Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.01.2005, 15:08   #81
Ametyzd
Guest

Domyślnie

Oj, to się zdarza.
R@fcio, na pewno jest jakaś droższa gra.
Właśnie wczoraj pojawiło mi się u Balbiny Biedak: mieć 10 dzieci.
Dla mnie "zjeść (coś)" to najfajniejsze pragnienia, bo łatwo je zaspokoić! Najgłupsze: "flirtować z...", "zadzwonić po..." (czyli np. do majstra), "zaprosić kogoś".
Obawy: raczej nie mam ulubionej ani głupiej, ale głupawa jest ta z pójściem do publicznego kibelka. xP
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.01.2005, 18:24   #82
asiolin
Guest

Domyślnie

Albo u mnei:obawa-skorzystać z toalety publicznej.
Przecież jak sim ejst w miescie i chce mu się sisiu ;D to pzrecież chyba lepiej by poszedł do ,że tak powiem klopa publicznego niż by się zlał.

Albo: pragnienei-mieć dziecko.
Moja simka urodziła i za arz znowu jej się pojawiło,że chce meic dziecko.Nei starcyz jej jedno?? A nawet go nakarmić nei chciała.

Jeszcze miałąm dziwne taki iż było,ze simka chce się bawić z kims.. Bawiła sie tam pare razy i nei znika to pragneinei.. Ja nei wiem co sie dzieje,ona 5 godzin sie bawiła i ejszcze etgfo chce. Poz atym dalicza mi się z akażdą zabawą 500 punktów.ZNika na chwile to pargneinei i za sekunde znwou wraca.Pomocy!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.01.2005, 18:35   #83
rainne
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał asiolin
Albo: pragnienei-mieć dziecko.
Moja simka urodziła i za arz znowu jej się pojawiło,że chce meic dziecko.Nei starcyz jej jedno?? A nawet go nakarmić nei chciała.

Jeszcze miałąm dziwne taki iż było,ze simka chce się bawić z kims.. Bawiła sie tam pare razy i nei znika to pragneinei.. Ja nei wiem co sie dzieje,ona 5 godzin sie bawiła i ejszcze etgfo chce. Poz atym dalicza mi się z akażdą zabawą 500 punktów.ZNika na chwile to pargneinei i za sekunde znwou wraca.Pomocy!!
proste - unikaj aspiracji "rodzina", ponieważ te simy chcą właśnie bawić/rozmawiać/masować domowników gdy im się... powiedzmy, że nudzi.
a dziecko chciała jeszcze jedno, ponieważ one (rodzinne simy) lubią mieć duuużą rodzinę.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.01.2005, 19:36   #84
asiolin
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał rainne
proste - unikaj aspiracji "rodzina", ponieważ te simy chcą właśnie bawić/rozmawiać/masować domowników gdy im się... powiedzmy, że nudzi.
a dziecko chciała jeszcze jedno, ponieważ one (rodzinne simy) lubią mieć duuużą rodzinę.
Dzięki serdecznei Rainne.... Tylko jakto to teraz niby,że jak mam zrobić by to znikło??? Bo właśnei ja klikałam by się baiwła z rodziną(to mam na to w ogóle nie zwracać uwagi)?? A co do tych 10 dzieci u innych to to nei możliwe,bo w domu simowym może być tylko 8 simów(no chyba,że sie pzreprowadzą lub ich zabijemy).
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.01.2005, 19:42   #85
rainne
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał asiolin
Dzięki serdecznei Rainne.... Tylko jakto to teraz niby,że jak mam zrobić by to znikło??? Bo właśnei ja klikałam by się baiwła z rodziną(to mam na to w ogóle nie zwracać uwagi)?? A co do tych 10 dzieci u innych to to nei możliwe,bo w domu simowym może być tylko 8 simów(no chyba,że sie pzreprowadzą lub ich zabijemy).
ech, no właśnie o to chodzi (w opisie pragnienia chociażby o tym pisze), że żeby spełnić pragnienie posiadania 10 dzieci, należy starsze dzieci wyprowadzić z domu i wtedy nie ma problemu (o ile również pije się eliksir życia).
możesz nie zwracać uwagi, ponieważ codziennie (po każdej przespanej nocy) pragnienia się zmieniają. albo wykonywać trzy pozostałe. w końcu tamto powinno ruszyć i na jakiś czas się nie pojawiać. ale wróci. rodzinne simy są w końcu rodzinne i potrzebują sporo uwagi.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.01.2005, 19:55   #86
asiolin
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał rainne
ech, no właśnie o to chodzi (w opisie pragnienia chociażby o tym pisze), że żeby spełnić pragnienie posiadania 10 dzieci, należy starsze dzieci wyprowadzić z domu i wtedy nie ma problemu (o ile również pije się eliksir życia).
możesz nie zwracać uwagi, ponieważ codziennie (po każdej przespanej nocy) pragnienia się zmieniają. albo wykonywać trzy pozostałe. w końcu tamto powinno ruszyć i na jakiś czas się nie pojawiać. ale wróci. rodzinne simy są w końcu rodzinne i potrzebują sporo uwagi.
Nie wiem,bo ja nei maiąłm mazrenia z 10 dzieciami,wiec ech...
Co do tych stosunkó to juz u tej baby to o zabawie jest cały dzień i sie nei zmeinia,a te trzy pozostałe to juz 2 arzy mi sie zmieniały,a to nic..
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.01.2005, 19:58   #87
rainne
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał asiolin
Nie wiem,bo ja nei maiąłm mazrenia z 10 dzieciami,wiec ech...
Co do tych stosunkó to juz u tej baby to o zabawie jest cały dzień i sie nei zmeinia,a te trzy pozostałe to juz 2 arzy mi sie zmieniały,a to nic..
w końcu się zmienią... zmieniają się po śnie (wtedy wszystkie, chyba że jest jakaś ważna potrzeba, jak np. posiadanie dziecka, to może być dłużej), albo po powrocie z pracy. po prostu poczekaj i olej jej aspiracje na razie.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.01.2005, 20:49   #88
Pinia
Guest

Domyślnie

ja mam bezensowne dw pragnienia i nie wiem zupełnie jak je spełnić :\
jedno: poprosić o pomoc w odrabianiu lekcji/ a u dorosłego pomóc w odrabianiu lekcji,
drugie: dostać najwyższą ocenę w szkole, co ja mam zrobić żeby dostał tą ocenę?
kiedy klikam na regał z książkami żadnnej opcji odrób lekcje, poproś o odrabianie lekcji nie ma! co mam zrobić??? HELP!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.01.2005, 20:52   #89
Wampirencja

Reputacja: 10
Domyślnie

dostac najwyższą ocenę to tyle, co miec przez jakiśczas szóstkę. a co do pomocy przy lekcjach to kiedy się klika na książkę którą młody sim przytachał ze szkoły powinna być opcja "poproś o pomoc przy odrabianiu" ----> np. Kasia.

All hail the hypnotoad!
Wampirencja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.01.2005, 20:56   #90
Pinia
Guest

Domyślnie

ok dzięki Wampirencja. :bow: Wielkie dzięki :d
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania