Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.10.2012, 17:50   #951
aniak99

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Ostatnio dostałam Nocne Życie. Postanowiłam simkę umówić ją na randkę za pomocą cygańskiej swatki i to właśnie z nią jest problem. Dzwonię niby wszystko ok, po chwili przychodzi i nagle pojawia się taki niebiesko-fioletowy dym (tak jak przy teleportacji z insimenatora) i znika. Tak dzieje się za każdym razem jak do niej dzwonie. Czy da się z tym coś zrobić?

rudzielec: a próbowałaś dać folder downloads na pulpit? Może to jakiś wadliwy dodatek?
aniak99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.10.2012, 16:50   #952
LovettBon

Jeszcze wczoraj wszystko było ok, a dzisiaj gra mi się nie chce włączyć. Klikam na ikonkę na pulpicie i nic, choćbym klikała 10 razy to nic się nie dzieje Co to może być?
LovettBon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.10.2012, 17:00   #953
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

aniak99 - też tak kiedyś miałam i chyba nie udało mi się nic z tym zrobić

Usunąć pliki cache z folderu EA Games/The Sims 2 z Moich dokumentów.
Albo postąpić zgodnie z tą instrukcją
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.10.2012, 17:12   #954
LovettBon

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Usunąć pliki cache z folderu EA Games/The Sims 2 z Moich dokumentów.
Albo postąpić zgodnie z tą instrukcją
Ooo, pamiętam że już kiedyś tak robiłam, tylko zapomniałam jaki błąd to miało naprawić Dzięki!
LovettBon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.10.2012, 13:08   #955
rudzielec

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Wybierasz członków z poszczególnych rodzin.
Jak już się pojawią na parceli, kupujesz edytor garderoby (te poskładane w kostkę ciuszki) i na nim wybierasz "Group formal... -> everyone here".
Nie będą się niczym w zasadzie różnić od tych zaproszonych przez telefon gości.

Co się trafia u mnie w grze wesele, zawsze w obrót idzie ten sposób.
kurfa jaka ze mnie ciemnota, przecież to proste jak drut, czemu na to nie wpadłam sama? T__T
no nic, w każdym razie dzięki za podpowiedź, co dwa mózgi, to nie jeden

jeszcze mam pytanko odnośnie batboxa...
czy to zgrabne pudełeczko pomoże mi "naprawić" simy? bo odnoszę wrażenie, że to wina simów, skoro przeprowadzam ich z parceli na parcelę, a tu dalej problem z graniem jedynie przez 12 simowych godzin występuje...

w sumie to użyłam hoodcheckera (czy jak to się tam pisze) i jedyne błędy jakie mi wykrył w otoczeniu wiązały się z tą rodzinką właśnie, część udało mi się naprawić, część usunąć, ale nie wiem czy to pomoże, dam znać jak odpalę grę i sprawdzę, mimo wszystko mam obawę, że może to być wina wspomnień, które mam z innego otoczenia, choć to dziwne bo reszta simów jest ok, choć również była przenoszona...
stare 24.10.2012, 13:18   #956
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Tak, batbox może pomóc, aczkolwiek sama nie doświadczyłam wszystkich istniejących problemów z grą i nie wiem, czy na ten problem akurat będzie rada.
Wiem jednak, że z wieloma rzeczami daje sobie rade i sama czasami jestem zaskoczona, jak bardzo jest w stanie pomóc w kryzysowej sytuacji
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.10.2012, 16:57   #957
Kenny McCormick

Reputacja: 12

Hej, hej
Czy istnieje, jakiś 'bezpieczny' sposób na usuwanie skinów i oczu? moge pobrać wszystkie możliwe programy, cokolwiek, ale proszę, o odpowiedź :<
PS: te skiny i oczy są na simach jakby co ;cccc

i drugie pytanko: czy dało by sie zrobić coś z tym, żeby manekiny mogły mieć dziec? :3
stare 24.10.2012, 18:25   #958
Kamil

Hejka mam pytanko. Jak sim i simka będą simoroślami i będą mieli ten zielony skin to czy dziecko go odziedziczy? A jak jest ze skinem wampirów, wiedźm i kosmitów?
Kamil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.10.2012, 19:06   #959
Dżiglipaff

noworodki mają zawsze ten skin, który mieliby jego rodzice, gdyby nie byli dziwnymi stworami.
Chociaż nie do końca wiem, jak jest z simoroślami, bo miałam sima z czarno-szarą skórą, zmieniłam go w simorośl, potem z zarodników miał on jeszcze kilkoro dzieci, do rodziny wprowadziłam tez kilka innych simów przeznaczonych na bycie simoroślą (taki wielki ogródek ) i kiedy któregos z kolei sima odmieniłam w normalnego, miał skórę tę maxisową. Wniosek taki, że albo z pospiechu wprowadziłam tam sima ze skórą maxisa, albo przy przemianie w simorośl do bazy genowej sima jest ona dodawana.

Wszystkie dzieci simorośli (te z zarodników) nie od końca też odziedziczają ich rysy twarzy, są takie elfickie bardziej. Możeliwe, że gra aby uzyskać zupełnie innego sima miesza genotyp naszego z jakimś ukrytym (idealnie simoroślowym) i dlatego mogą mieć skórę "nie po rodzicach"

Tak czy siak, dzieci, które rodzą się z ciąży mają skórę jak rodzice, gdyby nie byli simoroślami. To już sprawdzone na 100%
stare 24.10.2012, 19:52   #960
rudzielec

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Tak, batbox może pomóc, aczkolwiek sama nie doświadczyłam wszystkich istniejących problemów z grą i nie wiem, czy na ten problem akurat będzie rada.
no rada jest, wyciągnąć wszystkie simy z rodzinki przez SimPe i usunąć daną rodzinkę, potem stworzyć ją od nowa, na czysto i chyba będę musiała tak zrobić... ._.

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Wiem jednak, że z wieloma rzeczami daje sobie rade i sama czasami jestem zaskoczona, jak bardzo jest w stanie pomóc w kryzysowej sytuacji
no właśnie, tak się akurat składa, że wiesz bardzo dużo, a ja chyba znowu coś namieszałam...
ciągle wywala mi grę kiedy wchodzę na swoje otoczenie, nawet jak nic nie robię przez chwilę, to wystarczy że coś wcisnę i zaraz mi wypierdziela komunikat o aplikacji :/
tak jak pisałam, czyściłam otoczenie tym choodcheckerem i nie zrobiłam kopii zapasowej, więc zdaję sobie sprawę, że chyba nic się już zrobić nie da, jak jedynie stworzyć nowe otoczenie
i teraz pytanie odnośnie simów, lepiej chyba będzie jeśli sposobem z TEGO posta przeniosę domy do katalogu, a potem zwyczajnie poinstaluję wszystkie simy i wprowadzę je do poprzednich domków, niż jeśli spakuję je z domkami a potem zainstaluję w grze?
no chyba że jest jakiś inny sposób na mój problem, ale to raczej wątpliwe...

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 16 (0 użytkownik(ów) i 16 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania