Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.01.2006, 13:42   #1
martencja
Guest

ThumbsDown Komputer się wyłącza

Mam taki problem. Przed chwilą, grałam sobie normalnie w Simsy, pojechałam właśnie, na parcelę publiczną, kiedy komputer sam mi się zrestartował... straciłam nie zapisana grę (miałam akurat kilka awansów)... denerwujące... Czy ktoś moe mi pomóc?

PS. Ściągam dodatki, i mój komputer jest po wirusach... blee

:*
Martencja
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.01.2006, 22:14   #2
spike24
Guest

Domyślnie

a to tylko tak raz Ci sie restartnął?
moze to byc wina czegos innego. nie koniecznie simsów.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.01.2006, 07:34   #3
Nikki
Guest

Domyślnie

Może to być za słaby zasilacz. Albo jakaś część komputera (np.karta graficzna) się przegrzła. Napisz ile grałaś.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.01.2006, 13:13   #4
Rivendell
Guest

Domyślnie

Ja miałam tak samo na starym kompie. Czasem się otoczenie jeszcze nie wczytało a tu już ekran czarny i komp się restartuje. U mnie to było spowodaowane przez mocno już wysłużone kondensatory i zasilacz(mój procesor też nie był pierwszej nowości)
Podaj parametry swojego komputera, to spróbuję ci pomóc
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.01.2006, 19:23   #5
martencja
Guest

Domyślnie

hmm.. grałaś gdzieś tak może z 15, góra 20 minut
to rzeczywiście może być wina mojego starego (BARDZO mocno wysłużonego kompa)
dzieje mi się tak nie tylko przy grze w simsy, ale wtedy stało mi się to pierwszy raz (po wywaleniu wirusów)
nie wiem...
ale za niedługo, możliwe, że będę mieć nowego kompa
dzięki za pomoc

Martencja
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.01.2006, 19:23   #6
Pingwin
Guest

Domyślnie

Pozatym komp był skanowany antyvirem (Avast, Panda on-line z darmowych), skanowany anty-syfem (Ad-Aware)?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.01.2006, 19:30   #7
martencja
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Pingwin
Pozatym komp był skanowany antyvirem (Avast, Panda on-line z darmowych), skanowany anty-syfem (Ad-Aware)?
Mks_vir (bosh, co za szajz)
Przed chwilą (zaraz po wrzuceniu tej notki poprzedniej) znowu sie wyłączył. Wkurzona na maxa, włączam swój profil, a tu - "System odzyskał sprawność działania po powaznym błędzie"... ile tak można!!!
Idę się zadźgać
(SZUKA CZEGOŚ DO ZADŹGANIA)
Chociaż nie wiem czy cyrklem się da...
Brat mi własnie powiedział, że będzie Windowsa przeinstalowywał
No dobra, może być i cyrkiel...

Martencja
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.01.2006, 15:01   #8
Rivendell
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał martencja
Przed chwilą (zaraz po wrzuceniu tej notki poprzedniej) znowu sie wyłączył. Wkurzona na maxa, włączam swój profil, a tu - "System odzyskał sprawność działania po powaznym błędzie"... ile tak można!!!(...)

Brat mi własnie powiedział, że będzie Windowsa przeinstalowywał(...)

Martencja

Martencju, miałam identycznie. Komputer wyłączał mi sie nawet przy grze w pasjanse. I po każdym takim restarcie była informacja"System odzyskał sprawność działania po poważnym błędzie". Jeśli masz już wysłużonego kompa, to przyczyną prawdopodobnie jest to o czym pisałam wcześniej. Wątpie czy reinstalka pomoże(przynajmniej mi nie pomogła) Jeśli nie to zostaje już tylko kupienie nowego kompa...(co zastosowałam w moim przypadku)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.01.2006, 23:39   #9
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał martencja
Mks_vir (bosh, co za szajz)
Przed chwilą (zaraz po wrzuceniu tej notki poprzedniej) znowu sie wyłączył. Wkurzona na maxa, włączam swój profil, a tu - "System odzyskał sprawność działania po powaznym błędzie"... ile tak można!!!
Idę się zadźgać
(SZUKA CZEGOŚ DO ZADŹGANIA)
Chociaż nie wiem czy cyrklem się da...
Brat mi własnie powiedział, że będzie Windowsa przeinstalowywał
No dobra, może być i cyrkiel...

Martencja
Dobry cyrkiel nie jest zły, ale czy warto z powodu kompa?
Pomijając wiek Twojego kompa (chyba nie ona jest prawdziwym powodem kłopotów) ja zainteresowałbym się twardym dyskiem. Sprawdź twardziela:
PPM na dysku systemowym - Właściwości - Narzędzia - Sprawdź - zaznacz opcję "Automatycznie napraw błędy systemu plików". Jeżeli w trakcie skanowania wykryje jakieś błędy i potem sytuacja będzie się powtarzać to niestety dysk jest do wymiany. PPM = prawy przycisk myszy.
Jeżeli wiek komputera faktycznie skazuje go na wysłanie na emeryturę (co to jest BARDZO wysłużony komputer?) a zmieniałaś kartę graficzną to faktycznie najprawdopodobniej zasilacz nie daje rady i niestety komputerowi należy się zasłużony odpoczynek na złomowisku. Można co prawda wymienić zasilacz i wszystko będzie OK, ale pozostałe paremetry i tak pozostaną kiepskie.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.01.2006, 09:25   #10
zab
Guest

Domyślnie

Ja mam kacpra i jest cool, chroni mnie tez przed fotką.pl i inym badziewiem Ala gg bot robaczywek

P.S Moze masz LoveSan
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania