|
|
|
|
#2 |
|
Reputacja: 10
|
Korowai! Też mam tą wspaniałą hienę!
Aby udało się postarać o potomstwo, dwoje zwierząt musi mieć odpowiednią ilość pozytywnych kontaktów między sobą, co można zobaczyć w "kontaktach" jednego lub drugiego zwierzaka. Jeżeli tylko zauważysz, że "psiaki" się bawią z innymi zwierzętami (nieważne z jakimi) chwal je, to potem może ci się w komendach pojawić opcja "baw się z...", czy coś w tym stylu. Wtedy wystarczy im rozkazać i czekać na rozwój akcji, a potem można spróbować z "Postaraniem się o szczeniaka". Na parceli musi być specjalna budka dla psa i obie hieny muszą należeć do rodziny. Jeżeli nie zadziała możesz pokierować hienami za pomocą kodu "boolprop ControlPets true" (jeżeli dobrze pamiętam) i samemu sprawić, by się polubiły. Orangutany... Wątpię. To stwory pośrednie wg Maxisa między hienami a ludźmi. Można nimi kierować, a nawet chodzą do pracy. Ale nie mają wyznaczonych płci. Zresztą musi jeszcze być do tego odpowiednie miejsce. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
Ja używam kodu : boolprop ControlPets on
I wtedy sprawiam by sie polubiły |
|
|
|
#4 |
|
Guest
|
Włączyłem sims historie z bezludnej wyspy, Patrze a tam zamiast wyspy wanmami jest POGODA!
Weszłem do niej, załadowała mi się połowa i wyłączyło mi grę. Czy ktoś już coś takiego miał, i czy jak miał to czy mu się załadowało do końca? |
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
Jak pogoda znaczy ze pada deszcz lub świeci słońce bo tego nie rozumiem.
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
Aha to spróbuj poszkuać pliku pogoda i zminić jego nazwę na Wanmami.Ale niewiem czy to zadziała.
|
|
|
|
#8 |
|
Reputacja: 10
|
...albo wywalić to otoczenie i jeszcze raz odpalić grę. Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że gra powinna stworzyć nowe i tym razem poprawne. Ale powtarzam jeszcze raz: NIE JESTEM PEWNA.
|
|
|
#9 |
|
Guest
|
Ale to było tylko raz, no może dwa.
|
|
|
|
#10 |
|
Guest
|
Widziałemw tej grze domy które miały mosty na wodzie lub całe były na wodzie zbudowane ale niewiem jak postawić kolumne pod wodą żeby taki dom zbudować.Proszę niech ktoś powie jak bo chciałbym sobie taki dom zbudować bo sobie uwidziałem taka fajną parcelę ale na niej jest mało miejsca i dlatego chce ten dom na wodzie.Przykłedem takiego domu jest dom w którym odrazu po zainstalowaniu gry mieszka rodzina Lufa.Oczywiście na wyspie Wanmami.
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|