Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.04.2011, 11:29   #1
anjanka

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje

a ja sobie nie wyobrażam jak bedzie ten przyjaciel wyglądał...czy bedzie można się go pozbyć jak się znudzi ?
Siedem Osiem - Myśl o swoim losie
Dziewięć Dziesięć - nie dla Ciebie sen
anjanka jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.04.2011, 11:38   #2
Scheiße

U mnie chyba tylko 2 parcele by się zmieściły

Cytat:
Napisał anjanka
Ps. mam pytanie czy jak piszecie na forum albo jak czytacie to u was na kompie jest godzina np 13.25 a na poście 10? czy tylko ja tak mam
Wszyscy tak mają

Ostatnio edytowane przez Scheiße : 14.04.2011 - 11:40
Scheiße jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 11:41   #3
anjanka

a ja bym musiała pozbyć się rodziny alto i laangbardów (nie wiem jak sie pisze ich nazwisko nigdy nie zapamietam he) chociaz alto nie bo tam mam dyskoteke u Gienka
stare 14.04.2011, 12:25   #4
Saheli019
Guest

Chryz gdy szybko pisze ujawnia się moja dysgrafia,a że wzystko mi podkreśla to nie zauważam co jest źle napisane.

Gra zapowiada się ciekawie.TYlko jak ja pomieszczę nowe parcele w swoim mieści?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 12:32   #5
SuperMiss16
Guest

A ja się cieszę, że opiekuna to naprawdę będzie profesja! Ciekawe, czy dodadzą wtedy nowe nastrójniki, np. że jest zmęczona dziećmi, albo kocha te małe bachorki Wprawdzie szkoda, że nie wprowadzą nowego miasta, no ale te 10 budynków to nie będą "królicze nory". Jestem też ciekawa, jak załatwią sprawę z randkami...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 12:59   #6
kaka123

Miejsca jest bardzo mało i wkurza mnie jak ci z EA gadają, że miasta są naprawdę wielkie, i że gra ma peełnoo możliwości. Mówić sobie każdy może. Zawsze obiecują i tylko na tym się kończy dobroć z ich strony. Denerwujące jest też to, że często odpowiadają na pytania zbyt niejasno. Np.
"
GamePlanet: Wielu fanów ma nadzieję na wprowadzenie do gry pór roku, zjawisk pogodowych oraz zwierząt. Czy któryś z tych tematów będzie występować w Pokoleniach? Jeśli nie, to dlaczego?

Ryan Vaughan: Dodatek The Sims 3: Pokolenia skupia się głównie na samych simach - kim są i jak w każdym etapie życia na siebie oddziałują. Np. bardzo chcieliśmy, by simowe dzieci żyły w swym własnym, wyimaginowanym świecie. Rzeczy, które dzieją się w ich umyśle, niekoniecznie współgrają ze światem zewnętrznym. Każdy etap życia pokazuje jak sim w tym danym etapie się czuje, co przeżywa, jakie ma pragnienia, obawy itd."

Nie odpowiedział na zadane pytanie tylko zaczął mówić o wiadomych nam rzeczach, które będą realizować w dodatku.
Ten przykład może lipny, ale jest wiele takich wywiadów.
Nie dość, że nielogicznie czasem odpowiadają, to jeszcze potrafią tylko wychwalać swoją pracę. Bywało nawet, że jak ktoś się ich zapytał o coś, co było raczej wadą gry zmieniali temat.
Oczywiście pomijając to, że robią wiele wkurzających rzeczy jestem im wdzięczna, że tą grę jeszcze tworzą, choć wiem, że tylko dla kasy.
kaka123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 13:28   #7
Chimcharo
Guest

Na oficjalnym profilu polskiego The Sims 3 można zadać pytania odnośnie Pokoleń.

Uzyskane jak dotąd odpowiedzi:
- Wozki dla blizniat - niestety sa tylko pojedyncze, wiec w przypadku blizniakow, oboje rodzice musza z nimi spacerowac
- Niestety nie mamy nowego miasta w Pokoleniach - jest za to kilka nowych miejsc (np. park z placem zabaw dla dzieci) i kilka nowych domow - w gtym dom wygladajacy jak dziecięcy dom dla lalek!
- Pojawilo sie kilka nowych uczesan, rowniez krecone dlugie wlosy.
- Szkoly z internatem - dostepna jest szkola sportowa oraz dla hipisów Kiedy nasz Sim wyjezdza do szkoly nie mozemy nim za bardzo kierowac, tylko wtedy, kiedy przyjezdza w odwiedziny do domu
- Mozliwe sa wycieczki na piknik - z koszem piknikowym - do parku lub na plaze. Dodana jest tez nowa interakcja piknikowa dla naszych Simow: wspolne ogladanie gwiazd
- Mozemy wchodzic w interakcje z naszym wymyslonym przyjacielem - np. urzadzic bitwe na poduszki. Co ciekawe, wymyslonego przyjaciele widzi tylko ten Sim, ktory go sobie wyobraza, pozostali go nie widza...

Źródło: Facebook

Wszystko skopiowałem, żeby jeszcze w czymś przypadkowo nie namieszać
Myślę, że te informacje są na tyle wiarygodne, że możemy w nie wierzyć, w końcu to oficjalny profil The Sims na Facebooku

EDIT:
Heh, dochodzi nowych odpowiedzi
- Pojawia sie laski dla starszych osob (wiem, że wy o tym wiecie, ale nie było do końca pewne, czy to nie aby jakaś dekoracja trailera - taki dopisek ode mnie ;3)
- W przypadku interakcji z wymyslonym przyjacielem, czy to bitwa na poduszki, czy inna zabawa, "wzmacniamy" jego obraz - dodajemy kolorow, wyraznych konturow
- myslony przyjaciel wyglada troche jak narysowany - i to przez nastolatka, wiec nie jest to idealnie narysowana postac - troche poskladana z kilku elementow, troche kanciasta...

Tutaj pojawia się zbieżność z tym co mogliśmy wcześniej przeczytać o tych zmyślonych znajomych (chodzi mi o lalki). No cóż już wkrótce się dowiemy prawdy

Ostatnio edytowane przez Chimcharo : 14.04.2011 - 13:57
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.04.2011, 14:12   #8
Scheiße

Mozemy sie zareczac na piknicu - wtedy mężczyzna wyciaga pudelko z wielkim blyszczacym pierscionkiem z kosza piknikowego.

Mozna miec tylko jednego zmyslonego przyjaciela dla kazdego Sima.

Kiedy Sim idzie do internatu nie widzimy co tam robi.

Naszego wymyslonego przyjaciela nie mozemy kontrolowac jako oddzielnego Sima - on funkcjonuje tylko w parze z Simem, ktory go sobie wyobraza. Taki Sim moze wchodzic w rozne interakcje z swoim wymyslonym przyjacielem, moze tez zechciec, zeby sobie poszedl.

Nie ma prawdziwej alternatywy dla rowerow - sa jedynie wozki dla dzieci i 2 nowe auta.

Nie mamy wplywu na to, kiedy Sim ukonczy nauke jak i na to, co robi w jej trakcie.Po ukonczeniu szkoly, w zaleznosci od jej rodzaju, Sim zdobywa specjalna umiejetnosc - np. odznaczenie szkoly wojskowej.

W Sims 3 Pokolenia sa nowe modele okularow - m.in. wysadzane blyszczacymi kamieniami

[Po ukończeniu szkoły z internatem] Sim wraca z dyplomem do swojej rodziny, ubrany w toge.

W tym dodatku nie umyjemy dzieci w umywalce...

Dzieci nie moga czarowac - moga sie przebierac i bawic w roznorodne przygody w domku na drzewie, w swoim magicznym, wymyslonym swiecie.

Na zakonczenie szkoly jest ceremonia, z podrzucaniem czapek itp. Simowie przebrani sa w togi, otrzymuja dyplomy. Ale mlodsi Simowie moga urzadzic przyjecie w domu pod nieobecnosc rodzicow.

Naszego wymyslonego przyjaciela mozemy przeksztalcic w prawdziwego! Trzeba podac specjalnie przygotowany eliksir. Po jego wypiciu nasz "przyjaciel" staje sie normalnym Simem i dolacza do rodziny. Ale mozemy tez z powrotem zamienic go w przyjaciela wymyslonego.

To zalezy - kazdy wiek ma w tym dodatku ogromna ilosc przezyc i rzeczy do zrobienia, ciezko powiedziec, ktory etap jest najbardziej rozbudowany.

Źródło: Facebook
stare 14.04.2011, 14:58   #9
anjanka

hmm ciekawe ciekawe...a o randkach nic?
stare 14.04.2011, 15:39   #10
Scheiße

@up pamiętam, że coś mówili niedawno.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 12 (0 użytkownik(ów) i 12 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania