|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Nie wiem czy to dobry dział na takie pytanie, ale spróbuję
Jedno z rozszerzeń do NRaas StoryProgression nazywa się NameList Tuning, czy ktoś z Was tego używał? Bo ja nie do końca ogarniam jak zrobić tę listę i załadować do gry. No i czy tym sposobem można podmienić tylko bazę imion czy nazwisk też? Jeśli ktoś się orientuje to błagam o pomoc! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
czy da się skombinować aby bliźniaki mojej simki były chłopcem i dziewczynką?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Od paru ładnych lat grania zdarzyło mi się to raz. Ale jeśli jest sposób, to z chęcią poznam ;>
![]() |
![]() |
#4 |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
Jak kiedyś moja simka zaszła w ciążę to dzień przed porodem zapisywałam grę i kazałam jej zjeść po kolei 3 jabłka, po tym 3 arbuzy i na końcu jeszcze jedno jabłko (w tej kolejności). Później omijałam wszelkie dania z tymi owocami. Nie miałam nagrody życiowej o płodności, więc od początku ciąży w całym domu puściłam piosenki dla dzieci (prawie w każdym pokoju
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Wiecie może, gdzie w plikach gry znaleźć rodzinki z biblioteki rodzin? Będę reinstalować grę i chciałabym po uruchomieniu móc wrzucić je z powrotem (zwłaszcza, że część mam z domami, gdzie mam te rzadkie zdobycze). Ewentualnie jaka jest nazwa tego pliku, bo po nazwiskach rodzin nie mogę tego znaleźć...
Podobnie nie wiem gdzie znaleźć parcele (publiczne, z budynkami) z biblioteki - i w grze i w Narzędzie Stwórz Świat. Bardzo proszę o pomoc, bądź informacje, że tego się nie znajdzie, bo EA zagrzebało to w plikach, które lepiej nie ruszać... Ewentualnie jak te rodziny (w całości, nie pojedyncze simy) i parcele wyeksmitować z gry, bym mogła je potem wrzucić do świeżo zainstalowanej gry. Mam wszystko do Zwierzaków, po reinstalce będę mieć więcej dodatków. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Reputacja: 17
|
![]()
Witam! Mam Simkę, która jest właścicielką wozu cygańskiego, gdyż wykupiła wszystkie udziały. Owa Simka mieszka Appaloosa Plains, ale mam w planach przeprowadzić ją z rodziną do Moonlight Falls. Stąd moje pytanie... Czy przeprowadzając się do innego miasta moja Simka zachowa prawa do udziałów w wozie cygańskim? Czy będzie mogła dalej pobierać zyski z tego miejsca w Moonlight Falls? Czy też mam sprzedać udziały jeszcze w Appaloosa i ponownie je kupić w Moonlight? Proszę o odpowiedź, ponieważ niepozorny wóz cygański jest wart ok. 17 000 simoleonów... Z góry dziękuję i pozdrawiam. D_S
![]() |
#7 |
Supermoderator
|
![]()
Będąc w MF nie ma szans, żeby zarabiała kasę z posiadłości w AP. Wszystko będziesz musiał zakupić od nowa
![]() |
![]() |
#8 |
Reputacja: 17
|
![]()
Z tym, że to nie jest posiadłość, ale sam "obiekt publiczny". Nie wykupiłem parceli wraz z wozem cygańskim, tylko same udziały w nim, a parcela, na której stoi nadal jest publiczna. To czy wóz cygański w MF nie jest taki sam, jak w AP? Czyli te udziały nie przechodzą z miasta do miasta?
![]() |
#9 |
Supermoderator
|
![]()
O to mi chodziło...
Po przeprowadzce wszystkie powiązania z Appaloosa Plains: udziały, kontakty, praca, wszystko to zostanie usunięte. I nie ma znaczenia, że ten wóz w MF jest taki sam
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Takie pytanko, nie wiem, czy w odpowiednim dziale.
Dawno nie grałem w Simsy i zakładając, że będę chciał sobie pograć, ale z nowym dodatkiem to, który będzie najlepszy z tych 3: ZG, NZTŚ, CPR ?
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 17 (0 użytkownik(ów) i 17 gości) | |
|
|