![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Poradnik złożony z 3 części, na razie odkryłam 3 sposoby budowania kwietnika. Wszystkie 3 opierają się na tym samym ale efekt końcowy jest nieco inny więc podzieliłam na 3 części. Może ten sposób jest już dawno znany, ja wymyśliłam go niedawno
![]() - Kwietniki nadają się do domów z fundamentami. Można je zrobić też w tych bez fundamentów ale będzie je widać tylko przy przełączeniu na piętro…Dlatego też to odradzam ![]() - Kwietniki nie mogą przylegać do ścian domu. Najlepiej robić je co najmniej 2 kratki od jakichkolwiek ścian. Dwa kwietniki mogą do siebie przylegać tworząc jeden długi, lub odstawać na tyle kratek ile chcą. - Do stworzenia kwietnika przydadzą się sztuczne kwiatki ściągnięte z Internetu, takie których nie trzeba podlewać. Jeśli ktoś ma TS2 Cztery pory roku to może wykorzystać kwiatki „maxisowe” umieszczając w kwietniku zraszacz. Jeśli nie macie sztucznych kwiatków ani zraszacza będziecie musieli używać kodu „move_objects on” żeby wyciągać kwiatki z kwietnika na ziemię i tam je podlewać…albo kupowac nowe ![]() -Jeśli kwiatki nie chcą włazić do kwietników wpiszcie „move_objects on” a po skończonej operacji „move_objects off” Sposób 1. Prosty, łatwy i przyjemny. Myślę że każdy z łatwością go zrobi. Ja wykonałam go ze ścian na potrzeby dalszych części poradnika, ale jeśli jest to dla was trudne możecie wykorzystać fundamenty zamiast ścian i ominąć punkty 2-5. 1. Stawiamy prostokąt z czterech ścian o wymiarach 3x1 kratki. ![]() 2. Obok niego w odstępie jednej kratki stawiamy fundament. ![]() 3. Wpisujemy kod „boolProp constrainFloorElevation false” i przeciągamy Narzędziem wyrównywania terenu od fundamentu (bocznej przeźroczystej kratki fundamentu) do prostokąta. ![]() 4. Ścianka zniża nam się do poziomu fundamentów. Wpisujemy kod „boolProp constrainFloorElevation true” 5. Kasujemy fundament. 6. Na ścianki stawiamy płytki podłogowe w przypominające ziemię. Jak ktoś nie ma takich to Może postawić dywan albo coś brązowego. 7. Na ścianki kładziemy jakieś pokrycie, cegiełki, drewienko czy coś innego. ![]() 8. Na dookoła podłogi stawiamy murek. 9. Tak żeby otaczał cały kwietnik. 10. Do środka kwietnika stawiamy kwiatki. ![]() I cieszymy się ładnym kwietnikiem w naszym ogródku ![]() Spoiler: pokaż Koniec!! No co wy? Już śpicie? Teraz czas na fotki kwietników które ja wymysliłam ![]() ![]()
Pozdrawiam, Zygzak ![]() Ostatnio edytowane przez Caesum : 16.08.2023 - 19:48 |
![]() |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|