Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 1 > The Sims 1: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.08.2004, 11:56   #721
Cocaine
Guest

Domyślnie

Happy end
kaja kochała bardzop marcuina mimo tego co jej zrobił - wyleczyła się z tego i szczęśliwie urodziła teraz już pięcio letnią córeczkę kasię. Pobrali się ponownie, a ich związek cementowały dzieci: KAsiunia, Majeczka i Kinga. 12- letnia Kinga mimo inwalidztwa (skok na głowkę do płytkiej wody) cieszyła się z życia. Była jakby drugą matką malutkiej Kasi, cierpliwie się nią opiekowała. Maja
chodziła do pierwszej klasy. W rok później po skończeniu przez Kingę podstaówki wyjechali do Grecjii na stałe. Jakie są losy ich rodziny nie wiem - wiemy jedynie tyle że Kaja superstar rządzi!!
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.08.2004, 18:31   #722
Zong
Guest

Domyślnie

No tak widzę, że wszyscy piszecie coraz to nowe (fajne) historyjki, lub kontynuujecie stare (też super), a ja tu widzę,że przez całe 2 tygodnie nikomu się nie chciało napisać co wybiera! Skoro wam się nie podoba moja historia, to napiszcie! Nie chcę udawanych "a to super historia Zong pisz dalej". Prawda wyszła na jaw! Chyba nie ma najmniejszego sensu, abym pisała ciąg dalszy!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.08.2004, 21:02   #723
Cocaine
Guest

Domyślnie

Zong, ja naw2et nie pamiętam kiedy napisałaś ostatnią historię, więc nie wiem co wybieram. I tyle. Oto moja nowa historia pt. "trudy rodziny". Występują:
rodzina Bone (kość!)
Matka Verona
ojciec Marc
córka1 Eva lat 18
córka2: Sylvia lat 12
córka3: Ashley 8 miesięcy.
odc.1
Pani Verona stoi w kuchni. Przypomina obecnie laboratoryjne wnętrze, jest nieprzyjemna, chłodna. Nikt w niej nie lubi przebywać, nawet ona sama. Za to jedyny pokój jest przytulny. Tam, mieszkają wszyscy w piątkę, ale teraz Eva wyjeżdża. Teraz stoi przed szfą i wrzuca ciuchy do walizki. Jutro wylot. Lata jako stewardessa. A potem pracuje jako modelka. To wymaga sporej pracy. Teraz słyszymy, Ashley płacze, pewnie ktoś ją podrażnił albo ją wywrócił. Szcęśliwe życie rodziny? Tylko z wierzchu.
- Kochanie wychodzę - rzuca z pewnym obrzydzeniem Marc.
- Gdzie?- szczebiocze Verona z nad garnka.
- Nadgodziny - mówi szybko mąż i trzaska drzwiami. Eva przenosi się do łazienki, pakuje kosmetyczkę.
- Dziewczybki obiad! - krzyczy pani verona, bierze na ręce najmłodszą córkę karmi ją na rękach. Tymczasem Eva wychodzi z domu. Słychać jak odpala swojego smarta odjeżdża spod domu i gdzieś jedzie.
- Pewnie jej zabrakło kremu- stwierdza Sylvia i odkłada talerz do zlewu.
- Gdzie idzesz?- pyta matka
- Do parku ze znajomymi. - odpiera jej córka i po chwili jej nie ma. pośledźmy tych którzy wyszli. I spotykamy się z Marcem, panem domu. Idzie w stronę obdrapanej kamienicy, otwiera mu Marie, miła ruda kobieta. Tylko z wierzchu mila. W środku ma natyurę bojowniczki. jest ubrana w krótką mini i koszulkę na ramiączkach do pępka. Nosi wysokie szpilki. Nagle pod kamienicę podjeżdża Smart. Ale r ównie szybko odjeżdża. W oknie stoi Marc i całuje się z Marie. Eva jest niezadowolona. Jedzie do parku. Siada na wolnej ławce i wypala paczkę długich papierosów "Viva-nco". Nagle widzi zataczającą się osobę. Przewraca się ona i upada na ulicę. Gdyby nie burza ciemnych blond włosów. Eva podnosi się z ławki.
- Siostra......coś ty narobiła. - Mówi do siostry Eva i bierze ją na ręce. Przelewa się jej. Wymiotuje po drodze. Jadą na pogotowie.
- Do szpitala - daje odpis lekarz i wzywa karetkę. Eva wraca do domu i płacze. Wita ją matka z dzieckiem na rękach.
- Eva? Evuniu co się stalo??- pyta szybko mama puszczając dziecko na nóżki.
- Sylvia przedawkowała alkohol. - powiedziała Eva. Po chwili na progu lerzy głowa matki. To niemożliwe myśli Eva. A jednak prawdziwe. :wacko:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.08.2004, 22:10   #724
Zong
Guest

Domyślnie

Cytat:
CIEMNA GWIAZDA odc. 23
..."Aneta Nowak nie powróci do dzielnicy SB"
-To skandal-krzynęła-Ja nic takiego nie mówiłam.
CD brzmiał:
"...Słynna gwiazda oświadczyła, że już nie powróci do dzielnicy SB z powodu choroby. Powiedziała, że wyzdrowieje dopiero za 10 lat, a potem nie będzie chciała wracać. Zapowiedziała, że nie bęedzie udzielać wywiadów, rozdawać autografów i nie chce nawet widzieć swoich fanów...."
Aneta zadzwoniła do głównego radaktora.
-Słucham?
-Ten artykuł to bzdury!
-Jaki artykuł?
-"Aneta Nowak nie powróci do dzielnicy SB" .
-Nasz zaufany pracownik powiedział, że wywiad o tym mówił.
-Niech pan mi przeczyta ten wywiad.
-Jak się pani czuje? Źle.
-Powiedziałam Dobrze!!!!!!!!!
-Co pani jest? Cięzko choruję. Wrócę do zdrowia dopiero za 10 lat.
-Tak nie było!!!!!!
-A jak?
-Zapytał co pani jest? A ja na to, że to przez... Wyślę panu meailem!
Następnego dnia Aneta wysłała meaila:
"Wywiad przebiegał następująco:
REDAKTOR:Jak się pani czuje?-zapytał
JAobrze.
Rlaczego pani zachorowała?
Jewna firma pizzy śmiertelnie mnie przeraziła, a chodziło tylko o reklamę.
R:Jaka firma? I czy może pani dokładniej?
Jowiedziałam, że jestem chora i nie mogę wyjść to oni na to "Niestety, będziemy musieli oznajmić, że "Aneta Nowak boi się reklamy" CHachacha"
R:Więc panią szantażowali.
J:Nie!
R:Sama pani powiedziała.
Chcę złożyć na tego redaktora skargę i niech pan natychmiast napisze w gazecie prawdę!!"
Dostała odpowiedz:
A. Ufam redaktorowi, ale prawdę ostatecznie możemy zamieścić.
B. Nie spełnię pani warunków.
C. Redaktor dostanie nauczkę, a prawda nie ujawni się.
D. Oczywiście, wyrzucę redaktora i napiszę w jutrzejszym wydaniu prawdę.
Oto ostatni odcinek napisany przeze mnie. Napiszcie szczerze czy wam to się podoba, jeśli tak, co wybieracie (błagam.... )
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.08.2004, 09:37   #725
Cocaine
Guest

Domyślnie

Ja stawiam na B!!
odc. 2 "trudy rodziny"
Evy już nie ma. Rano pojechała autobusem do Paryża. Będzie pisać, obiecała. Matka jest niespokojna, ojciec nie wrócił dalej od rudej. Sylvia lezy w szpitalu ale już jej lepiej odzyskała przytomność. Verona ubiera sie w końcu, wkłada ubranie creczce i jadą do szpitala.
- Spadaj. - mówi do matki która głaszcze ją po ręce.
- Co??- pyta zaskoczona verona.
- Albo stąd pójdziesz albo skoczę z okna i się zabiję. - szantażowała ją córka.
- Nie skoczysz. SYLVIA! mówię coś do ciebie. - nie wytzrzymała w końcu verona.
- Zatkaj się matko. Tylko podsuwałaś ojcu pod nos smakołyki a sama się nie zajmowałaś sobą. - powiedziała Sylvia uraniając kilka łez. Po chwili odrywa sobie całą aparaturę.
- Sylvia....co robisz??- pyta matka niecierpliwie.
- Idę do toalety. - mówi córka niepewnie.
- Dobrze, czekam na korytarzu. - przwez chwilę śledzi córkę wzrokiem ale widzi że wchodzi do toalety damskiej, uspokaja się. Dostaje SMS. Otwiera wiadomość.
"mamo, juz jestem w paryzu, jest cudwonie ciotka Mirelle jest idealna!" - nnoo myśli Vderona czytając to. Nagle patrzy na zegarek. Minęło pół godziny od wyjścia córki do ubikacjii. Może zasłabła-m,yśli. Ale skąd. W toalecie nikogo nie ma. "pewnie poszła do bufetu" myśli i idzie. Nagle jednak widzi tłumek pod oknem.
- Czyja to córka???- ktoś wrzeszczy. Nagle verona dostrzega znajomą twarz.
- moja........-szepcze pod nosem...
BOSHE BARDZO WAS PRZEPRASZAM ALE NIE MOGĘ DOKOŃCZYĆ TEJ GHISTORRI, ONA JEST PO PROSTU WEDŁUG MNIE BEZNADZIEJNA ZARAZ NAPISZĘ NASTĘPNJĄ....BARDZIEJ FAJNĄ.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.08.2004, 10:06   #726
she
Guest

Domyślnie

To moje odcinki teraz...
"Czarny Smok"od.14(?)

Rano wszystko było jush przyszykowane do przyjęcia! Angel była ubrana w nowe czarne Jeansy i czarny top ze srebrnymi ekspresikami. Gorączkowo układała fryzure z jej jedwabistych czarnych włosów. Po chwili zadzwonił dzwonek do drzwi. W progu zobaczyła najgorszą dziewczyne z jej klasy. Ubrana w spudnice w kratke , białe podkolanówki i białą bluzkę na ramiączkach wyszczerzyłą zęby.
- A ty tu czego?
- Przecież jest impreza , to przyszłam! - POwiedziała robiąc balony z różowej gumy do żucia.
- Przpraszam , ale wstęp tylko dla zaproszonych! - I zamknąła jej drzwi przed nosem. Zaraz przyszli wszyscy goście. Przyszedł tesh chłopak Angel ze szkoły. Balanga skończyła się późno. Ostatni wyszedł jej chłopak , David. Następnego dnia miała zacząć się szkoła.Właściwie to jush tego samego dnia , bo balanga skończyła się po północy. Z samego rana ubrała się i pobiegła do szkoły. W drodze okazało się , że zapomniała połowy książek. Wróciła się spowrotem i spakowała wszystko. Gdy była już na miejscu nauczycielka powiedziałą:
- Angelina Lee! Spóźnienie! Piekny początek! Angel tylko popatrzyła na Nauczycielkę i zajęła się pisaniem liścików do Davida. CDN
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.08.2004, 10:52   #727
Zong
Guest

Domyślnie

CIEMNA GWIAZDA odc. 24
... Nie spełnię pani warunków.
-Co?!?-oburzyła się Aneta i zadzwoniła do redaktora naczelnego
-Słucham?
-Kto mówi?
-Redaktor naczelny.
-Jak pan śmie mi tak odpowiadać! "Nie spełnię pani warunków"
-Nic takiego nie pisałam
-To pani nie jest tym panem, co wczoraj był redaktorem naczelnym?
-Nie. On został wczoraj zwolniony za złe postępowanie.
-Przepraszam panią. A co z moimi warunkami?
-Redaktor dostał wysoką grzywnę i został zwolniony, a jutro o wszystkim napiszemy.
-Jaką grzywnę?
-10 000$.
-Bardzo dużo.
-Pani dostanie 1/4.
-Do widzenia.
Aneta wróciła do dzielnicy SB. Od razu dostała propozycję w paru reklamach, zgodziła się na nie. Wróciła do domu. Zobaczyła reklamy " Jesteś gwiazdą? Chcesz usłyszeć plotki o sobie? Zadzwoń 390-69-45!" " Przepowiednie, które w 100% sprawdzają się 391-43-78" Weszła do pokoju Artura. Nie było go. Zobaczyła też na stole kartkę " Porwaliśmy twojego syna. Jeżeli przez najbliższe 2 miesiące nie dostaniemy 10 000 000 $ zginie" Kartka napisana była długopisem Bożeny. Aneta oddała długopis, by sprawdzili odciski palców. Okazało się, że należą one do Bożeny, Anety, reżysera Anety i...:
A. Ani
B. Tomka
C. Karoliny Thomson
D. Ryszarda McDonald
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.08.2004, 12:36   #728
she
Guest

Domyślnie

Zong C.

"Czarny Smok" od.15
Minął miesiąc
Angel zaczęła się obawiać. Do jej klasy doszła Nina Weshis. Miała śnieżno białą cerę kręcona bląd włosy i subtelną urodę. Miała duże powodzenie u chłopaków. Większe niż Angel. Przez całą lekcję patrzyła się na Davida, który patrzył się na Ninę. Po lekcjach nie odprowadził jej do domu. Coś ją tknęło , żeby poszukać Davida , bo od pewnego czasu przestał się interesować Angel , a nie spószczał oka z Niny. Znalazła go w końcu korytarz gdzie nikt nie zaglądał , bo było ciemno jak cholera. Angel lubiła tam chodzić i odcinać się od świata. David był tam razem z Niną. Całowali się. nawet nie zauważyli Angel. Gdy tylko to zobaczyła ze łzami w oczach wybiegła ze szkoły. David udawał , że nic się nie stało. Tylko spoglądali na siebie z Niną. Angel poszła na wagary. Pojechała zamiast tego do dzielnicy Showbiznesu i co zobaczyła? Ogromny plakat z napisem:"Nowe Objawienie! Piękna Nina Weshis , dziś zaprezentuje kolekcję najsławniejszego projektanta mody" . Obok krzątała się Nina z komórką w reku tłumacząc coś i krzycząc do słuchawki:
- NIE! MA MI ZROBIĆ FRYZURĘ DZIŚ! POWIEDZ JEJ , ŻE NIE OBCHODZI MNIE , ŻE MA WOLNE! - Gdy zobaczyła Angel natychmiast powiedziała:
- Angel! Cóż to za niespodzianka! Przyjdziesz na mój pokaz prawda?
Nie, wybacz , ale będę wtedy na próbach do "Bardzo sławnego filmu" - Odpowiedziała i poszła szybko na plan filmowy. Reżyser oznajmił:
- Moi drodzy! Dodałem jeszcze jedną rolę do naszego filmu. Dostała ją Nina Weshis. Proszę o brawa. - Angel myślała , że ją coś trafi! Zabiera jej sławę i odbiera chłopaka.CDN
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.08.2004, 14:29   #729
Zong
Guest

Domyślnie

Super, Sydney!
CIEMNA GWIAZDA odc. 25
....Ryszarda McDonald. Jest to sławny muzyk (pozycja na liście 4). Aneta od razu zrozumiała, że on chce mieć pierwsze miejsce. Jednak w dzielnicy SB nie było go od tygodnia, stał się przez to obiektem plotek. McDonald mieszka koło Thomsonów. Aneta pomyślała, że oni coś mają z tym wspólnego. Poszła do ich domu. Otworzyła Karolina.
-Czego tu pani chce?
-Słyszała pani o Ryszardzie McDonald?
-Tam mieszka.
-Czy pani o nim słyszała?
-Przyjaźni się z moim mężem.
-Do widzenia
Aneta poszła do domu obok. Otworzyła jej żona McDonalda.
-Kim pani jest?
-Aneta Nowak.
-Do kogo pani przyszła?
-Do pani męża.
Aneta nie czekała na odpowiedz. Weszła do mieszkania. McDonald siedział przed telewizorem.
-Oddaj mojego syna!-krzyknęła
- Nie mam żadnego pani syna.
-Skąd wzięły się pana odciski palców na moim długopisie?
-Tydzień temu poszłem do pani prosić, żeby pani wzięła udział w filmie z moją muzyką i podpisywaliśmy kontrakt.
-Tak, tak... Już pamiętam -Aneta sprawdziła jeszcze mieszkanie i wyszła.
-Jak nie on to podejrzanym zostaje Mark (rezyser)-pomyślała, poszła do domu i ..
A. Zadzwoniła pod 390-69-45 i zapytała o plotki o sobie
B. Zadzwoniła pod 391-43-78 i poprosiła o przepowiednie
C. Zadzwoniła do swojego reżysera Marka
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.08.2004, 16:13   #730
she
Guest

Domyślnie

(Właśnie słucham sobie "My hapy enthing" )
Zong B!
"czarny Smok" od.16
Angel Powiedziała do reżysera drżącym głosem ze złości
- Przepraszam , ale źle się czuję i nie mogę dzisiaj grać! - Przez chwile zastanowiła się nad tym co powiedziała i dodoała
- Wie pan co? Chyba mi przeszło! - Reżyser popatrzył na nią jak na idiotkę i krzyknął do wszystkich - Uwaga ! ustawić się na miejsca!... Gramy!- Parę dni później Angel postanowiła pójść do miasta na zakupy. PO udanym wypadzie do miasta wyszła z galerji i zobaczyła coś... niewyobrażalnego! W tym srebrnym samochodzie obok Nina z Davidem całowali się tak namiętnie....że Angel całkiem zapomniała gdzie miała iść i poco miałą iść i tylko ze łzami w oczaach patzyła na tą całą scenkę. David zauważył ją w lusterku od samochodu , ale Angel szybko uciekła do domu. Włączyłą muzyke w wierzy i skulona w kłębek słuchała piosenek. Spodziwała się , że wieczorem będą chciali się spotkać. Nagle Przyszedł jej do głowy świetny pomysł! Poszła do kuchni po noż i wymknęła się z domu. Poszła najpierw do Niny. Była sama w domu. Okno w sypialni było otwarte. Weszła bez problemu. Nina brała kąpiel z pianą(bardzo wysoką) i nie zauwałyła kiedy Angel weszła do łazienki. Była zajęta bawieniem się pianą . Angel stanęła nad nią i zaczęła topić przyciskając ją do dna wanny. Nina zaczęła wymachiwać nogami i rękami , ale po chwili jej głowa zaczęła się zanużać w miękkniej pianie. Gdy jej głowę całkiem zakryła piana Angel wyszła przez okno w Sypialni... CDN
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania