Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.11.2012, 15:54   #51
Malin

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Migawki z życia... czyli simowanie wg Malin.

Niebawem :> Dziś czyszczę Downloads, a mam naprawdę kupęęęęęę plików do przejrzenia ;/
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.11.2012, 16:14   #52
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Zgodnie z obietnicą, przeczytane

Beniamin jest strasznie wkurzający z tą swoją osobowością W sumie to niech się rozstaną, nie będę miał nic przeciwko. Judyta bardzo ładnie wyszła Ciekawe, jak to będzie z jej "chorobą" ;>
Właściwie tyle tylko mogę napisać
Pewnie powtórzyłem to, co było w poprzednich komentarzach xDD

Cytat:
im bardziej się o dziecko starali, tym mniej z tego wychodziło
na początku trochę dziwnie zinterpretowałem to zdanie Bardziej... dosłownie
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.11.2012, 20:10   #53
Malin

Pewnie się rozstaną, bo mnie też on wkurza, do lusterka zagląda zaraz jak wstanie z łóżka czy zejdzie z klopa ;/ I ciągle się kąpie ;// Co do Judyty, ja tu wyczuwam potencjał :> Nie jest najgorsza jako małe dziecko, więc mam nadzieję, że będzie dość ładna jak dorośnie A co do choroby to cicho sza :>
Cytat:
Napisał Mroczny Pan Skromności Zobacz post
na początku trochę dziwnie zinterpretowałem to zdanie Bardziej... dosłownie
Dlaczego za każdym razem, gdy czytam Twoje teksty, turlam się i płaczę ze śmiechu? xD Mroku Ty niedobry z włochatymi myślami!
stare 24.11.2012, 20:16   #54
Mroczny Pan Skromności

Jest głuchoniema, więc "cicho sza" jak najbardziej tutaj pasuje

Cytat:
Dlaczego za każdym razem, gdy czytam Twoje teksty, turlam się i płaczę ze śmiechu?
może to jakaś reakcja alergiczna? Ja płaczę jak sprzątam, bo mam alergię na kurz :<
stare 04.12.2012, 21:25   #55
Malin

@ up:
Cytat:
Napisał Mroczny Pan Skromności Zobacz post
może to jakaś reakcja alergiczna? Ja płaczę jak sprzątam, bo mam alergię na kurz :<
nie, to zdecydowanie nie jest reakcja alergiczna, no chyba, że tak chcesz to traktować :>

Wrzucam dziś nowe fotki. Zmniejszałam je "wagowo" ile się dało z uwagi na to, że jest ich dość sporo (zawsze zbiera mi się masa fotek i mam potem problem ;/), a nie chcę, żeby komuś zbyt długo ładowała się strona (znam ból wolnego łącza), jednak wydaje mi się, że strasznie na jakości nie straciły. Tak, czy siak, wciąż zachwycam się swoją grą i jak patrzę na zdjęcia ze starego komputera, to oczom nie wierzę widząc ten pikselozowo-rozmyty koszmar No ale do rzeczy.

Podczas wakacji Elżbieta miała sporo czasu, aby przemyśleć, czy chce spędzić życie u boku mężczyzny, do którego już chyba nic nie czuła, i który w dodatku jak powietrze traktował ich córkę. Trochę się wyciszyła, poznała wielu wspaniałych ludzi, a nawet poflirtowała z przystojnym tubylcem :> W tamtym czasie otarła się również o śmierć, gdy trzasnął w nią piorun! (chciała się nauczyć tańca w ogniu, ale akurat zaczął padać deszcz, anulowałam tę interakcję, ale ona tak stała, stała i stała... aż nagle trzasnęło! Myślałam, że ją zabiło, ale na szczęście przeżyła...)

Powrót z raju do rzeczywistości był bolesny. I choć miała więcej sił do zmagania się z przeciwnościami, nie było jej łatwo tak od razu rozstać się z Beniaminem. Nawet rady przyjaciółek nie przyspieszały jej decyzji.

Przełom nastąpił którejś nocy. Beniamin, wielbiciel wszelakich stworzeń futrzastych (to chyba jedyny jego plus) tak bardzo zaprzyjaźnił się z pewnym wilkiem, że... stał się wilkołakiem!

Jednak nawet ta okropna przemiana nie zmieniła nic w jego stylu bycia... T___T Nadal zakochany był w swoim odbiciu w lustrze!

Mała Judyta tak bardzo przestraszyła się wyglądu swego ojca, że wpadła w histerię i bardzo długo nie mogła się uspokoić.

To przesądziło sprawę. Elżbieta postanowiła definitywnie rozstać się z Benkiem, gdyż nie chciała narażać córki na niepotrzebne traumatyczne przeżycia i conocne stresy związane z przemianą Beniamina w potwora. Była bardzo tolerancyjna, ale takich wybryków natury nie zdzierżyła. Elżbieta była nieubłagana. To był koniec ich związku.

Nie była do końca przekonana, czy na pewno dobrze zrobiła... jednak uszczęśliwiona mina córki utwierdziła ją w tym przekonaniu.

Życie upływało im leniwie i w spokoju, ale Elżbieta zaczęła odczuwać w końcu samotność. Była dorosłą kobietą i miała swoje potrzeby. Chciała się z kimś spotykać, próbować poukładać życie. Nie czuła się stara i chciała jeszcze korzystać z życia.
Któregoś dnia obok jej domu przechodził niepozorny gość, którego nagle postanowiła zapoznać. To była spontaniczna decyzja, w końcu niewielu miała bliskich znajomych, a przyjaciółki powyjeżdżały na wakacje... Okazało się, że Lubomir 33 Kluczyk jest ciekawszą osobowością, niż jej się na początku zdawało. Powierzchownością również trafił w jej gust... Elżbieta oszalała na jego punkcie!

Było tylko kwestią czasu, kiedy młodzi wdadzą się w romans. Stało się to szybciej, niż ktokolwiek mógł się spodziewać. Lubek został stałym gościem w domu Elżbiety, zaprzyjaźnił się z Judytą. Był nawet swego rodzaju bodyguardem, gdy Elę nachodził Beniamin (kocham tę fotkę; nie dlatego, że jest specjalna, bo akurat jest zwyczajna aż do bólu, ale dlatego, że Lubomir naprawdę rzucił się na Benka kiedy ten przyszedł w odwiedziny : D Od wyprowadzki codziennie przyłazi nieproszony, wpycha się do domu i panoszy, mam go dość ;/ Wcześniej ci dwaj pokłócili się i pobili, ale to Benek dostał łomot : D No i któregoś dnia sytuacja poniżej naprawdę się zdarzyła, Lubomir zaczął szturchać Benka, a sądząc po obrazku w dymku, chodziło o Elżbietę ^^ Kocham tego zazdrośnika!):

Romans przerodził się w głębsze uczucie bardzo szybko. Elżbieta nie zwracała uwagi, że Lubomir jest sporo od niej młodszy. Była zakochana po uszy, z wzajemnością zresztą. Lubek też spragniony towarzystwa był...

Po pierwszej randce zainicjowanej przez Elżbietę, zaczął się prawdziwy maraton - umawiali się nawet dwa razy dziennie! Lubomir był niestrudzony. A tekst pewnej piosenki Sokoła i Pono, podczas randki miał w głowie jakieś 3 razy. Dobrze, ze Elżbieta miała swoje... auto Poniżej kilka fot z randek, było tego sporo, ale nie ma sensu wrzucać wszystkich:

To mnie rozwala, niezłe zbiegowisko Nie muszę chyba mówić, co działo się w budce fotograficznej ^^ ale to był wypadek przy pracy, bo Elka zaparkowała auto zaraz przy znaku drogowym i Lubuś nie mógł wsiąść ;/

A randki? Oczywiście każda z nich była tą wymarzoną

Aż któregoś dnia... Lubomir zaskoczył ukochaną na środku drogi. Mało romantycznie, ale tak zupełnie spontanicznie...

Reakcja była wiadoma Ślub zaplanowali oczywiście na sezon letni. Póki co, czekają na koniec zimy.

Tymczasem mała Judyta przestała być dzieckiem i wyrosła na nastolatkę!

Nie jest to jakiś szczyt moich wyobrażeń, ale nie jest taka zła Poniżej zdjęcie zaraz po przemianie:

I prezencik od mamy. Na takie urodziny należał się w końcu własny telefon z pakietem 1000 sms-ów do mamy

I tak już tylko jako ciekawostka: dwa psiaki, które Ela przygarnęła ze schroniska zaraz po wprowadzeniu do Kwitnących Wzgórz, odeszły z Mrocznym właściwie dzień po dniu...
Gremlin:

...i Korek (wiem, że niskie ściany, ale nie dałam rady zajrzeć do łazienki, a akurat tam Mrok musiał przyleźć ;/):

A jako, że Elżbieta nie wyobrażała sobie domu bez zwierząt, przygarnęła ze schroniska kolejną znajdę - kocicę, którą nazwała Alekto (od jednej z trzech Furii). Imię pasuje bezbłędnie, póki co, niszczy wszystko na swojej drodze ;]

Bonus:

Lubomir Kluczyk w pełnej krasie. Jestem w nim zakochana, uważam, że jak na miastowego jest boski. Te oczy koloru avady... Już nie mogę się doczekać, by się do niego dobrać przed lustrem ^^

Na dziś to wszystko. Wiem, że historia taka przeciętna, ale to tylko OJSG, a nie dział z FS Miało być więcej zdjęć z wakacji i ogólnie narobiłam ich masę, ale byłoby ich za dużo jak na jeden post. Chyba muszę wstawiać je częściej.... Ach, i jeszcze jedno. Na niektórych zdjęciach widać czarodziejską poświatę - to dzieło wiedźmy Eufemii Grosik, która jest przyjacielem rodziny i często odwiedza dom.
No to chyba tyle, pozdrawiam ^^
stare 04.12.2012, 21:41   #56
Laselight

Reputacja: 12

Benio nie jest zbyt poważny. Uwielbia nawet swój wilczy wygląd. Znarcyzowany Co się tak śmietnika czepia? Przecież Lubek na straży stoi.
Obleganie budki rządzi. Wszyscy mają ochotę na jedno.
Judyta jest ładna. Tylko nie może mieć charakteru po tym głupim B , którego imienia nie chcę pisać.
Nawet Mrocznego nie może zabraknąć.
Eli ładniej w poprzedniej fryzurze :c , ale z Lubka ciacho.
stare 04.12.2012, 23:26   #57
rudzielec

Reputacja: 10

Noo Lubek wygląda nieźle, jak na miastowego, maxisiaki się postarały huehue
Fajnie, że Ela zerwała kontakt z Benkiem, chryste, nie mogłam się już patrzeć na tego faceta T__T
Judyta wyrosła na ładną dziewczynę
MROKU PRZYSZEDŁ PO PSY?! aaa jak ja nie lubię takich chwil :<
swoją drogą, wcale bym się nie zdziwiła, jakby pod tym Mhrocznym ubrankiem krył się Chrupek xD
Apropo tej budki ze zdjęciami, bo nie wiem czy Ci kiedyś mówiłam... akurat tak się składa, że w tym samym lokalu mój Ivan też się bzykał xD pamiętam, że pod tą budką zgromadziło się chyba ze dwadzieścia simów plus Zadecka xD miałam niezły ubaw, jak ta stara raszpla próbowała się dostać do Ivana, żeby sprać go torebką i jej się nie udało bo nie dała rady przejść ahaha xD TEST PASSED!

apropo, ten tubylec z wakacji 33
stare 05.12.2012, 11:43   #58
Malin

Laselight - Beniamin jest koszmarnym narcyzem, to jego przeglądanie w lusterku doprowadzało mnie do szału. Cieszę się, że w końcu pozbyłam się go z domu. Chociaż tak właściwie też nie do końca. Nie przewraca mi śmietnika ani nie robi na złość, po prostu przychodzi jako gość, tyle, że włazi mi do domu bez powitania, ma aktywne wszystkie interakcje. Wpienia mnie to, bo się panoszy, włącza telewizor, korzysta z łazienki, wanny dla dwojga i ciągle muszę go żegnać, choć po kilku godzinach i tak wraca. I tak w kółko. ;/ To pewnie przez to, że jest przyjacielem na zawsze, ale jak to zmienić, to nie mam pojęcia ;/
Judyta nie ma charakteru po ojcu, już się przyjrzałam Wydaje się całkiem w porządku. A fryzury zmieniam Elżbiecie dość często, więc nigdy nie jest zbyt długo w jednej

Rudzia - ahahah, no to by było podobne do Chrupka xD Zwłaszcza przychodzenie w takich momentach, jak korzystanie z łazienki xD
Dobrze wiedzieć, że Ivan w tym samym miejscu zaliczał panienki xD Teraz ten lokal ma jakąś historię, hahah xD zawsze będzie mi się już z tym kojarzył. Bardzo lubię to miejsce, najczęściej tam się właśnie wybieram, ewentualnie do "Mrocznej Krypty". Inne miejsca baaaardzo rzadko odwiedzam. A Zadecka wymiata xD To babsko jest niemożliwe! Aż dziwne, że zwątpiła w dostaniu się do Ivana.
Tubylec z wakacji ma na imię Makary (nazwiska nie pamiętam), gdzieś go tam Elka ma w znajomych i nawet chciała zaprosić do siebie na kilka dni, ale teraz, gdy jest Lubomir, to trochę się obawiam, bo są sobą zauroczeni (ach, ten wakacyjny klimat ) i nie wiem, czy bym upilnowała, gdyby zebrało mu się na czułości Chociaż... nie wykluczam tej opcji z zaproszeniem

Dzięki dziewczyny
stare 05.12.2012, 12:22   #59
Cytryśnia

Reputacja: 12

Jak pisałaś Lubuś czytałam Lubiś
Całkiem fajny odcinek, bardzo dobrze że tego Brenka-sarenka się pozbyłaś, oby tylko nie chciał dostać praw do córki :<
to zdjęcie jest bardzo ładne *.* http://i1048.photobucket.com/albums/...emi83/14-3.jpg
Ela rzeczywiście bardzo lubi zwierzęta ale ten kot... Jest jakiś dziwny z wyglądu
ciekawe co będzie dalej
stare 05.12.2012, 17:20   #60
Mroczny Pan Skromności

Kosiarz wcale nie jest aż tak Mroczny
Dobrze, że Benek został sam. Może w końcu zda sobie sprawę, że z lustrem to nie to samo, co z kobietą Judyta całkiem nieźle wygląda, a o Lubomirze ze względów wiadomych się nie wypowiadam .
Ogólnie fajnie się toczy Twoja gra. Czekam na kolejne relacje
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania