Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 01.07.2009, 19:15   #1
Mamełe

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Co byście chcieli zmienić w Trójce?

Cytat:
Napisał Hondirenda Zobacz post
zrobiła coś takiego, że można włączyć, w których rodzinach ma być postęp historii, a w których nie .
Przydałoby się coś takiego.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.07.2009, 19:42   #2
nerr
Guest

Czytam i czytam... Zgadzam się z wami w stu procentach.

Skoro to już trzecia część, tak hucznie zapowiadana, to wszystko powinno chodzić jak w zegarku, a tu tyle niedoróbek. A muszę przyznać, że gra niewiele różni się od poprzedniej części, w której świetle wypadła po prostu... słabo.

Oto moje spostrzeżenia [wiem, że się będą powtarzać, ale gromadzę je już od dłuższego czasu]:
- nie podoba mi się to, że nie można zmienić wzrostu Sima. Myślę, że skoro dali wysokość głosu, to wysokość ludzika też powinna być do wyboru.
- mało ubrań, mało mebli, mało fryzur, mało WSZYSTKIEGO. Zapewne wyjdą dodatki, ale mogliby trochę poszerzyć standardowy asortyment.
- niedoróbki, np. błędy w ścianach (przy trybie "Brak ścian", rzeczywiście widać tylko najniższy poziom, a czasami... w ogóle!)
- Simy wyglądają praktycznie tak samo. Moim zdaniem w drugiej części było lepiej rozwiązana możliwość ingerencji w wygląd - twarz. Tutaj wszyscy są trochę plastikowi, no i podobni do siebie.
- skoro gra jest już tak rozbudowana, powinno dać się wejść (no, chociaż bez możliwości ingerencji w działanie Sima, błagam) do miejsca pracy, sklepu, księgarni itd.
- tak samo z samochodem oraz rowerem - Sim na nie nie wsiada. Znika i pojawia się na pojeździe.
- Simy powinny się przebierać. Nie pasuje mi to, że od pierwszej części nie został poprawiony ten element. Nadal obracają się wokół własnej osi i zmieniają ciuchy.
- brak możliwości zakupienia zwierzaka (kot, pies).
- brak pór roku czy innej pogody.
- tryby stanowczo za wolne.
- bardzo szybkie (może nawet zbyt szybkie) awanse - mój brat awansował co dwa dni aż do ósmego stopnia, na 9 awansował w 3.
- hamburger z (bodajże) serem to... zupa!
- brak animacji podczas pierwszego "Bara-bara", pocałunku czy oświadczyn (chodzi mi o to, co było w "Dwójce").
- ciuchów nie kupuje się. Dowolnie można je zmieniać korzystając z szafy (w TS2 trzeba było je najpierw kupić). To jest złe, szczególnie, że książki masz tylko te, które kupisz, więc czemu tak nie ma z ubraniami?
- i najnowsze - przy parze homoseksualnej jest opcja "Powiadom o ciąży", podczas gdy... to jest dwóch facetów .
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.07.2009, 18:44   #3
Starly
Guest

Mi się stanowczo nie podoba, że kiedy wyłączy się starzenie się, wyłącza się też u kontrolowanej rodziny. Jest też zdecydowanie za mało mebli. Można wybierać setki tych stylów koloru i materiału, ale i tak jest ich okropnie mało, przez co prawie wszystkie domy wyglądają identycznie. Oczywiście też animacje samochodu i roweru, jeśli już nie chciało się twórcą zrobić wsiadania, simy mogły chociaż podejść do samochodu, a nie znikać 4 metry od samochodu. Bardzo mało jest też interakci, są tylko 3 rodzaje pocałunków, jedno obejmowanie i jeden flirt. Już w jedynce było więcej ;/ Uwielbiam też filmiki z TS2, te jak pierwsze bara bara, ślub, itp. powinny też się pojawić. Nie ma też wilu rzeczy, które były w poprzednich częściach, jak:
- Trampolina do basenu
- Łuk ślubny
- Jacuzzi
- Pianino
Poza tym wszystkim rozczarowało mnie, że sim nie może wejść do wielu miejsc. OK, może nie na posterunek policji, szpitala albo stadion, ale do baru, resturacji czy księgarni dlaczego nie?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.07.2009, 12:26   #4
Beep

Reputacja: 11

Właśnie, brakiem pianina/fortepianu byłam ogromnie zaskoczona. Żeby czegoś takiego nie było?!
stare 10.07.2009, 15:51   #5
rocktechnika

Cytat:
Napisał Beep Zobacz post
Właśnie, brakiem pianina/fortepianu byłam ogromnie zaskoczona. Żeby czegoś takiego nie było?!
To był dla mnie największy szok, że nie zrobili fortepianu.
Poza tym oczywiście brak animacji wsiadania na rower czy do samochodu i brak możliwości wyboru pojazdu, czy choćby trybu "przejażdżki rowerowej".
Brak mi też łuku weselnego - bardzo podobało mi się w TS2 urządzanie ślubów i ustawianie krzesełek, ławek itp. jak w kościele.
Na razie tyle mi się przypomniało
stare 10.07.2009, 17:21   #6
Rainbow
Guest

Cytat:
Napisał Beep Zobacz post
Dokładnie i irytuje mnie to,że pomimo tego,że Simka ma karierę muzyka symfonicznego rozwija tą samą umiejętność (gitarę) co muzyk rockowy...to mi się wydaje z leksza nielogiczne,no ale nie wiem

I denerwuje mnie to,że nie mogę zrobić,aby czas płynął tylko mojej rodzince...ostatnio pomimo tego,że przezornie wyłączyłam postęp historii mój Sim pod moją nieobecność machnął dzidzię swojej narzeczonej mieszkającej gdzieś na mieście...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.07.2009, 16:02   #7
Kuban

Hymm a ja bym dał spowrotem z TS1 kreseczki nastroju
Kuban jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.07.2009, 17:23   #8
Mamełe

Nie ma pianiana, bo pewnie dadzą je w dodatku razem z kolejnym rodzajem umiejętnosci.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.07.2009, 17:45   #9
psychickid
Guest

A ja chce pralkę
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.07.2009, 17:57   #10
Krzykaczus_Pospolitus
Guest

Tak, pralkę, żelazko, odkurzacz, byłoby super! Świetnie byłoby tez, gdyby trawa rosła i trzebaby ją kosić kosiarką do trawy.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania