![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Witajcie to będzie moje III Fs "Tajemniczy Dom" Kończe a "Przerażaczy" nie kontynuje.
To Fs jest troszke podobne do Fs Agaty, ale nie martwcie się nie odgapiam odnej, tylko ona mi podsuneła pomysł ![]() ![]() Napoczątek przedstawienie postaci: Jenny - matka Juliete i Judy nie pracuje ma 38 lat, opiekuńcza mama kochająca swoje dzieci, marzy o kolejnym dziecku. Uwielbia żartować ze wszystkimi, robi dobrą herbatkę ![]() Juliete - siostra Judy ma roczek, umie tylko krzyczeć i jęczeć, pobawić się z nią to sukces, bo nie cierpi gdy ktoś jej przeszkadza w samotnym bawieniu się klockami ![]() ![]() Judy - główna bohaterka ma 18lat, z twarzy wygląda na pustą lalkę, ale tak nie jest uwielbia marzyć. W szkole radzi sobie średnio, nie lubi się zbytnio uczyć, natomiast uwielbia czytać książki typu : "Romea I Julii",marzy o karierze w show- biznesie, znalezieniu idealnego partnera na całe życie. ![]() Karl - mąż Jenny ojciec sióstr ma 40 lat pracuje w gastronomi. Niby zwykły znawca jedzenia, ale nie Karl kocha ponad wszystko swoją żonę i dzieci, w młodości marzył by być astronautą, a skończył jako kucharz ![]() ![]() "Życie Judy" >>>ODCINEK 1<<< Był ciepły wrześniowy poranek, ptaki śpiewały słońce grzało. Promienie słońca padały na śniadą twarz młodej czarnowłosej dziewczyny o imieniu Judy. ![]() - Córciu wstawaj!!, już późno- usłyszała głos mamy - Mamo! Jeszcze minutkę proszę! – odpowiedziała zasuwając kołdrę na głowę dziewczyna - Dosyć leniuchowania! Spóźnisz się na rozpoczęcie pierwszego dnia studiów, a jeszcze trzeba śniadanie zjeść- powiedziała denerwując się mama - Dobrze już dobrze!! Idę ... Judy poszła do łazienki umalowała się w pastelowe kolory jak co dzień, i ubrała się w niebieską bluzkę i czarne spodnie. ![]() - Pięknie wyglądasz idź się pokaż tacie- powiedziała z uśmiechem na twarzy mama - Dziekuje ci, ale sama powiedziałaś, że musze się spieszyć. Co jest na śniadanie mamciu??? - No tak powiedziałam rzeczywiście, ale tak się cieszę, ze moja córka idzie na studia, a na śniadanie twoje ulubione zapiekani - Oh!!! Pychota dzięki mamo- odpowiedziała dziewczyna całując mamę w policzek. Usiadła i zaczęła jeść ![]() - Dobrze jedz szybko, tata zaraz wróci z dworu a ja idę zobaczyć do twojej siostry Po śniadaniu Judy wyszła do ogrodu pożegnać się i podlać swoje ukochane róże. ![]() Judy uwielbiała róże przypominały jej babcię, którą tak kochała. Po drodze myślała, co ją czeka w nowym otoczeniu, czy znajdzie jakąś bratnią duszę, czy wykładowcy nie będą zbyt ostrzy.... - Judy chodź już! – odezwał się głos taty - Już idę tato, tylko komórkę wezmę- Pa mamo będę bardzo tęsknić - Do zobaczenia będe bardzo tęskniła za tobą- powiedziawszy to mama przytuliła mocno córkę - Pa.., mamo będzie mi smutno.. Judy wsiadła do samochodu. ![]() Wyruszyli w długą podróż, dziewczyna podziwiała widoki zza okna, jak obraz domu się oddala.. patrzała i podziwiała jak mijałą znajome krajobrazy, mijali szkołę,domy ... aż w końcu Judy usnęła. - Kochanie obudź się- Co, gdzie jak?? Już jesteśmy?? – powiedziała zaspanym głosem Judy - Tak!! Jesteśmy na miejscu oto akademik “BilMore” - Jejciu przyjemnie tu nawet ![]() - Do zobaczenie córciu, będę tęsknił - Żegnaj tato! – dziewczyna żegnała ojca, a w oku zakręciła się jej łza... Judy wzięła swoje torby i ruszyła w stronę wielkiego akademika.... Weszła po schodach, otworzyła wielkie szklane drzwi i ujżała pięknie ozdobiony hol. Rozejżała się dookoła, nagle jej wzrok zatrzymał się na drewnianym biurku, za którym siedziała starsza pani. - dzień dobry mam na imię Judy przyjechałam tu studiować - Witaj moje dziecko, mam na imię Nadine i jestem tutaj dyrektorką , obejrzyj sobie akademik i wybierz swój pokój, w którym chcesz zamieszkać- odpowiedziała starsza kobieta wstając z krzesła - Dziękuje pani – Judy odpowiedziała z lekkim zdenerwowanim - Przebywam tutaj tylko w soboty, a na co dzień będzie się wami opiekowała panna Mary tutejsza kucharka- powiedziała z uśmiechem Nadine - Bardzo pani dziękuje, a teraz pójdę się rozpakować jeśli już pani nie jestem potrzebna - Ależ oczywiście przepraszam, że cię trochę zatrzymałam, idź się rozpakuj i zapoznaj z tutejszymi studentami i mów mi po prostu Nadine - Dobrze Nadine. Po rozmowie dziewczyna udała się w głąb holu i zajęła pierwszy lepszy pokój po prawej. - skromnie, ale ładnie tutaj- pomyślała sobie.. C.D.N
Tego dowiecie się w następnych odcinkach. ZAPRASZAM!!! Do komentowania =) Ostatnio edytowane przez ~Perlié~ : 10.05.2005 - 16:21 |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|