|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Udało mi się rozwiązać problem, musiałam pogrzebać w pliku Graphics Rules.sgr
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Piwusia : 23.07.2014 - 17:02 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
No, widzę, że sporo problemów z tym UC. Ja też przed chwilką odpaliłam, wszystko pięknie śmiga, chcę sobie pobudować... Niespodzianka. Niby ok, ale znikają mi ściany, przedmioty, jak pomacham kamerą to znów się pojawiają. Tak jakby jakiś bug się pojawiał podczas trybu budowy. Ktoś ma jakiś pomysł?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 39
|
![]()
Mam mały problem z grafiką: pod simami pojawiają się czarne prostokąty, zarówno w trybie życia jak i w CASie (zapewne problem był już poruszany, ale nie chce mi się przeglądać tego tematu. Sorki, jestem zbyt leniwa
![]()
![]() |
#4 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Ustawienia cieni - średnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 39
|
![]()
Dziękuję
![]()
![]() |
#6 |
|
![]()
Hebe, wcale nie musisz ustawiać cieni na średnie. Ja miałam spore problemy z grafiką w UC, m.in nie mogłam ustawić wygładzania krawędzi, woda i teren wyglądały źle, twarze Simów zanikały i pojawiały się brązowe paski na cały ekran. Musiałam wprowadzić większe zmiany w pliku Graphics Rules i teraz wszystko działa mi bez zarzutu. Dlatego nie musisz rezygnować z cieni na wysokich ustawieniach, bo to żadne rozwiązanie. Ja mam cienie na wysokich i żadnych prostokątów.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Eris a co Ty na to by wrzucić gdzieś na jakiś serwer Twój plik GraphicRules skoro masz już go dostosowany do gry? :>
Wtedy każdy mógłby go sobie pobrać, nawet ten, kto nie za bardzo orientuje się w zmianach w plikach, podmieniłby tylko potrzebny plik i już. Ja sama wiem jakie tam się zmiany robi by rozdzielczość i inne ustawienia były ok, ale szczerze powiedziawszy nie chcę mi się tego robić, bo troche z tym roboty jest dlatego to też byłoby rozwiązanie dla mnie jakby ktoś wrzucił gotowy ![]() <lenistwo mode on>
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Kosia, na każdym sprzęcie potrzeba chyba nieco innych modyfikacji w GraphicRules, więc ustawienia, które działają u mnie, mogą nie działać u innych. Może ktoś stworzy szczegółowy poradnik, aby każdy mógł sobie komfortowo zmienić ustawienia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() Cytat:
![]()
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Mam zainstalowane dodatki typu fryzury, ubrania, makijaż, ale to wszystko działało do tej pory. Grałem sobie, zmieniałem aktywne rodziny, a w pewnym momencie pojawił się ten bug. Teraz nie mogę nawet przeprowadzić rodziny. Ktoś coś wie?
http://vpx.pl/i/2014/07/25/Beztytulu6f21b.png Ostatnio edytowane przez Kędziorek : 25.07.2014 - 22:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 35 (0 użytkownik(ów) i 35 gości) | |
|
|