Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.10.2009, 17:02   #1
Starlight

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The sims 2 V.S The sims 3

Zdecydowanie The Sims 2. Sims 3 nie podobają mi się. The sims 2 są rozbudowane.
Sims 3 mają braki np. wg. od razu powinny by być studia Wiek młody Dorosły...
W Sims 2 na początku (chyba) było więcej elementów.
The Sims 2 wygrywa jak narazie
Starlight jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 16.12.2009, 19:42   #2
Thea
Guest

The Sims 2. Są zdecydowanie lepsze od trójki. W trójce simy są takie jak lalki Barbie. ;]
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.12.2009, 20:09   #3
nmin

Nie porównuję TS3 do TS2+dodatki+akcesoria, bo to przecież nie ma sensu. Jeśli chodzi o same podstawy, to nie ma porównania, dla mnie podstawa TS2 jest zwyczajnie nudna, a TS3 świetna, przede wszystkim otwarte otoczenie, cechy, długości życia bez używania aging off, opcje tego, co Sim ma robić w pracy (dwa dni i bez wysiłku przyjaźni się z kilkoma osobami), wędkowanie i ogrodnictwo od podstawy, owady itp, oj, długo by wymieniać. To, że nie widać wnętrz, wcale mi nie przeszkadza - co mi po tym, że zobaczyłabym wnętrze spożywczaka, jeśli gra ładowałaby się przez dodatkowe budynki o wiele dłużej? Widok na podejście do kasy to żadna łaska, a ludzi jest pełno wszędzie, nie trzeba poznawać ich w sklepie. Tak samo z pracą - ustawiałabym sobie opcję "pracuj" na jakimś przedmiocie i gapiła się przez kilka godzin na pracującego Sima, czy kazała mu robić sto innych rzeczy, żeby go wywalili za obijanie się? To już wolę wysłać go do pracy i mieć z głowy, i zająć się kimś innym z rodziny No i widać siłownię, bibliotekę i inne, więcej mi nie trzeba.

Fakt, brakuje mi czasem niektórych obiektów i opcji z dodatków do TS2, ale to nie powód, żeby źle oceniać TS3.

Aaa, no i zapomniałam o najważniejszym! Kreator stylu, genialna rzecz!
stare 17.12.2009, 13:53   #4
Thea
Guest

Cytat:
Napisał nmin Zobacz post
Nie porównuję TS3 do TS2+dodatki+akcesoria, bo to przecież nie ma sensu. Jeśli chodzi o same podstawy, to nie ma porównania, dla mnie podstawa TS2 jest zwyczajnie nudna, a TS3 świetna, przede wszystkim otwarte otoczenie, cechy, długości życia bez używania aging off, opcje tego, co Sim ma robić w pracy (dwa dni i bez wysiłku przyjaźni się z kilkoma osobami), wędkowanie i ogrodnictwo od podstawy, owady itp, oj, długo by wymieniać. To, że nie widać wnętrz, wcale mi nie przeszkadza - co mi po tym, że zobaczyłabym wnętrze spożywczaka, jeśli gra ładowałaby się przez dodatkowe budynki o wiele dłużej? Widok na podejście do kasy to żadna łaska, a ludzi jest pełno wszędzie, nie trzeba poznawać ich w sklepie. Tak samo z pracą - ustawiałabym sobie opcję "pracuj" na jakimś przedmiocie i gapiła się przez kilka godzin na pracującego Sima, czy kazała mu robić sto innych rzeczy, żeby go wywalili za obijanie się? To już wolę wysłać go do pracy i mieć z głowy, i zająć się kimś innym z rodziny No i widać siłownię, bibliotekę i inne, więcej mi nie trzeba.
Fakt, brakuje mi czasem niektórych obiektów i opcji z dodatków do TS2, ale to nie powód, żeby źle oceniać TS3.

Aaa, no i zapomniałam o najważniejszym! Kreator stylu, genialna rzecz!
Kreator stylu, z tym się zgodzę. ;d
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.12.2009, 14:50   #5
Elajza
Guest

Ja uważam, że TS2 i TS3 to dwa różne światy i klimaty, ale jak dla mnie chyba TS2 ciekawsze tak mi się wydaje
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.12.2009, 15:04   #6
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Jeśli mam porównywać podstawę TS2 i podstawę TS3 to trójka jest znacznie lepsza. Więcej opcji, no i przede wszystkim brak ładowania i otwarte przestrzenie
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.12.2009, 13:20   #7
Kiyomi
Guest

Cytat:
Napisał Cailleach Zobacz post
Jeśli mam porównywać podstawę TS2 i podstawę TS3 to trójka jest znacznie lepsza. Więcej opcji, no i przede wszystkim brak ładowania i otwarte przestrzenie

Zgadzam się. W The Sims2 trzeba było długo czekać, aż się załaduje, jadąc na parcelę. A tu? Wsiadasz w auto i jedziesz. W TS3 Jest o wiele więcej opcji niż w The Sims2. A zwłaszcza fajny jest kreator stylu. ;>
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.12.2009, 15:48   #8
karasss

trójka.
style, otwarte miasto (do którego już się przyzwyczaiłem ), grafika... ogólnie jest lepiej!
stare 17.12.2009, 15:59   #9
first
Guest

TS3 mozna lepiej zmieniac przedmioty kupowac ze store, łatwiejsze menu, grafika w okolicy.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.12.2009, 18:34   #10
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

@up: już się sprzedają i do cholery nie th bo th to Tokio Hotel tylko TS
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 36 (0 użytkownik(ów) i 36 gości)

Zasady Postowania