Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 30.05.2009, 20:58   #1
flauma
Guest

Domyślnie Odp: Wasze recenzje

Osbiscie uwazam ze starzenie sie simow bez naszej ingerencji jest ciekawe , a jak ktos powiedzial ze obawia sie iz drugi sim z kims innym zalozy rodzine to , to wszystko tak szybko sie nie dzieje! wiec bez klopotu. Mi pasuje ta opcja , tak samo ze nie musze czekac az niemowlak czy male dziecko osiagnie full zakres np. 5 dni tylko po 3 dniach moge kupic tort i kazac mu zdmuchnac swieczki. Jestem zadowolona z gry i koniec z czekaniem az sie zaladuje parcela inna wystarczy pare sekund i juz!
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 31.05.2009, 16:24   #2
Levkoni

Reputacja: 10

A mnie wkurzyło ostatnio, że mój gość już na 7 czy 8 stopniu kariery policjanta sam zrezygnował z pracy jak grałem inną rodzinką hehe...
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.06.2009, 23:01   #3
lusia
Guest

A ja zawiodłam się na tym, że w mieście nie widać simów gdy są w jakimś budynku. Tzn. pojadę simem do kawiarni, a nie widzę wnętrza.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.06.2009, 09:17   #4
RoxyFM

Reputacja: 10

Ja jeszcze wszystkiego nie zdążyłam obczaić, jeszcze nie wiem co myśleć, ale jakaś dziwna jest ta część.
stare 05.06.2009, 12:06   #5
Upadła Dusza
Guest

Na pierwszy rzut oka, spodobała mi się grafika, nie jest taka zła. Na moim sprzęcie, na max ustawieniach wszystko chodzi bardzo ładnie i płynnie, nic nie przycina (jak narazie ). Gra bardzo szybko się wczytuje (nawet szybciej niż dwójka), jak i zapisuje. Interfejs jest prosty i przejrzysty, szybko można się do niego przyzwyczaić.
Jeśli chodzi o prędkości, na 3 poziomie czas leci tak jak w dwójce na 3, no może sekunde dłużej ale ja tego nieodczuwam, jak dla mnie to prędkości nic się nie zmieniły. Bardzo fajne jest 4 tępo, podoba mi się, że gdy każe coś simowi zrobić i włącze ten czas, to po zrobieniu danej czynności czas wraca do tej co był poprzednio.
Tryb tworzenia rodziny jest fajny, podoba mi się to że moge zrobić odrosty, pasemka itp. Jednak nie bardzo spodobało mi się robienie makijażu. W dwójce bardziej mi to pasowało, bo odrazu mogłam sobie wybrać jakiś cień do powiek lub szminke. A tu, zanim znalazłam odpowiedni kolor szminki minęło troche czasu. Ale w pewnym sensie jest lepiej bo więcej możliwości.
Są różne fajne meble (wcale nie jest ich aż tak mało), większość bardziej mi się podoba niż te dwójkowe. Szkoda tylko że nie ma szaf, tylko komody i to kilka.
Fajnie że można iść na cmentarz, zwiedzić muzoleum, badać katakumby gdzie może wiele się zdarzyć. Moja simka badając katakumby znalazła sałate, spotkała zombie itp.
W mieście jest wiele ładnych i ciekawych miejsc, a wielu jeszcze nie widziałam.
Gra jest ciekawa, jest inna niż dwójka, dlatego mi się podoba. Mam jeszcze wiele rzeczy do odkrycia, dzięki czemu gra się szybko nie znudzi.
Uważam że warto było zakupić tą gre
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2009, 12:24   #6
Milou
Guest

Hej.
No cóż, piszę szczerze. Na początku zapowiadało się super, wprost szalałam z radości i niecierpliwości. Z tego, co widziałam, czytałam, oglądałam, miało być superowsko. Trochę się jednak rozczarowałam, po zagraniu u kumpeli. (Przy okazji, pozdro ) Przeszkadza mi kilka rzeczy, np. ogólnie- pojazdy, zbyt długi sen.. Grafika nie jest sama w sobie zła, fajnie wygląda to chodzenie simem gdziekolwiek, bez ładowania- super. Są fajne zakątki. Ogólnie gra jest dla mnie na "dobry", ma swoje plusy i minusy, chociaż po recenzjach czekałam na coś lepszego. Tyle ode mnie.
Pozdro.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2009, 12:21   #7
Merve
Guest

Witam Wszystkich Forumowiczów! Dawno tutaj nie zaglądałam, więc postanowiłam napisać swoją recenzję o TS3. A więc nie mogłam się powstrzymać i ściągnęłam ją z netka, gdyż chciałam tylko sprawdzić czy na moim komputerze zadziała. Nie zachwyciłam się grą, chociaż była tak świetnie prezentowała. Wielce twórcy powiedzieli, że do dyspozycji mamy świat pełen nieograniczonych możliwości. I gdzie one są? Chodzi mi tutaj o to, że nie możemy wejść do niektórych parceli publicznych. Dla mnie jest to żenujące. Nie podoba mi się, że nie można zaprojektować schodów i takich tam. Niektóre przedmioty wyglądają na bardzo stare, wręcz wiejskie. Jednym słowem tryb kupowania i budowania jest do kitu. Chociaż wiem, że jest to na razie tylko podstawka. Radziłabym im zacząć robić jakieś dodatki. Wkurzyło mnie to, że gdy moja Simka uczyła swoje dziecko chodzić to zajęło jej to chyba z 5 godzin. Simy strasznie długo śpią. Czytałam, że to zależy od osobowości Sima, ale moim zdaniem to nic nie daje, gdyż zawsze daję im cechy bardzo dobre takie jak chociażby ambitna. Również długo się uczą jakiś umiejętności, np. charyzmy. Jak i wady TS3 ma również zalety. Fajne jest to, że gdy Sim idzie do pracy to po godzinie może ją opuścić np. na godzinkę i później do niej wrócić. Panel tworzenia Simów też jest bardzo fajny. No to tyle. Może ta gierka nie jest najgorsza, ale taka rewelacyjna jaka miała być to też nie jest. Pozdrawiam!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2009, 16:00   #8
Ellie
Guest

nie wiem czy ktos juz dawal ten link, ale podam ;p
dla tych co sie wahaja warto/niewarto

http://gry.onet.pl/4031,86210,,The_Sims_3,recenzja.html
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2009, 16:19   #9
sympathique.
Guest

Gra jest naprawdę dobra.
O wiele bardziej realistyczna, bardziej... grywalna. Nie trzeba mieć wcale "kosmicznego" sprzętu, aby ustawić w grze wysokie parametry i nie wywołać jej zacinania się.
Kolejne plusy to:
- cechy charakteru, które w ogromnym stopniu wpływają na rozgrywkę
- na parcelach publicznych typu park można np. grać na gitarze...
- telefony komórkowe, w dodatku wyglądające dość nowocześnie
- wiele realistycznych obiektów, np. rower
- przy wysokich parametrach widać, że grafika jest wspaniała
- miasta, Riverview i Sunset Valley, a szczególnie to pierwsze, są piękne.
- można baardzo zmieniać kolory i style ubrań
- Simy są ładniejsze niż w Dwójce, a przy użyciu dodatków z Internetu z pewnością staną się jeszcze piękniejsze

Minusy:
- Czas płynie trochę wolniej niż w TS2.
- Wychodzenie do supermarketu, biblioteki, pracy itp. jest baaardzo nudne.
- Ciężko awansować w pracy.
- Niektóre narzędzia są dość skomplikowane.
- Jest bardzo mało ładnych fryzur.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2009, 16:23   #10
Ellie
Guest

Cytat:
Napisał kago Zobacz post
Gra jest naprawdę dobra.
O wiele bardziej realistyczna, bardziej... grywalna. Nie trzeba mieć wcale "kosmicznego" sprzętu, aby ustawić w grze wysokie parametry i nie wywołać jej zacinania się.
Kolejne plusy to:
- cechy charakteru, które w ogromnym stopniu wpływają na rozgrywkę
- na parcelach publicznych typu park można np. grać na gitarze...
- telefony komórkowe, w dodatku wyglądające dość nowocześnie
- wiele realistycznych obiektów, np. rower
- przy wysokich parametrach widać, że grafika jest wspaniała
- miasta, Riverview i Sunset Valley, a szczególnie to pierwsze, są piękne.
- można baardzo zmieniać kolory i style ubrań
- Simy są ładniejsze niż w Dwójce, a przy użyciu dodatków z Internetu z pewnością staną się jeszcze piękniejsze

Minusy:
- Czas płynie trochę wolniej niż w TS2.
- Wychodzenie do supermarketu, biblioteki, pracy itp. jest baaardzo nudne.
- Ciężko awansować w pracy.
- Niektóre narzędzia są dość skomplikowane.
- Jest bardzo mało ładnych fryzur.

dokladnie, popieram zdecydowanie
dodam jeszcze, ze fajna jest mozliwosc wyboru opcji pracowania w pracy (czaicie? np. obijaj sie, haruj itd)
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 15 (0 użytkownik(ów) i 15 gości)

Zasady Postowania