Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.06.2009, 18:12   #1
Keramzyt
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

A ja mam pewne pytanie. Mianowicie: Od czego zależy ilość płaconego podatku?
+ Od zużycia energii
+ Od zarobków
+ Od liczby mieszkańców domu
+ Od wielkości parceli
+ Od wartości parceli
+ Od majątku parceli
+ Od czegoś zupełnie innego
Bo raz płacę 550, raz 800, a innego razu 390 (jedną rodziną, ofk )
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.06.2009, 17:23   #2
brzos

Reputacja: 11

z tego co wiem nie. mozesz zrobic dokladnie taka sama rodzine, to chyba jedyne wyjscie. :c
brzos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 17:38   #3
aluminium.

Reputacja: 10

Z infy słaba nie jestem, ale zapytam. Do czego jest pamięć RAM?
Ogólnie chodzi o to, ze jak sprawdzałam na "Can You run it" z jakieś dwa tygodnie temu czy pójdzie mi 3 było ok, a teraz pisze mi, że mam za mało RAM`u czy coś takiego.

Edit. Może tak, za co odpowiedzialna jest pamięć RAM.
Edit2. Juz nie trzeba tłumaczyć RAM`u Tylko powie mi ktoś czemu ona "znikła"?

Ostatnio edytowane przez aluminium. : 10.06.2009 - 17:58
aluminium. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 17:41   #4
agnieszka130187

Reputacja: 11

No to lipa, bo nie chce mi wyjść już taki Sim.
stare 10.06.2009, 17:53   #5
Sulczi
Guest

Cytat:
Napisał Irbis
I jeszcze jedno pytanie, które będę powtarzać aż do znudzenia (lub do wyjaśnienia sprawy):
Czy ktoś rozwiązał już zagadkę znikających rodzin? Dlaczego znikają i czy można temu zapobiec?
Otóż tak, chyba ja ją rozwiązałem. też się zastanawiałem dlaczego niektóre rodziny znikają z miasta (mi np. zniknęła Agnieszka Zadek). Wyjasniło się kiedy zacząłem czytac gazetę (simową). Kiedy kliknie się na "czytaj" pojawiają się różne informacje z miasta. No i rodzinki które znikają po prostu się wyprowadziły, ot i cała tajemnica.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 19:19   #6
Levkoni

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Sulczi Zobacz post
Otóż tak, chyba ja ją rozwiązałem. też się zastanawiałem dlaczego niektóre rodziny znikają z miasta (mi np. zniknęła Agnieszka Zadek). Wyjasniło się kiedy zacząłem czytac gazetę (simową). Kiedy kliknie się na "czytaj" pojawiają się różne informacje z miasta. No i rodzinki które znikają po prostu się wyprowadziły, ot i cała tajemnica.
To na pewno nie to. Zauważyłem, że rodzinki znikają następująco. Jak stworzysz nową rodzinę i ją wprowadzisz to znika ta, którą grało się ostatnio. Jeśli jednak wprowadzisz kilka nowych rodzin po kolei i grasz którąś z nich to znika jedna z tych nowych rodzin. I ostatnia opcja - jeżeli stworzyłeś nową rodzinę, wprowadziłeś ją, ale grasz inną to ta wprowadzona zniknie. Nie wyssałem tego z palca, napisałem to na podstawie własnych obserwacji i wielu już doświadczeń z tą nędzną sytuacją. To jest jakiś błąd gry i tyle. Jednak zacząłem grać od nowa na nowej "planszy" i teraz tego problemu nie ma, przynajmniej na razie.
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 19:20   #7
poziomka007
Guest

Jak zaprosić kogoś na nocowanie u siebie? Moja simka (dziecko) ma taką zachciankę ;D
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2009, 10:34   #8
poziomka007
Guest

Cytat:
Napisał poziomka007 Zobacz post
Jak zaprosić kogoś na nocowanie u siebie? Moja simka (dziecko) ma taką zachciankę ;D
Wie ktoś .?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 22:01   #9
Sulczi
Guest

Cytat:
Napisał theground Zobacz post
To na pewno nie to. Zauważyłem, że rodzinki znikają następująco. Jak stworzysz nową rodzinę i ją wprowadzisz to znika ta, którą grało się ostatnio. Jeśli jednak wprowadzisz kilka nowych rodzin po kolei i grasz którąś z nich to znika jedna z tych nowych rodzin. I ostatnia opcja - jeżeli stworzyłeś nową rodzinę, wprowadziłeś ją, ale grasz inną to ta wprowadzona zniknie. Nie wyssałem tego z palca, napisałem to na podstawie własnych obserwacji i wielu już doświadczeń z tą nędzną sytuacją. To jest jakiś błąd gry i tyle. Jednak zacząłem grać od nowa na nowej "planszy" i teraz tego problemu nie ma, przynajmniej na razie.
A czytasz w rodzinie, którą grasz, gazetę? Bo może jednak tak się złożyło, że no akurat te rodziny się wyprowadziły.
A jeśli nie, to rzeczywiście może byc błąd gry. Chociaż u mnie się tak nie dzieje. Jeżeli jakas rodzina znika, to zawsze czytam w gazecie następnego dnia o jej przeprowadzce.

Cytat:
Napisał helena
A WŁAŚNIE, JA MAM JEDNO, MAŁE PYTANIE... Czy simy z biblioteki simów/skrzyni rodzin (jak kto woli), starzeją się?
Nie, nie starzeją się, bo nie są obecne w mieście.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.06.2009, 09:10   #10
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał theground Zobacz post
Do Riverview wprowadziłam rodzinę jednoosobową, grałam nią krótko. Następnie wprowadziłam rodziną pięcioosobową przeniesioną z Sunset Valley. I zniknęła rodzina Biedak, którą w ogóle nie grałam.
Jest więc jeszcze jedna opcja
Jeśli jest to błąd gry, to mam nadzieję, że szybko wyjdzie łatka, która go naprawi.
Bo tej chwili najlepszym rozwiązaniem jest grać cały czas jedną rodziną i wcale mi się takie rozwiązanie nie podoba.

Cytat:
Napisał Sulczi Zobacz post
A czytasz w rodzinie, którą grasz, gazetę? Bo może jednak tak się złożyło, że no akurat te rodziny się wyprowadziły.
A jeśli nie, to rzeczywiście może byc błąd gry. Chociaż u mnie się tak nie dzieje. Jeżeli jakas rodzina znika, to zawsze czytam w gazecie następnego dnia o jej przeprowadzce.
Przeprowadzka a zniknięcie to dwa różne zjawiska. Normalnie moje simy też się przeprowadzają, ale wtedy mogę odnaleźć ich w mieście i odwiedzić w mieszkaniu.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania