcieli być tacy jak on, brakuje inspirującego rudzielca, której FS było przyczyną powstania kilku innych itd. Forum przestało być miejscem kreatywnym, jest tylko bazą informacji o simsach. Nie jest już miejscem gdzie spędza się czas, tylko źródłem informacji.

I zgadzam się z tym, że z simsów się wyrasta - przetestowane na sobie Nawet jak sobie włączę to wychodzę z gry po pół godziny, bo to jest nudne, lepiej iść na miasto, albo porobić coś konkretniejszego A dziwne np. jest, że ja generalnie wyrosłem ze wszystkich gier komputerowych, nie tylko simsów, już mnie to po prostu nie bawi. Ale są przecież gry, przy których wiek nie ma znaczenia i starsi pykają w nie maniakalnie, więc przykład mojej osoby nie jest koniecznie miarodajny

Poza tym możecie modlić się o wstawiennictwo za forum do św. Jana Pawła II Na pewno nie zaszkodzi

Cytat:
Modlitwa o wstawiennictwo Jana Pawła II

Janie Pawle II nasz święty orędowniku,
Wspomożycielu w trudnych sprawach
Ty, który swoim życiem świadczyłeś
wielką miłość do Boga i ludzi
Prowadząc nas drogą Jezusa i Maryi
w umiłowaniu obojga, pragnąc pomagać innym.
Przez miłość i wielkie cierpienie ofiarowane za bliźnich,
co dzień zbliżałeś się do świętości.
Pragnę prosić Cię o wstawiennictwo w mojej sprawie...
Wierząc, że przez Twoją wiarę,
modlitwę i miłość pomożesz zanieść ją do Boga
Z ufnością w miłosierdzie Boże i moc Twej papieskiej modlitwy.
Pragnę przez Jezusa i Maryje
Za Twoim przykładem zbliżać się do Boga.

Ojcze nasz...
Zdrowaś Maryjo...
Chwała ojcu...
Gio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania