Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.11.2010, 10:51   #1
jatomamx3

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3 Po Zmroku-Wrażenia z Gry

molly_k jestem kobietą... tak właśnie chodziło mi o taki zwierzaczki ^^
jatomamx3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.11.2010, 11:52   #2
molly_k

Grin Odp: The Sims 3 Po Zmroku-Wrażenia z Gry

Bardzo bardzo przepraszam . Miło poznać .
stare 26.11.2010, 22:55   #3
anie_1981

Mogłyby wyjść dwa osobne dodatki, Zwierzęta Domowe i Ranczo, albo Farma, Wiejskie Klimaty...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.12.2010, 17:20   #4
Frettka
Guest

Mam dość tego dodatku... Surrealizm i "wynalazki" w stylu wampira narzuca mi się na siłę. Trzy godziny spędziłam na ustawianiu parcel z klubami w Riverwiev, żeby nie grać w żadnym otoczeniu z wampirami. I co? Po kilkunastu simowych dniach odkryłam, że postacie naturalnie przypisane do tego otoczenia JAKIMŚ CUDEM się zwampiryzowały.

Żenada. Generalnie, dodatek kupiłam jako eksperyment, bo w ogóle nie ciągnie mnie "ten typ gry". Jestem raczej z gatunku zramolałego gracza, który zachwyca się nad tym, że jego simowa rodzina w trzecim pokoleniu dorobiła się wielkiej i bogatej winnicy (co zwykle poprzedzone jest długotrwałym i niskodochodowym grzebaniem w ziemi od czasów simowego protoplasty-założyciela rodu...). Jak się gra sześcioosobową rodzinką (co bardzo mi odpowiada) to nie ma wiele miejsca na "imprezowanie". To jednak nie jest z mojej strony narzekanie, ale zwykłe stwierdzenie faktu - wszak wiedziałam, co w dodatku będzie i sama go sobie sprawiłam.

Ale narzucanie mi wampirów jest nie fair!!! Ja je kasuję, a one pojawiają się na nowo. O ile mogę grać wiejską, niepozorną rodzinką z przedmieścia i ignorować kolorowe neony miasta, to nie da się zignorować faktu, że przyjaciel rodziny nagle zmienił się w obleśnego trupa. I to na dodatek trupa, który ma problemy z poruszaniem się w słońcu.

Granie wampirem na dłuższą metę okazało się strasznie ograniczone i nudne. Jeśli ktoś ma awersję do tego typu nienaturalnych elementów w The Sims, to dodatku nie polecam.

Czy ktoś wie, jak pozbyć się wampirów TRWALE??? Dzięki za odpowiedź już z góry.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.12.2010, 14:55   #5
anie_1981

Ja wiem, ja wiem! Mod... tylko to Cię uratuje. Gra zmusza nas do grania wampirami, bo niestety twórcom gry się wydaje, że wampy są tak super, mega cool, że każdy będzie chciał nimi grać. Dlatego każdej nocy gra zmienia przypadkowych sąsiadów w wampiry. Gdyby nie to, że gra ma tyle bugów, że trzeba ją ciągle zaczynać od nowa, całe miasto byłoby wampirze i nie byłoby już żadnych normalnych Simów. Ja osobiście nie cierpię wampirów, o czym pisałam na długo przed wydaniem dodatku. Nawet nie chciałam kupować "Po Zmroku", właśnie z ich powodu. Jednak pojawiające się niusy i filmiki sprzed wydania gry, błędnie utwierdziły mnie w przekonaniu, że gra nie będzie zmuszać do korzystania z elementu wampirzego. Była tam mowa, że będą się rodzić wampirzątka, jeśli jedno lub oboje rodziców to wampiry. A żeby Sim mógł się stać wampirem, musi zostać przez niego ugryziony, może poprosić o to zaprzyjaźnionego wampira. Takie rozwiązanie wydało mi się idealne. Nie chcesz wampów, to ich kasujesz i nie ma kto zarażać normalnych ludzi. Ale EA lubi "uszczęśliwiać na siłę"...

No to do rzeczy, bo się rozpisałam o wampirach, a powinnam podać już linka do moda. Jeśli nie wiesz jak zmusić grę do korzystania z modów, to zapraszam na mojego bloga lub stronę z poradnikiem. Nie będę podawała do tego linków, bo być może nie potrzebujesz pomocy. Jak coś to pytaj.

http://www.modthesims.info/download.php?t=424796

Trzeba się zalogować, a podczas logowania zaznaczyć opcję "remember me".
stare 08.12.2010, 16:29   #6
hellraiser
Guest

Doti554, błagam, pisz wyraźniej i po polsku, bo nie można Cię zrozumieć. Używaj także opcji "Edytuj".

Co do gry, wkurzyło mnie i to bardzo to, że po reinstalce gra nadal się tnie. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego. Mam tej gry już serdecznie dosyć.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.12.2010, 19:07   #7
karolajn
Guest

ThumbsDown Odp: The Sims 3 Po Zmroku-Wrażenia z Gry

Szczerze powiedziawszy, to zawiodłam się bardzo na kolejnym żenującym dodatku do trójki i powoli dochodzę do wniosku, że dwójka była znacznie lepsza.

Mój komputer bez problemu obsługuje i grafikę i wielkość gry - także winda jeździ szybko, nie zacina się, fakt w klubach ludzi mało - ale tu nie mam zbyt doświadczenia, bo grałam tylko 1,5 godziny i już mi się odechciało grać.

Może aktualizacja coś pozmienia - ale zainstaluję ją dopiero jak powstanie nowy dodatek - bo na ten dodatek na pewno nie wydam nawet złotówki.

Ktoś wcześniej napisał, że apartamenty wyglądają jak grobowce - i to jest najtrafniejsze określenie. Kto chciałby w takiej ciemnicy mieszkać - a poza tym oczy się męczą od patrzenia na tę głupią czerń.

Tak naprawdę ten dodatek nie wprowadza nowości! W dwójce apartamenty były rozwiązane znacznie lepiej. Tutaj miasto samo w sobie przytłaczające, ciemne, fakt Nowy Jork wygląda podobnie, a właściwie miasto przypomina Long Island.

Spodziewałam się nowych, ciekawych rozwiązań - a tu jeśli są nowe, to żenujące - jeśli są na bazie dwójki, to nie dorastają dwójce do pięt.

Myślę, że specjalnie tworzą błędy, żeby ci, którzy korzystają z nieorginalnych simsów, nie mogli sobie pograć. Bo łatka jest możliwa do instalacji tylko po pierwszym uruchomieniu gry. Nie powiem - mądrze. Ale wystarczy pograć godzinę, by wiedzieć, że dodatek ten jest chybiony.

EA spada na psy. Ocena surowa - ale w moim odczuciu prawdziwa.
No ale z drugiej strony, bez tego dodatku? Też nie bardzo, chociaż ja się spokojnie bez niego obejdę.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.12.2010, 15:38   #8
anie_1981

Aktualizacje można pobrać np. z simprograms, a co do dodatku, to ja również mam do niego pewne zastrzeżenia, ale ogólnie to bardzo mi się podoba. Nie żałuję, że go kupiłam, ale mam tyle błędów, że to odbiera mi połowę radochy z gry. Mam nadzieję, że błędy zostaną naprawione, wyszła już jedna łatka, ale moim problemom z grą nie zaradziła. Czekam na następne. Jeśli do czasu wydania nowego dodatku/akcesoriów nie wydadzą łaty, która naprawdę coś naprawi, to nie wydam na tą serię Simsów ani grosza więcej.

Co mi się nie podoba...

-Apartamenty są niedopracowane, te czarne dziury są okropne, to że tylko jedna rodzina może w nich mieszkać też. Wiem, że można mieć we wieżowcu dwóch czy trzech sąsiadów, ale nie można nimi sterować.
-Wampiry... nie lubię ich, jeśli już są, to OK (ludziom się podobają), ale gra nie powinna zmuszać do grania nimi, a to robi. Co noc kilku sąsiadów zmienia w wampiry.
-Lokaje są denerwujący. Za często robią posiłki i wtrącają się za bardzo do rodziny u której pracują. Ja mam tyle miejsc siedzących przed telewizorem ile Simów w rodzinie. Gdy Simy zaczynają oglądać TV, to lokaj się do nich przysiada i ktoś z rodziny musi go przeganiać, bo nie ma gdzie usiąść.

To tyle, na razie nic innego "nie po mojej myśli" nie znalazłam. Z dobrych rzeczy to podobają mi się...
-jacuzzi,
-instrumenty,
-obiekty,
-ubrania,
-fryzury,
-bary/kluby/dyskoteki
-Nowe miasto mi się baardzo podoba.
stare 11.12.2010, 19:36   #9
lukasz91112
Guest

Moje pierwsze wrażenia nie są zbyt pozytywne. Na pierwszy rzut oka, no fajnie się włącza myślę może być ok! No ale już za chwilkę się pojawia małe apropo! 2 min wczytywania, a mój sprzęt jest niezły 4GB ramu procesor 2x3.00.
Dobra to się da przeżyć, 2 minuty mnie nie zabiją. Dalej się gra całkiem przyjemnie. Zostałem pozytywnie zaskoczony co do ilości fryzur, ubrań itd.
No, muszę przyznać to jest ta mocniejsza strona, lecz już za chwilę doznaje szoku! Wprowadzam się do bloku i wnioskuje że od domu różni się tym, że jest winda i jest wysoki! No ale cóż i to jakąś zniosłem. Dobra umeblowałem mieszkanie, pora rozejrzeć się po okolicach miasta (Bridgeport). No i cóż. Chyba chciano zrobić z tego NY, lecz, ludności na ulicach jest za mało, (jak i zresztą w lokalach!). A osobiście to chciałbym powiedzieć że bardzo niewygodnie się w to gra! Gdy jestem w klubie trudno utrzymać np. kontakt z moją grupą i postawić im drinka, gdyż po chwili nieobecności wśród grupy, wszystko się rozpada i dostaję pouczenie że nie umiem imprezować! To mały skrót moich wrażeń, jestem trochę zażenowany!
daje temu dodatkowi 7.5/10, to i tak według mnie rozsądna ocena.

Na tle Sims 3 Kariera moim zdaniem to Klapa! Wypadało by jeszcze dopracować nieco rozgrywkę w klubach, gdyż będąc w klubie z grupą gra przypomina mi grę zręcznościową, a nie symulator. Myślę, iż tą grę da się przetrawić, jednakże nie jest to szczyt możliwości ea. Mimo tych wszystkich wad, w grę warto zagrać, chociaż by z powodu fajnych miasteczek.

Ostatnio edytowane przez lukasz91112 : 11.12.2010 - 19:42
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.12.2010, 19:07   #10
anie_1981

Mi się PZ podoba i dostałoby u mnie 9/10 pkt, gdyby nie to znikanie Simów. Żaden jak dotąd dodatek tak mi się nie spodobał. Nigdy też nie spodobało mi się żadne inne miasto niż Sunset Valley, ale Bridgeport jest po prostu urocze. No fakt, są niedociągnięcia, w stylu apartamentowców itd, ale ja tam nie żałuję, że mam ten dodatek. Narzekam tylko na bugi, ale w końcu je przecież naprawią.
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości)

Zasady Postowania