Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 3: Zdjęcia z gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.10.2011, 20:41   #1
Chloé

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Opowiadamy jak sobie gramy

Świetne macie te swoje rodzinki i do tego pięknych Simów. Chętnie podzieliłabym się losami swoich, tym bardziej że jest czym. Dorobiłam się 4 pokoleń w całym SV grając na zmianę wszystkimi rdzennymi mieszkańcami, ulubione rodzinki rozwijałam, do pozostałych wchodziłam na chwilę by dobrać im partnerów i zadbać by ród nie wyginął, gra również sama inicjowała związki bez mojego udziału, w efekcie wszyscy w okolicy to "moi ludzie", miło jest spotykać na mieście samych znajomych simów i widzieć jak dobrze im się wiedzie, mimo że to tylko gra. Połowa mieszkańców miasta jest ze sobą spokrewniona Niestety dalsza rozgrywka jest praktycznie niemożliwa, niewiem czy to przez nadmiar simów w mieście czy przez leciwość save'a ale niemal każda próba zapisu kończy się błędem 12, nie mówiąc już o koszmarnym cieciu się gry. Próbowałam ratować sytuację za pomocą porad znalezionych na forum, niestety bez skutku. Mam nadzieję, że kolejna już reinstalka załagodzi jakoś problem.
Chloé jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.10.2011, 21:09   #2
anie_1981

Reputacja: 10

Czasami zapis jest po prostu za stary... Ja tak miałam z Sunset Valley, udało mi się ludzi uratować, dzięki modowi NRaas Porter, po prostu przeniosłam całe miasto ludzi do nowej wersji SV. Ale gdyby nie ten mod już bym SV nie miała... No i gdyby nie moja skrupulatność. Staram się mieć kopie zapasowe zapisów w innym miejscu na dysku. Nie raz i nie dwa, to uratowało moim Simom życie... Jeśli mogę coś poradzić, to NRaas Master Controller, klikasz na Ratusz i wybierasz Miasto\Resetuj wszystko. Robisz to na pauzie i to może długo trwać. Jak skończy, to bez ruszania czasu próbujesz grę zapisać, najlepiej przez zapisz jako i wpisujesz jakąś inną nazwę. Potem ładujesz ten zapis od nowa. Powinno być chociaż trochę lepiej. Przydałby się też NRaas Overwatch i może NRaas ErrorTrap. No i wiem, nie wszyscy lubią mody, z różnych powodów. Jedni uważają, że to do reszty zepsuje grę, a inni chcą grać "czysto"... OK, szanuję takie stanowisko, każdy gra tak jak lubi, ale... ta gra ma tyle niedoróbek, że czasem tylko mod może ją "naprawić"...

No a żeby nie było off-topu... Kolejna część Bardów!

Ojej... Chyba Daniel będzie miał siostrzyczkę...

Daniel z Fredem, czyli tatą.

Rodzice wypróbowują ślizgawkę wodną. Jakoś nie wierzą nalepce "Posiada atest instytutu matki i dziecka"

Eric i Natalia chociaż starzy, nadal są w sobie zakochani na maksa...

No i wykrakałam, Ginger jest w ciąży!

Ale nie zaniedbuje synka.

Najwierniejsza fanka Freda...

Bąbelki!!!!

Gramy w rzutki... Kolejność osób: Ginger, Eric, Natalia, Fred...

-A masz! To za... eghm... coś wymyślę, ale na pewno coś wywinąłeś!

-Podnosisz poduszkę na ojca swoich dzieci!?

Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 10.10.2011 - 22:41
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.10.2011, 08:15   #3
Horsez

~`Ciąg dalszy rodziny Betanek,Sobotka,Pinezka,Dąbek i Walendziak~`

Julek na rączkach u mamusi

Malutki próbuje stawiać kroczki

W ich rodzinie niestety stała się tragedia( nie mogłam sobie tego wybaczyć) kazałam Julianowi naprawiać zmywarkę i poraził go prąd, niestety umarł[*]

Berenika nie mogła sobie poradzić ze śmiercią ukochanego przecież tak niedawno brali ślub

Mały Oluś nie rozumiał że na zawsze stracił swojego tatusia

Berenika jednak miała dla kogo żyć, mały Oluś najwspanialsza pamiątka jaką mógł po sobie pozostawić Julek.

Berenika wątpiła i nie miała pomysłu jak dalej potoczy się ich życie

Tymczasem u Dąbków niespodziewanie na świat przyszła nowa kruszynka Laura

A Izabelka znacząco podrosła

W międzyczasie okazało się że Martunia jest w ciąży, spodziewała się dziewczynki

Olek podrósł i nadal pomagał mamie, bardzo ją kochał tylko ona mu została ; wspólna rozmowa..

" Nie Martw się Mamusiu, zawsze będziemy razem "

c.d.n

Ostatnio edytowane przez Horsez : 11.10.2011 - 10:52
Horsez jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.10.2011, 08:55   #4
anie_1981

Saheli019, nie cierpią na brak wrażeń Ale rozumiem Cię, każdy gra tak jak lubi, ja za to nie wyobrażam sobie robić im jakiś problemów.

Horsez, szkoda faceta. Żona mogła go jeszcze trochę podręczyć, no nie wiem, znowu zajść w ciążę... Fajny ma ten rozmazany tusz do rzęs, skąd masz? I już na którymś z kolei zdjęciu widzę smoczek dla pełzających, skąd go macie? Jest oryginalnie w grze, czy to coś nieoficjalnego? Pytam, bo szczerze, to nigdy nie wchodziłam w grze w dodatki do ubrań, dla pełzających.
stare 11.10.2011, 10:33   #5
Justyna0307

Kasia440 - czyli wszystko zostało w rodzinie fajna rodzinka z nich

anie_1981 - ja też nie lubię jak moim simom dzieje się krzywda tak jakoś mi ich szkoda uwielbiam miny jak grają w rzutki

Horsez - oh nie szkoda Juliana ja też chcę wiedzieć skąd smoczek jest boski

a tak w ogóle to skąd macie takie koszyki przy narodzinach?

a co robię poza graniem w The Sims 3? oto mój blog http://justynamakeup.blogspot.com/
Justyna0307 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.10.2011, 11:42   #6
anie_1981

Koszyki są gdy rodzą się trojaki. Zazwyczaj Simka idzie rodzić do szpitala i idzie z nią jej facet. Tak więc jak są bliźniaki to jeden rodzic niesie jednego, a drugi drugiego dzieciaka. Ale jak są trojaki, to gra daje koszyczek na dzieci. Ciekawi mnie co by było, gdyby Simka mieszkała sama i urodziła bliźniaki w szpitalu, też by dostała koszyk...?
stare 11.10.2011, 11:43   #7
Justyna0307

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Koszyki są gdy rodzą się trojaki. Zazwyczaj Simka idzie rodzić do szpitala i idzie z nią jej facet. Tak więc jak są bliźniaki to jeden rodzic niesie jednego, a drugi drugiego dzieciaka. Ale jak są trojaki, to gra daje koszyczek na dzieci. Ciekawi mnie co by było, gdyby Simka mieszkała sama i urodziła bliźniaki w szpitalu, też by dostała koszyk...?
o widzisz. Ja miałam trojaki ale nie widziałam porodu dzięki

a co robię poza graniem w The Sims 3? oto mój blog http://justynamakeup.blogspot.com/
stare 11.10.2011, 19:59   #8
revive
Guest

Znowu reinstalujesz ? Matko Boska
A ja już nie mam mojej rodziny ponieważ mój idiotyczny braciszek(małpa jedna) robił mi coś z dyskiem no i wszystko poszło musiałam jeszcze raz instalować simsy.Ale mam nową fajniejszą rodzinkę a mam takie pytanko jak ustawić żeby była lepsza jakość zdjęć ?
A mi jeszcze małpka żadnych problemów nie sprawiła na razie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.10.2011, 20:20   #9
anie_1981

Ja wolę instalować mody ręcznie, bo wbrew obiegowej opinii, to wcale nie jest trudne Co do jakości zdjęć, to ustawia się to w opcjach gry. Można wybrać wielkość i jakość zdjęć, czy mają pokazywać interfejs, czy nie itd... A małpki się nie używa, bo ten program podobno upiera się instalować mody starą metodą.
stare 11.10.2011, 20:22   #10
Justyna0307

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Ja wolę instalować mody ręcznie, bo wbrew obiegowej opinii, to wcale nie jest trudne Co do jakości zdjęć, to ustawia się to w opcjach gry. Można wybrać wielkość i jakość zdjęć, czy mają pokazywać interfejs, czy nie itd... A małpki się nie używa, bo ten program podobno upiera się instalować mody starą metodą.
ja próbowałam wszystkiego żeby zainstalować skiny oczywiście mi się nie udało a grę zepsuło eh

Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 11 (0 użytkownik(ów) i 11 gości)

Zasady Postowania