Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.04.2011, 07:56   #1
Saheli019
Guest

Domyślnie Odp: The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje

@up @up Nie zapominajmy,że dla niektórych rodziców ( dla niektórych-żeby nie było,że dla wszystkich) dziecko to ozdoba,którą mozna pochwalić się przed znajomymi. Wiem,bo pracowałam w przedszkolu i widziałam jak rodzice traktowali dzieci. Teraz to nie rodzice wychowują dzieci tylko szkoła i telewizja. Dowód: gdy chodziłam do liceum jeszcze wychowawczyni po zebraniu rodziców powiedziała mi i koleżance,że matka jednego z moich kolegów(który był straaaasznym rozrabiaka,że tak delikatnie powiem) na wieść,że jej synek sprawia problemy z wyrzutem stwierdziła "To jak pani wychowuje mojego syna,co? Szkoła powinna go uczyć dobrego zachowania'-litości a matka powinna tylko dawac jeść i kupowac ciuchy?

Moim zdaniem sex w TS i tak jest pokazany w tak delikatny sposób jak to tylko mozliwe,więc nie wiem o co ludzią chodzi. TS3 są dozwolone od 12 lat a graja w nie dzieci poniżej tego wieku tak samo jak w gry +16 i +18,bo rodzice czasami dla świętego spokoju kupia gre dziecku.

TS3 Pokolenia pewnie i tak kupię lub zdobedę w inny sposób mimo,że będzie wybrakowana w kilku kwestiach,ale naprawdę twórcy powinni ta gr rozbudowywać bo dzieci nie są głupie. Monika Richardson sama przyznała kiedys w wywiadzie,że jej dzieci po obejrzeniu jakiegos tam programu pytały co i jak i im wszystko wytłumaczyła.Skąd się biora dzieci,jak kobieta rodzi i była dumna,że jej dzieci są oświecone. Może jakby każdy rodzić wyjasniał dzieciom co i jak i od kiedy takie żeczy wolno i jakie moga być tego konsekwęcje nikt by się nie wkurzał na sex w grze...pod kołdrą z której lecą serduszaka...( scen bardziej cielesnych sama bym zabroniła)

Edit. Dobra juz kończe ten temat bo nie chce być zbanowana....
Edit2: Jestem za tym by do polskich szkół sprowadzono lekcje o życiu w rodzinie,a nastolatka w wieku większego zainteresowania sexem(14-17) daać lalki jak w Ameryce. Niech se taki nastolatek przez dwa tygodznie wstaje w nocy do karmienia i przewijania a odechce mu si e zabawy w lekarza...

Ostatnio edytowane przez Saheli019 : 14.04.2011 - 08:00
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.04.2011, 08:18   #2
Chryzantem Złocisty
Guest

"żeczy" "konsekwęcje" - Saheli ty chyba żartujesz...mam nadzieję,że tych dzieci w przedszkolu nie uczyłaś ortografii

The Sims jest grą,moim zdaniem,skierowaną głównie do młodszych graczy.to oni namawiają rodziców,by zaraz po premierze im kupić nowy dodatek,akcesoria,i to oni napędzają cały popyt.starsi gracze najczęściej pobierają dodatek z internetu,sprawdzają,i jeśli im się spodoba,to go kupują.
Poza tym dajcie spokój,gdy słyszę jak 5-letni bachor chwali się kolegom "muszę iść do domu zwalić gruchę" to mi włosy dęba stają.dla nich pewnie śmichy-chichy simów pod kołdrą są żałosne i komiczne.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 09:16   #3
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

A widzieliście nowy screen? Widać tam nowy plac zabaw z tymi huśtawkami z OŻ. Już nie mogę się doczekać tego dodatku.
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 09:38   #4
Ejak

Reputacja: 10

Tak ten plac zabaw, wygląda świetnie. Zdjęcie nowe, choć o tematyce starej. Ciekawy pokój.
stare 14.04.2011, 09:58   #5
Owl Finch

Reputacja: 11

Łaaaaa ale się cieszę, że będą randki i te place zabaw w parku to też dobry pomysł, bo tak to było trochę nudnawo będąc dzieckiem w miejscu publicznym...
Owl Finch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 10:00   #6
hellraiser
Guest

Fajne zdjęcia. Chociaż te bajkowe meble mi się zbytnio nie podobają, to na pewno spróbuję urządzić nimi pokój dla dziecka. Jakoś styl baśniowy typu smoki i królewny mi nie pasuje.
A plac zabaw jest super. Przynajmniej będzie czym zapełnić takie place zabaw, bo teraz to tak mało nieco tych przedmiotów. I na tym zdjęciu starsza babka z laską, ma skarpetki do sandałów, polski akcent jednak jest <ok>
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 10:07   #7
kaka123

- Dodatek nie wprowadzi nowego miasta. Do gry zostaną dodane jednak nowe parcele, jest ich ok. 10. Nie zostaną wprowadzone też tzw. królicze nory, czyli miejsca i budynki, których nie możemy oglądać od wewnątrz.
- Pojawią się kręcone schody i nowe rodzaje okien.
- Pojawi się nowy zawód - opiekunka do dzieci. Rodzice w określonych dniach będą przyprowadzać do naszego sima swoje dzieci, byśmy się nimi zajęli. Dodatkowym wyzwaniem w tym zawodzie będą szczególnie niegrzeczne dzieci, które mogą robić nam psikusy. Nowa cecha dla simów - "Opiekuńczy" - będzie idealna do tego rodzaju pracy.
- Simowie mogą zdobywać nowe umiejętności, np. przy zestawie chemicznym.
- Gdy nastolatkowie zostaną przyłapani na wybrykach, mogą uniknąć kary, jeśli będą mieć wyprodukowany przez siebie wcześniej zestaw "Ninja Vanish-Potion", który pozwoli im się teleportować w inne miejsce.
- Gdy sim zacznie nagrywać coś kamerą wideo, gracz będzie widział wszystko z perspektywy sima. Nagrane filmy są przechowywane w postaci kaset i można je w każdej chwili odtworzyć w telewizorze simów.
- Wymyślony przyjaciel jest "postacią specjalną" dodatku Pokolenia. Ma kolorowe ubranie, wyróżniające się buty, a nad głową świecącą "żarówkę", poza tym jest bardzo dowcipny. Dzieci mogą mieć wymyślonego przyjaciela, gdy wystarczająco dużo czasu poświęcą na zabawę ze zwykłą lalką, która się w takiego przyjaciela zmieni. Z wymyślonym przyjacielem dzieci mogą się bawić, robić bitwę na poduszki itp. Wymyślony przyjaciel może się zmienić w zwykłego sima po wypiciu specjalnego napoju.
- Simowie mogą mieć sny i koszmary. Koszmary pojawiają się przeważnie wtedy, gdy wcześniej sim usłyszy jakąś straszną historię opowiedzianą przez innego sima.
- Zjeżdżalnie mogą być ustawiane w ogrodzie, mogą korzystać z nich wszyscy członkowie rodziny.
Źródło - Wirtualne Simy. (Ciągle ludzie publikują newsy, a na każdych jest praktycznie to samo.

anie 1981, a jakbyś nie miała patrzeć na dzieci i jakby ta gra była od np. 18 lat, to co byś powiedziała na temat ciąży u nastolatki?
To wina rodziców i tyle. Jest wiele takich matek, które bronią swoje dzieci jak ta kolegi Saheli019. Też pamiętam z wywiadówek, jak rodzice przeklinali na nauczycieli, że są idiotami, a ich dzieci aniołami, których żaden z nich nie docenia. (No wiecie... Sami geniusze).
Rozumiem twórców. Nie chcą łamać, niektórych przywilejów, bo straciliby wiele fanów i kasy przy okazji. Na dodatek fanatycy katoliccy zrobiliby aferę.
kaka123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 10:17   #8
Owl Finch

Reputacja: 11

Oooo no jeszcze lepiej, kurdę. Nie dadzą nowego miasta, jedynie 10 nowych parceli. Super, gdzie ja niby mam to pomieścić?
Owl Finch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 11:10   #9
anjanka

no dokładnie gdzie to wszystko pomieścić? ja gram w SV i tam miejsca nie ma...musiałam dom Alto wyburzyć żeby wstawić dyskoteke u Gienka :/ dobrze by było gdyby juz EA umieściło te 10 miejsc...

Ten plac zabaw jest super ciekawe gdzie go umieścili bo napewno nie tam przy fontannie i juz kolejna nowa fryzura hmm co prawda nie na mój gust

Ps. mam pytanie czy jak piszecie na forum albo jak czytacie to u was na kompie jest godzina np 13.25 a na poście 10? czy tylko ja tak mam

Ostatnio edytowane przez anjanka : 14.04.2011 - 11:20
anjanka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 11:25   #10
Searle

Cieszę się, że nie będzie nowego miasta, bo kocham moje Sunset Ale faktycznie miejsca już w nim nie ma

Hm... ciekawe z tymi miksturami - czyli coś na wzór soków z CPR? Na pewno będzie coś na dobry nastrój.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 8 (0 użytkownik(ów) i 8 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania