Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.03.2006, 11:35   #1
Rampir
Guest

Domyślnie Problem z nastolatkami...

Otóż wprowadziłem się do rodziny Kamasz. No i Damazy już dorósł, a chcę, żeby ożenił się ze swoją dziewczyną z czasów, gdy był nastolatkiem. No i tu się pojawia problem. Ta dziewczyna jest "zza miasta". Poprostu nie ma jej w Dziwnowie, więc jak zrobić, żeby np. wprowadzić ją do siebie, albo sprawić, by dorsła ?

P.S. Ta dziewczyna to Klara Adwokat.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.03.2006, 12:53   #2
blue eyes
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Rampir
Otóż wprowadziłem się do rodziny Kamasz. No i Damazy już dorósł, a chcę, żeby ożenił się ze swoją dziewczyną z czasów, gdy był nastolatkiem. No i tu się pojawia problem. Ta dziewczyna jest "zza miasta". Poprostu nie ma jej w Dziwnowie, więc jak zrobić, żeby np. wprowadzić ją do siebie, albo sprawić, by dorsła ?

P.S. Ta dziewczyna to Klara Adwokat.
hmmm....nie ten dzial.

p.s.pfff...no,np sciągasz insiminatora,albo bolpreopem,selectable, i spraw np.za pomocą kodów,by dorosła
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2006, 13:10   #3
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

A ja czytałam (w jakiejś gazecie), że żeby zrobić to bez użycia kodów i innych sztuczek, należy często zapraszać do siebie tego Sima/Simkę, najlepiej na nos i jej czas upływa tak jak naszych Simów, więc pewnego dnia dorośnie w naszym domu.
Sama próbowałam tak robić, ale niestety zaproszona Simka nie dorosła. Za to jedząc u mnie utyła.
Ale może za krótko ją trzymałam. (chociaż naprawdę według wyliczeń powinna dorosnąć).
Jeśli Ci zależy, możesz spróbować tymi sposobami, jakie podała blue eyes, albo skopiować Simkę za pomocą SimPE...
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2006, 13:40   #4
Rampir
Guest

Domyślnie

Tylko gdzie ściągnąć te programy ? Są na stronie ? Bo ja ich tam nie widzę. Szczególnie interesowało by mnie SimPe.

P.S. Oj, sorry, dopiero po napisaniu zakapowałem, że jest osobny dział dla The Sims 2.

Ostatnio edytowane przez Rampir : 23.03.2006 - 13:43
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2006, 13:50   #5
Isi

Domyślnie

Link do poradnika o SimPE, jest tam link do programu:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13928
Jeszcze jeden poradnik, o ściąganiu SimPE:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13953
Spis wszystkich poradników, do różnych programów, kodów, sztuczek itp.:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15289
stare 23.03.2006, 16:44   #6
Rampir
Guest

Domyślnie

Wielkie dzięki, Isi! Jesteś wielka!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.03.2006, 16:51   #7
Pumcia
Guest

Domyślnie

A masz NS? Jeśli tak to wysyłasz ją na studia z okolicy Dziwnowa. A studia zawsze można przerwać
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.03.2006, 20:19   #8
Rampir
Guest

Domyślnie

No niestety nie mam NS, ale kupie jak tylko troche dostane kasy. Wszystko działa, ustawiłem w SimPE, że Klara jest dorosła, i chociaż dalej wygląda jak nastolatek, to da się wszystko z nią robić zo z dorosłą.

EDIT: Jak zrobiłem, żeby ten mały Bartłomiej Kamasz miał jeden dzień do urodzin, to po nie zapisaniu gry i ponownym wejściu do Kamaszów Klara zrobiła mi się niewidzialna... Wie ktoś jak to naprawić ?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.03.2006, 21:53   #9
Isi

Domyślnie

Cytat:
Napisał Rampir
EDIT: Jak zrobiłem, żeby ten mały Bartłomiej Kamasz miał jeden dzień do urodzin, to po nie zapisaniu gry i ponownym wejściu do Kamaszów Klara zrobiła mi się niewidzialna... Wie ktoś jak to naprawić ?
Moja Simka miała raz niewidzialną głowę... Tzn. nie miała jej. Ale dałam ją do lustra, zmieniłam makijaż i było OK.
Więc na Twoim miejscu przebrałabym Simkę/zmieniłabym w niej coś za pomocą lustra/dała do kąpieli. A jeśli nie poskutkuje, to niestety nie wiem...
stare 24.03.2006, 22:14   #10
Rampir
Guest

Domyślnie

Ooo, jak ja bardzo chciałbym móc ją przebrać... Jak tylko próbuję, to od razu mi się gra wyłącza.

EDIT: Nie wiem, czy to ważne, ale w SimPE w portrecie tej Simki jest czerwone tło. To coś znaczy ?
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania