Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.07.2011, 10:18   #1
nmin

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Simowie się resetują, znika panel sterowania itp problemy

U mnie Simowie byli na wakacjach (pierwszy raz od daaaawna zresztą, bo wakacje dla całej rodziny mnie nudzą, następnego dnia przerwali pobyt i wrócili) i wszystko było w porządku, nic się nie zacięło i nie było błędów. No, ale ja nigdy nie miałam problemów z WP, a widziałam na forum, że u niektórych ten dodatek świrował od początku.
nmin jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.07.2011, 11:51   #2
anie_1981

WP zawsze było problemowe. Sama się sobie dziwię, że w ogóle ten dodatek instaluję. Od wieków nie byłam żadnym Simem na wakacjach, bo wieje na nich nudą. Także nmin masz szczęście wielkie... Ja raz pojechałam na wakacje małżeństwem, bo po ślubie mieli pragnienie podróży poślubnej. Facet biegał po grobowcach a babka siedziała sama w obozie początkowym. Też mi podróż poślubna.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2011, 12:46   #3
nmin

Ja swoją rodzinę (para z dzieckiem) wysłałam do Francji, bo tam jest najwięcej rzeczy do zwiedzania - muzeum, nektarnia... Ale ile można? Już pierwszego dnia obejrzeli wszystko, kupili pamiątki i książki, zjedli regionalne potrawy, a następnego dnia rano wysłałam ich do domu, bo nie wiedziałam, co mogliby tam robić kolejne dwie doby. Po kupieniu dodatku grałam jedną Simką, typową podróżniczką, i wtedy faktycznie mi się podobało, biegała po grobowcach, zbierała relikty, poznawała miejscowych... Tyle, że WP to gra na pojedyncze przejście i to jednym Simem bez rodziny, potem się nudzi. Ale problemów i bugów nie miałam z nią nigdy.
Dobra, koniec OT
nmin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2011, 11:05   #4
jaja

Też mam problem z sims pokolenia - gdy na parceli urodzi się dzieciak wszystko jest ok do czasu zapisu i wyjścia z gry. Gdy ponownie ją uruchomię, dziecko jest "zablokowane" - ikonka jego na panelu jest, ale bez foty i nic nie można z nim zrobić...aż nie przyjdzie ktoś z opieki i mi go nie zabierze. Dotyczy to noworodków jak i starszych maluchów, nie wiem jak ze szkolnymi dziećmi, bo nie doszłam tak daleko bez zapisu;/;/;/

Miał ktokolwiek też taki problem? i wie co zrobić ? pozdrawiam

ps. mam wszystkie dodatki, a ten paskudny błąd pojawił się dopiero wraz z pokoleniami

Ostatnio edytowane przez jaja : 14.07.2011 - 11:08
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2011, 12:36   #5
Pinezka

jaja - Może to jakiś błąd związany z nowym modem lub dodatkiem z internetu? Spróbuj przenieść wszelkie dodatki w inne miejsce na dysku i sprawdź, czy coś się zmieni. U mnie za to ostatnio zapis nie chciał się załadować, ponieważ napakowałam do gry dodatków opisanych jako by miały być to TS3, a okazały się być do TS2. Dopiero programik Dashboard wykrył i usunął wadliwe dodatki i gra naprawiła się.
Pinezka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.07.2011, 16:43   #6
jaja

Pinezka dzięki za odpowiedź; mody wyrzuciłam z gry, ale ciągle to samo, niestety. Spróbuję przeinstalowania pokoleń, jeśli mnie najdzie na grę...moze to coś da...na razie mam serdecznie dość tego syfu
pozdrawiam
stare 15.07.2011, 19:25   #7
Pinezka

Mam problem, a raczej zapytanie..
Mój sim w wieku dziecięcym został wysłany do szkoły z internatem, następnie nie kontynuując tam nauki w wieku nastoletnim wrócił do domu. Chciałam wysłać go do innego typu szkoły z internatem. I wysłałam. Tyle, że on następnego dnia wrócił. Czy to normalne? W jego zakładce "praca" widnieje, że jest zapisany do szkoły z internatem. Jednak mimo, że jest w domu nie mogę go zapisać ponownie do szkoły a nawet wydalić z tej szkoły.. Co robić?
Pinezka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.07.2011, 09:49   #8
anie_1981

Była mowa gdzieś, że nastolatki mogą czasami odwiedzać rodziców, ale nie wiem czy tak jest naprawdę i czy to nie jest akurat u Ciebie jakiś bug. Raz tylko wysłałam nastolatka do szkoły z internatem, ale jego tatuś chciał by syneczek wrócił na łono rodziny, więc młody był tam tylko jedną noc
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.07.2011, 15:43   #9
jaja

Pinezka - u mnie było podobnie, tyle że w wieku nastoletnim - sim wrócił na pogrzeb, tzn jak trzasnęło mi prądem jednego z domowników, i już nie wrócił do szkoły mimo że był ciągle tam zapisany, i jak pisałaś w zakładce było zapisane, że chodzi do tej szkoły z internatem.
Błąd jakiś, nie wygląda to normalnie. Ale mi akurat to pasowało, wiadomo, niby chodzi do szkoły - a ma wolne
stare 16.07.2011, 15:56   #10
Chatoyant

@Pinezka, było już coś podobnego:
Cytat:
Napisał Nightfall Zobacz post
Cytat:
Napisał Nightfall Zobacz post
Mam problem z dzieckiem, otóż moja Simka chciała wysłać swoją córkę do internatu, wszystko ładnie, pięknie itd. i wyskoczył komunikat że transport do szkoły jest o 8 w sobotę. No i gdy nadszedł czas na podróż do internatu, żaden samochód nie przyjechał, a młoda Simka nie ma żadnej szkoły na panelu np. w drzewie genealogicznym, a w zakładce szkoła ma wpisane "Zapisana do szkoły z internatem". Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Jak ją wysłać do tej szkoły, obojętnie czy to internat czy ta miejska szkoła? Bo nieco irytująca jest nastolatka już, która cały czas siedzi w domu i nic nie robi.
Chcę tylko powiedzieć, że problem rozwiązał się po zresetowaniu gry, tj. nastolatka wróciła do szkoły miejskiej.[...]
przejrzyj te posty.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania