Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 3: Zdjęcia z gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.03.2011, 15:43   #1
Sheila

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Opowiadamy jak sobie gramy

Bluszczyk - to wstaw i podaj link, ja ci prześlę zdjęcia po mojej przeróbce

Wracam do Was z nową, dużo porcją zdjęć. Emily mi urosła i ... no dobra, sami zobaczcie.

Przyjaciółki mają urodziny w odstępie dwóch dni, dlatego postanowiły zorganizować je razem. Emily zrobiła sobie krótki rachunek sumienia i postanowiła przeprosić Lindę za spoliczkowanie i obelgi wykrzyczane pod jej i Jaspera adresem. Dziewczyna przyjęła przeprosiny i zapewniona o pojawieniu się na przyjęciu łososia z rusztu pani Holes(mamy Lilianny) obiecała przyjście razem z Jasperem.

Dziewczyna zaprosiła też dziadków i rodziców z Brigdeport, którzy cieszyli się z zaproszenia przywożąc nową sukienkę, na szczęście za dużą. Byli dumni z tergo, że Emily ułożyła sobie życie tak ... poukładanie Oczywiście nie wiedzieli o "związku" z Jasperem.

Teraz kilka fot z imprezy:
Jeszcze jako nastolatki dziewczyny tańczą szalony taniec- wygnaniec.

Pomyślenie życzenia jest ważną częścią imprezy. Lilianna już wie czego chce, ale Emily długo zastanawia się nad różnymi opcjami.

W nowej sukience już jako młoda dorosła i z pewną siebie miną.

Tort wyjątkowo pyszny

Lilianna wygląda... dziwnie, ale i tak cieszy się ze swojego kroku w dorosłość.

Rozwiedzeni( jak się okazało) rodzice Blondyny świetnie się bawili dmuchając bąbelki.

Po przebrani w wybrany przez grę strój codzienny Emily bawi się chyba jeszcze świetniej.

Wygląda pięknie. Tak piękni, że nawet Jasper zaczyna( nie wiem jakim cudem) z nią flirtować. Dobrze, że Linda tego nie widzi...

Impreza trwała do rana, a bałagan był wielki. Niektórzy przeżyli swój pierwszy kac, ale mimo to wszyscy wyśmienicie się bawili. Pani burmistrz chyba zapomniała, że idzie do pracy. Poszła śmierdząca, ale wesoła.

A tu Emily już po zmianie wyglądu. Wygląda słodko nie przypuszczałam, ze wyrośnie na taką laskę, bo w przeszłości była ... nie ładna W planach ma przeprowadzkę do przerobionego Pinkerton Island. Za pieniądze rodziców i dziadków, którzy chcieli coś dla niej zrobić chce kupić sobie dom " La Villa Yarona" ściągnięty z ruskiej strony. Nie wiem czy nie jest zbyt... wystawny. Dodam, że inny dom stamtąd już na nią czeka.

BONUS:
Dmuchamy...!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 27.03.2011, 17:48   #2
eyvee

Super zdjecia nie moge sie doczekac waszych kolejnych zdjec z historii simow

A teraz przedstawie wam moja nowa simke:
Emma Paterson - po tym jak stala sie mloda dorosla przeprowadzila sie do milego miasteczka Twinbrook.

Kiedy "pojawiala" sie wena tworcza Emma brala sie za malowanie

Pierwsze jedzenie w nowym domu - niezbyt smacznie wyglada, ale od czegos trzeba zaczac.

Im wiecej gotowala tym lepsze posilki przyrzadzala - chociaz sie zmuszala, bo nie lubi gotowac.

Pierwszy dzien bardzo szybko minal i zanim Emma sie zorientowala bym juz ranek.

Emma postanowila poznac swoich nowych sasiadow - niestety obok niej mieszkala jakas zrzedliwa starucha...

...wiec poszla do pobliskiskiego parku, gdzie poznala wiele milych ludzi.

Nawet udalo sie jej zlapac slicznego motyla.

Niestety Emmie zostalo ledwie kilka simoleonow. Musiala znalezc jakas prace.

Pierwszy dzien w pracy nie byl taki zly, tylko troche stresujacy.

Emma nie chciala byc do konca zycia roznosicielka gazet - wziela sie za pisarstwo, by pokazac szefowi, ze stac ja na wiecej.

(gram bez kodow i powiem wam, ze gra jest bardziej wciagajaca i ciekawsza )
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.03.2011, 20:07   #3
Saheli019
Guest

Eyvee-ładna ta Twoja simka.
Sheila- Emo zostanie mroczna,bo jest zła,żłośliwa i wogóle wreeeedna. Thor też jest złym po mamusi i geniuszem po tatusi i szykuję mu karierę Cesarza Zła...muhaaaa...

Jutro pewnie wrzuce zdjęcia bo troszkę się wydarzyło w moich rodzinkach min.Yoko zginął w płomieniach a Suri Li i Thor sa juz nastolatkami. (niestety Suri Li nie jest tak ładan jak Fumiko)( Jak ktoś chce to mogę wrzucić Fumiko,jak sobie przypomnę jak to się robiło)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.03.2011, 20:35   #4
neville

To Zaczynamy :

Kosta zamieszkała w Brigdeport w domu Rodziny Jones , ze względu na mieszkanko , oraz na to , ze to jej rówieśnicy . Obiecała , ze będzie osobistą stylistką Diany.

Lekcja Stylu Konstancji Anuś

[/URL

Stworzyłem również chłopa dla Kosty , Matt'a Daley'a

Jeszcze się nie poznali , ale mam 2 opcje na to aby tak się stało :

A) Diana zauważy , że Kosta jest samotna i poszuka jej Mena przez neta
Spotkają się gdzieś na mieście

Która lepsza ?

Sory , ze tak mało fotek , ale kompik odmawiał współpracy

I found my own way... :]

Ostatnio edytowane przez neville : 27.03.2011 - 20:37
neville jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.03.2011, 13:11   #5
Saheli019
Guest

Stała się rzecz straszna-Yoko zabawiał się w wynalazcę i spłonął żywcem...

Fumiko opłakiwałą męża wieczorami. Czasami siedziała do nocy z nadzieją,że zobaczy jego ducha...

Suri Li w tym czasie stała się dzieckiem szkolnym.

Potem stała się nastolatką-niestety nie jest tak ładna jak Fumko.

Thor też stał się nastolatkiem,ale nie jest tak grzeczny i spokojny jak Suri Li. Przeciwnie,lubi poszaleć sobie na motorze czy zakosztować drinków w pobliskiej spelunce.

Odpowiedź z Cytatem
stare 28.03.2011, 14:05   #6
Rosemarie

Fajne te Wasze historie a ja mam jeszcze komentarz w kwestii Fumiko. Śliczna jest!

Ja, jak wspominałam zaczęłam grać córką Maddie - Bijou. Matka Maddie zmarła z pragnienia, a bez niej ta rodzina była taka podupadła.

[IMG]http://i52.************/5kk040.jpg[/IMG]
Bijou poznała Ethana Larsona. Uroczego, piegowatego wynalazcę, który zapragnął życia w pełnym życiu mieście Bridgeport, dlatego postanowił się przeprowadzić z Riverview. Bijou zainteresowała się rzeźbiarstwem, akurat szukała współlokatora do nowego, dużego mieszkania w apartamencie. Cóż.. zawsze miała słabość do rudzielców.
[IMG]http://i54.************/xdt3ew.jpg[/IMG]
Między nimi od razu zaiskrzyło.
[IMG]http://i55.************/1zclc1e.jpg[/IMG]
A przecież Bijou ma chłopaka.. - Keana, którego poznała w podstawówce, a w szkole średniej byli parą, niestety, nie układało im się dobrze, no i pojawił się przecież Ethan. Postanowiła, więc zerwać z Keanem.
[IMG]http://i51.************/3480r37.jpg[/IMG]
Po zerwaniu z Keanem, Bijou już otwarcie ukazywała uczucie do Ethana. Wprowadziła go też do ekskluzywnego klubu dla wampirów, czyt. Plazma. Jako, że rudzielec nie był wampirem.. tam też Bijou powiedziała mu prawdę o sobie, a on to zaakceptował i podziwiał Bijou.
[IMG]http://i53.************/2gumkub.jpg[/IMG]
Właśnie tam spotkała starszego brata Valentine i jego dziewczynę Margo. Ich relacje uległy dużej zmianie po śmierci mamy, ale postanowili je nadrobić.
[IMG]http://i55.************/ih2zap.jpg[/IMG]
Spotkała też swojego dziadka Xaviera. W tle Ethan. Tak dla porównania. Oboje ciacha. Dziadek nadal młody w końcu wampir.
[IMG]http://i54.************/2z3p2q1.jpg[/IMG]
Bijou, jej brat Valentine i Ethan.

+ Bonus:
Mama Bijou, Maddie jeszcze kiedy żyla.
[IMG]http://i51.************/vh6m2x.jpg[/IMG]
Lubiła siadać po ciężkim dniu pracy jako lekarz i poczytać porządną książkę. Niestety nie udało jej się rozwinąć w pełni kariery w medycynie. Doszła do 7 szczebla, ale ma wspaniałe dzieci : młodą dorosłą Bijou i Valentine'a oraz buntowniczą nastolatkę Briannę.
[IMG]http://i52.************/25pjwio.jpg[/IMG]
Oraz kiedy miała zlecenie wykonywanie szczypionek w parku napotkała fana, który chciał jej zrobić zdjęcie.
stare 28.03.2011, 14:11   #7
Gio

Reputacja: 15

Dobra, mam dla Was dużą porcję zdjęć

Rodzina Fusco
odcinek 2

Stało się pewnej nocy coś, czego efekty było już wkrótce widać:
Otóż Felicia niespodziewanie zaszła w ciążę.

To też tatuś postanowił się wreszcie wziąć porządnie do roboty, co by było go stać w ogóle na wychowanie dziecka.
Dzień najlepiej zacząć od śniadania na koszt remizy:

No i oczywiście akcja:

W tym samym czasie Felicia wcale nie zamierzała leniuchować:

Tutaj na złomowisku (zarobiła prawie 50$ za sprzedać zebranego złomu!)

I w pralni (nie mogła przeciążać jeszcze bardziej swojego kręgosłupa):

Udała się ten na cmentarz, cały czas mysląc o nadchodzącym potomku. W zasadzie obydwoje rodzice chcieli, żeby to była dziewczynka, ale zdałem się na łaskę gry:

Kobieta potrafi robić szalone rzeczy :

W końcu nadszedł ten dzień (a w zasadzie środek nocy )

Jazda do szpitala (Felicia wolała prowadzi, co by ją to nieco odciągnęło od przerażającego bólu w brzuchu )

I w końcu jest: chłopczyk, którego imię to Leon! Otrzymał przez grę cechę wielbiciela przyrody a ja dodałem mu ekscentryka, widząc w nim potencjalnego wynalazcę!

Z skromnej pensji Fabricia dobudowałem pokoik: niestety, zabrakło na pomalowanie go z zewnątrz i jeszcze chociaż jedno okno

Dopiero teraz Felicia poczuła, co to być prawdziwą kobietą:
Wstawianie w środku nocy:

I nudne, obciążające kręgosłup obowiązki

Zażądała za to od Fabricia nowej kuchenki, ten jednak zobaczywszy rozliczenie bankowe dobrze wiedział, że lepiej będzie, jeśli kupi używaną.

Niestety, akurat takowej nie było, więc Felicia musiała zapomnieć o czymś nowym w domu.

Za to Fabricio wybrał się do Czerwonego Spotkania (czy tylko u mnie nie ma w nim kelnera, a simowie sami mogą sobie robić napoje?)

Ostatnim ważnym wydarzeniem był "awans" małego Leonka

Ps. Jeszcze mam pytanko
Jak można edytować simy w CASie podczas gry? Potrzeba jakiegoś modu, czy czego?
stare 04.08.2011, 20:15   #8
Angie60

Rodzina Choo:

Bliźniaczki Miley i Jannettte:

Jannette

Miley

Założyciele Choo Anazstazja I Jake:

Anaztazja

Jake

Córka Jake i Anazstazji Kelly i Mężem Will'em

Kellyn

I Will

Jutro Więcej

Mój Blog
Angie60 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2011, 10:01   #9
anie_1981

Ciąg dalszy losów mojego Klanu Bardów... Przez moją opieszałość o mały włos, a część Klanu zmarła by bezpotomnie... Uparłam się mieć pełną kontrolę nad wszystkimi członkami klanu. Z Modem NRaas Story Progression wyłączyłam dla nich postęp historii... W rezultacie dzieciarnia porosła, ale się z nikim nie związała... Muszę to naprawić. A na razie fotki Blingów...

Eric pisze listy z podziękowaniami za prezenty ślubne, które dostali z żoną od rodziny i krewnych. Te prezenty to głównie ozdoby naścienne, dwa obrazy powiesiłam na ścianie w salonie. Był też robot kuchenny.

Urodził się im syn, nazwałam go Fred. Nie mam już pomysłów na imiona dla dzieciaków.

Fred na rękach u ojca.

Natalia i Eric wybrali się na romantyczną kolację do nowo wybudowanej restauracji.

Byli też w nowej siłowni... to miasto się rozrasta! Ostatnio otwarto kilka nowych lokali.

Natalia chce wrócić do formy po ciąży. Nieźle jej idzie

Podrośnięty nieco Fred na rękach u cioci Betty. Ciocia Betty jest najlepszą uczennicą, niedługo kończy szkołę.

Mały Freddie (nie Kruger!) bawi się cymbałkami.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.03.2011, 15:10   #10
eyvee

tak, edytuje sie simy za pomoca modu nsrass controller czy jakos tam, w necie jest u mnie tez w tym barze nie ma zadnego kelnera ;D chociaz nieee....raz przyszla taka jedna xD

To przedstawie wam kilka nastepnych simowych dni z mojej simki Emmy Paterson

Emma nie miala w zwyczaju placic fachowca za naprawy z powodu braku pieniedzy, wiec musiala sie nauczyc sama naprawiac walacy sie sprzet w domu...

...a niestety jak to bywa, zepsuje sie jedna rzecz to zepsuja sie kolejne cztery :/

Wciaz do Emmy wydzwanial niedawno poznany przyjaciel...chyba byl nia zainteresowany

Czas sie zabawic w klubie "Czerwone spotkanie"

Granie w pilkarzyki + nowe znajomosci atmosfera w klubie byla cudowna.

W tym takze klubie Emma poznala dosc interesujacego mezczyzne...

...niestety zanim Emma zabrala sie za nowopoznanego przystojniaka, dowiedziala sie, ze jest zonaty i ma dziecko :"( <pozniej jeszcze sie stal wampirem...>

Ach te poswiecenie dla kariery - Emma buszujaca w smietnikach.

Niedosyc, ze sprzety w domu Emmy sie ciagle psuja jeden za drugim, to jeszcze zlodzieje coraz czesciej nachodza jej dom...

Emma chciala dostac kolejny awans <miala dosyc rozwalajacego sie wiecznie sprzetu, a chciala zakupic nowy>, wiec wziela sie za cwiczenia charyzmy.

Weekend..odpoczynek od pracy. Emma poznala nowego sasiada <wybrany wsrod all w miescie xD> nawet nie majac czasu zdjac pidzamy Ale wstyd.

Dlugo czasu nie minelo, a juz golabeczki wpadli sobie w ramiona i ...no coz, wiadomo ^^

+ BONUS
Moja jedyna zauwazona barmanka w "Czerwonym Spotkaniu". Czyzby fanka Lady Gagi QQ?
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 8 (0 użytkownik(ów) i 8 gości)

Zasady Postowania