Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02.07.2009, 21:52   #641
ultraviolence

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Masz pytanie? Zadaj je tu!

1. Wezwij wszystkich, niech przyjdą. Potem odwołaj obecnego kasjera od obowiązku kasowania towarów i przydziel jego pracę nowemu.
2. Na to Ci nie odpowiem, bo jeszcze nie próbowałam
3. Tak. Musisz tylko kupić odpowiednie fotele, które to umożliwią (znajdują się one tam gdzie krzesła, kanapy i łóżka, w grupie "różne").

@up: Chupa_Chups mnie wyprzedziła
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.07.2009, 10:04   #642
Mere
Guest

No tak trzy

Ok, dzięki wam obojga!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.07.2009, 14:03   #643
kavala
Guest

Czy jeśli założę własny biznes na parceli publicznej, zamiast w domu, to będę mogła odwiedzać tę parcelę innymi rodzinami i będzie ona funkcjonować tak jak inne parcele publiczne?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.07.2009, 16:28   #644
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Cytat:
Napisał kavala Zobacz post
Czy jeśli założę własny biznes na parceli publicznej, zamiast w domu, to będę mogła odwiedzać tę parcelę innymi rodzinami i będzie ona funkcjonować tak jak inne parcele publiczne?
Tak. Nawet będzie przynosiła właścicielom zyski
stare 07.07.2009, 08:51   #645
kavala
Guest

A czy można zrobić dwukrotną opłatę za wstęp? Np, wstęp na plac zabaw, a póżniej jeszcze płatne toalety?

Jak się zdobyawa gwiazdki zaufania gdy się ma urządzenie biletujące? Gdy sprzedaję towar, to jest opcja sprzedarz i gwiazdki szybko przybywają, a gdy się tylko pobiera opłatę za wstęp, to gwiazdki mi w ogóle nie lecą...

I jeszcze jedno. Czy żona właściciela przedsiębiorstwa na parceli publicznej, moze tam jechać zamiast niego i zarządzać pracownikami?

Ostatnio edytowane przez kavala : 08.07.2009 - 00:53
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.07.2009, 16:34   #646
ultraviolence

Cytat:
I jeszcze jedno. Czy żona właściciela przedsiębiorstwa na parceli publicznej, moze tam jechać zamiast niego i zarządzać pracownikami?
Wydaje mi się, że jeśli ma duplikat aktu własności w wyposażeniu, to tak... Ale nie sprawdzałam, więc nie jestem pewna w stu procentach.
stare 11.07.2009, 11:50   #647
Mermaid_
Guest

Cytat:
A czy można zrobić dwukrotną opłatę za wstęp? Np, wstęp na plac zabaw, a póżniej jeszcze płatne toalety? (...)
Sądzę, że Simowie nie "wyczują", ze to urządzenie jest do placu zabaw, to do toalet, więc chyba najlepiej zrobić jedno . Ale dwa się mogą przydac urządzenie biletujące, gdy np. jest duża kolejka do I urządzenia, wtedy Simowie przechodzą do drugiego, ale tak naprawdę, to moim zdaniem na jedno wychodzi, czy masz jedno urządzenie czy dwa .
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.07.2009, 21:20   #648
ultraviolence

A ja mam pytanie odnośnie jednego z moich simowych biznesów Na jednej parceli mam zarówno restaurację, jak i mini-park rozrywki. W restauracji płaci się normalnie, a jeśli jakiś sim ma ochotę się trochę rozerwać, musi przejść przez tą maszynę z biletami. Wszystko jest okej: pracownicy nakłaniają do kupna biletu, po czym simowie przechodzą na teren parku, pokręcą się momencik wkoło kasy i wychodzą.... Dlaczego? Od razu mówię, że dojście jest do wszystkiego, więc w czym problem?
stare 17.07.2009, 08:31   #649
Sonia123SIMS
Guest

Post Odp: Masz pytanie? Zadaj je tu!

Hmmmm....
A masz przejście? Ja też mam WB i zatrudniłam kasjerkę ale nie mogła przejść do kasy bo nie było dużo miejsca i się nie mieściła Musiałam wpisać kod i ją przenieść

Aha jeszcze dwa pytania... Tylko trochę z innej beczki...Sory że zadaje je tutaj ale nie wiem gdzie...
1. Czy wasz sim-nastolatek miał trądzik jak za długo leżał na słońcu? Jeśli tak, jak go wyleczyć?
2.Mój sim stał się nastolatkiem. Niestety nie wyskoczyła mi ta tabelka "Czego pragnie w życiu?" i teraz sim jest już dorosły, ale nadal ma pogoń za dorosłością
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.07.2009, 09:55   #650
ultraviolence

Cytat:
Napisał Sonia123SIMS Zobacz post
Hmmmm....
A masz przejście? Ja też mam WB i zatrudniłam kasjerkę ale nie mogła przejść do kasy bo nie było dużo miejsca i się nie mieściła Musiałam wpisać kod i ją przenieść
Nie chodzi mi o zwykłą kasę, ale o tę maszynę do wydawania biletów. Miejsca jest sporo - zarówno w parku, jak i wokół biletownika(?), więc to nie to, niestety.
Cytat:
Napisał Sonia123SIMS Zobacz post
Aha jeszcze dwa pytania... Tylko trochę z innej beczki...Sory że zadaje je tutaj ale nie wiem gdzie...
1. Czy wasz sim-nastolatek miał trądzik jak za długo leżał na słońcu? Jeśli tak, jak go wyleczyć?
2.Mój sim stał się nastolatkiem. Niestety nie wyskoczyła mi ta tabelka "Czego pragnie w życiu?" i teraz sim jest już dorosły, ale nadal ma pogoń za dorosłością
1. Nie zauważyłam. To pewnie przypadek. Każdy nastolatek prędzej czy później nabawi się tej "przypadłości". A jak wyleczyć? Kliknij na lustro-> Użyj maści na trądzik. Za pierwszym razem nie pomaga - dopiero po kilku dniach widać efekty.
2. Zmień tę aspirację za pomocą InSIMenatora. BoolPropem pewnie też się da, ale nie radziłabym z nim kombinować.
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 13 (0 użytkownik(ów) i 13 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania