|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
@up
dużo masz dodatków? a może słabą kartę graficzną? bo cpr są wymagające, może zmniejsz detale w ustawieniach. Hmm a ja nadal nie wiem dlaczego na moim profilu na stronie sims 3 nie mam w zarejestrowanych grach CPR a rejestrowałam :/ |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
nie chodzi tu o cpr bo wczesniej tez sie to dzialo. dodatków - średnio, bywało więcej na gorszym kompie. winie tu raczej gre niż kompa.
komp: intel Core i7 2.3GHz RAM 8GB dysk 1 tera, na dyscku z zainstalowaną grą prawie 200 GB karta graficzna: dwie: jedna zintegrowana a druga invidia Geforce 630 M 2GB windows 7 sproboje przeniesc rodzine do innego miasta. moze sie miasto zepsulo. moze to jakis dodatek ale jak go wybadac. jakies pomysly jeszcze ? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
ewentualnie postaraj się pozamykać jak najwięcej programów (one są często ukryte, musisz wcisnąć na raz ctrl + alt + del i następnie wybrać menadżer urządzeń i tam masz zakładkę Aplikacje i trzeba zakończyć procesy, wiele programów uruchamia się w tle podczas uruchamiania kompa)
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
chyba chodziło o miasto bo zmienilam i jest dobrze a wtle dziala corel draw i sie nie tnie
przynajmniej narazie smiga
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
tez tak mialem. sposobem u mnie na pozbycie sie scinek jest zapisywanie stanu gry za pomoca opcji 'zapisz jako' (za kazdym razem). przegralem na jednym zapisie okolo 90 simowych i nie bylo ani jednej scinki
|
|
|
|
#6 |
|
|
Mam pytanie do tych co już posiadają grę, czy te parcele festiwalowe po prostu same się ustawiają jak przychodzi czas danego festiwalu, czy np. za pierwszym razem mamy możliwość poustawiania wszystkich obiektów na tym festiwalu tak jak chcemy i zapisania tego aby na przyszły raz również tak było? Wydaje mi się że była gdzieś poruszana ta kwestia, ale nie mogę tego znaleźć.
|
|
|
#7 |
|
Supermoderator
Reputacja: 27
|
Wszystko od początku robi się automatycznie
|
|
|
|
#8 | |
|
Reputacja: 11
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
kurcze a niech mi ktoś powie bo zaraz oszaleje, wiecznie mam z tym problem. Musiałam zmienić otoczenie z tego takiego fajnego gdzie jest dużo scen itp na nudniejsze i chce poustawiać troche klubów itp i nie moge nic wstawić. Np chce ustawić klub taneczny mam pełno pustych parceli które są wystarczająco duże. Zmieniam typ parceli na klub taneczny ale i tak jak przyjdzie co do czego to nie da sie tam wstawić klubu tanecznego, kombinowałam różnie ale nic mi to nie daje. jak mam ustawiać żeby można było wstawić różne parcele, taki ma byc typ parceli jak pisze na klubach w gotowych parcelach publicznych ? bo jeśli tak to u mnie to nie działa.
kiedys miałam super okolice, z neta pobraną, super była ale zapomniałam jak się nazywała i z kąd ją pobralam i bardzo ubolewam bo mi odpowiadała w 100%, miała klimat nadmorski, fajne knajpki itp.. a teraz albo to albo tamto i musze kombinowac i wieczny problem z ustawianiem tych parceli |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Reputacja: 11
|
Mam identyczny problem, w otoczeniu którego zapis istniał przed dodatkiem nie mogę nic wstawić, ikonki parcel po prostu znikają gdy klikam na parcelę którą zamierzam umieścić. Podmienić parku na festiwalowy też nie można. Myślałam, że miasto mi się zbugowało ale tu ewidentnie błąd ze strony twórców, w całkiem nowym otoczeniu otwartym po instalacji nie ma żadnych problemów.
Może spróbuj ustawić budynek na parceli o identycznych wymiarach jakie podano a nie na większej? |
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|