|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
W plikach Ultimate nie mogę się połapać. Nie ma tam folderu Lights. O wiele było mi łatwiej gdy każdy dodatek miał osobny folder.
EDIT: Znalazłem osobne foldery dodatków. Są w Origin Games
Ostatnio edytowane przez Nusso : 18.05.2015 - 17:56 |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Reputacja: 39
|
Oznaczenia rozszerzeń dla osób, które chcą zainstalować moda na oświetlenie Gunmoda w TS2:UC:
Folder University Life: EP1 - University Life (Na Studiach) SP6 - Teen Style (Młodzieżowy styl) SP8 - IKEAr Home Stuff (IKEA urządza dom) Folder Fun with Pets: EP4 - Pets (Zwierzaki) SP1 - Family Fun (Rozrywka rodzinna) SP9 - Mansion and Garden (Rezydencje i ogrody) Folder Best of Businnes: EP3 - Open for Business (Własny biznes) SP5 - H&Mr Fashion (Moda z H&M) SP7 - Kitchen & Bath Interior Design (Kuchnia i Łazienka. Wystrój Wnętrz) Luźne foldery: EP5 - Seasons (Cztery Pory Roku) EP6 - Bon Voyage (Podróże) EP7 - Free Time (Czas wolny) EP8 - Apartament Life (Osiedlowe Życie) SP2 - Glamour Life Stuff (Szyk i elegancja) Folder Double Deluxe można znaleźć w folderze _Deluxe Editions w plikach moda. Wtedy nie trzeba podmieniać plików z folderów The Sims 2 Celebration! Stuff i The Sims 2 Nightlife, bo już są zawarte w folderze Double Deluxe.
|
|
|
#3 |
|
|
Dziękuję
|
|
|
#4 |
|
Reputacja: 41
|
Jest jakiś sposób zmieniania ubrań dla niemowląt np. na takie? http://modthesims.info/d/310601
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Co to dokładniej znaczy: rekolor i retekstura ? Wiem że to "podstawy", ale nie często coś pobieram także nie jestem w tym obeznany
|
|
|
#6 |
|
Reputacja: 41
|
czyli inny kolor jakiegoś obiektu np. inny kolor ubrania.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Czyli zniknie mi stary kolor ?
|
|
|
#8 |
|
Reputacja: 39
|
Nie, jeśli coś miałoby być zamieniane, to nazywałoby się "default replacement" albo samo "default". Rekolor to po prostu zmieniony kolor jakiejś rzeczy dodany do niej. Za to retekstura to zmiana tekstury, czyli wzoru danej rzeczy. Ten termin jest często używany przy fryzurach do pobrania - w tym przypadku twórcy retekstur po prostu zmieniają "wzór" układania się włosów. Poza tym istnieje jeszcze taki termin jak mesh - to taki "szkielet" rzeczy, model 3D.
|
|
|
#9 |
|
|
Cześć. Pytanie dotyczące zmiany hobby przez sim PE... Nie wiem, czy dobry temat, ale ten wydał mi się najodpowiedniejszy.
Weszłam w plik sima, i chcę mu zmienić hobby... I teraz są tam dwie opcje: "Hobby enthusiasm" na górze po lewej i na środku: "Predestined hobby". Jako, że u mnie angielski tak nie bardzo, to już zwątpiłam... W CzW też gram od niedawna i nie do końca łapię o co chodzi... Może mi ktoś wytłumaczyć czym się różni pierwsze od drugiego? Co w którym miejscu ustawiam? Czy to nie jest jedno i to samo? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje że pomogłam
|